Kupele na alergiu\dutiny

Príspevok v téme: Kupele na alergiu\dutiny
nosicek

Ahojte,

ma niekto skusenosti, alebo vie mi odporucit kupele vhodne na liecbu alergie a vecne napuchnutych dutin?
Roky trpim alergiami, nosove dutiny mam uplne napuchnute, nemozem dychat, svrbia ma, obcas koncim na injekcii v nemocnici...je to naozaj strasne utrpenie. Posledne roky zijem prechodne v zahranici, v Rakusku, kde mi je omnoho lepsie a dychat mozem, aj ked dutiny nemam nikdy uplne uvolnene, nekycham a nejdem mi zvnutra rozdrapit nos, da sa s tym bez akychkolvek problemov fungovat. Na SVK doma, aj u priatela co byva 25 km od mojho rodiska, vsak po par hodinach stastie konci. A toto sa vlecie roky...bez rozdielu na to ake rocno obdobie je a co robim. Asi som alergicka na Slovensko, naozaj neviem. Neviem ako budem fungovat, ked sa vratim domov.

SladkaMalina

Mala som velmi dlhu a silnu akutnu nadchu, neliecenu. Takze postupne presla do chronickej. Alergie aj bacily vysetrenia vylucili. Sliznica sa jednoducho tou nadchou poskodila. Mesiace som nemohla dychat nosom, lebo sliznica bola velmi opuchnuta a do krku mi neustale stekalo mnozstvo hlienov, nespavala som a moj zivot bol o prezivani zo dna na den. Nosove kortikoidy nic neriesili, antihistaminika nemali ziadny ucinok. Vysadila som teda uplne zo stravy cukor, prijimam ho len v ovoci. Takisto som uplne vysadila mlieko a mliecne vyrobky. Je to uz dva mesiace, odkedy som s tym zacala, a ja sa pomaly vraciam do normalneho zivota. Uz asi pol roka si pravidelne aspon raz denne (rano) vyplachujem nos s pomocou tej rhino konvicky a solneho roztoku. Zaradila som do stravy vela zeleniny, aj ovocie, jem vela orechov, vyhybam sa tazkym, mastnym jedlam. Verim, ze sa z toho uplne dostanem. Drz sa. Skus to aj Ty. Od lekarov zachranu v tejto veci necakaj.

Rene1337

V prvom rade by som vysadil tie lieky. Sposobuju viac problemov jak uzitku. Alergoimunolog ma urcit ci sa jedna o alergicku nadchu alebo imunitnu skor orl problem. Casto krat byva po opakovanyxh infektoch v chronickyxh stadiach. Nasadzuju sa lokalne kortikodidne spreje niekomu pomozu niekomu vobec. V nose sa nachadzaju polypy ktore brania v kvalitnemu dychaniu. Dovodom byva aj posunuta nosna prepazka Nos nefunguje tak ako ma hlieny neodtekaju skor to byva ako zadna nadcha kde sa hlieny hromazdia a opatovne zapaluju a vznikaju sekundarne infekty. Bludili kolotoc s liekmi. Dobry orl lekar stanovy presnu diagnozu chirurgixky sa robi turbinoplastika kde obnovuju prinosove dutiny do povodnej formy akej ma normalne byt.
S tym ze ste vela nosovyxh sprejov uzival nosova sliznica opucha a uz zdaleka nie je na takej kvalite ako pred tym. Chirurgicky sa otvara nic strasne a velmi vam to pomoze ked viete zachvilku dychat ako pred tym a s plnym nadychom cez oby dve nosove prieduchy. Zatial odporucam kupit si kkonvicku rhino horn uzasna vec na precistenie dutin. Voda jedna odmerka soli a rano poobede vecer precistenie od alergenov zaroven dezinfikuje a nevysusuje. A tak isto treba zmenit stravovacie navyky vyhybat sa cukru mliecnym veciam. A podporit imunitny system.

nosicek

Ja k tym lekarom chodim uz aspon 15 rokov... Daju mi lieky, raz take, raz onake, niekedy trocha zaberu, niekedy vobec. Riesenie je pumpovat do vas lieky. Bola som aj u ORL aj u alergologov... lieky a tym to hasne. Nikto neriesi, ze vam je tak zle, az sa pytate obcas na druhy svet.

Jaja15

Zle som to prečítala, mali ste injekciu nie infekciu :o)) Najskôr by som riešila ORL až potom alergológa...Choďte k nemu keď budú dutiny opuchnuté, treba urobiť výtery, môžete ma nejakého streptokoka, ktorý sa prejaví pri oslabenej imunite..Dutiny bývajú napuchnuté pri nachladnutí, pokiaľ ale nie ste prechladnutá, môže ísť rovnako aj o infekciu. Treba najskôr určiť presnú diagnózu. Bežná alergia sa neprejavuje napuchnutými dutinami. Ak by išlo o alergiu, alergológ urobí testy na čo máte alergiu a čomu sa treba vyhýbať(potraviny, prach, peľ)

Jaja15

Treba k alergológovi, stanoviť o aký typ alergie ide....ale určite to nebude alergia na SK :o) Ale vôbec nemusí ísť o alergiu keďže zároveň píšete že ste mali infekciu....Treba aj dobrého ORL.