Zdravim chcela by som sa opytat na nestranny nazor co si myslite o vztahu v ktorom je zena muzom v takom zmysle, ze zena je sponzor. S priatelom sme spolu rok pomerne kratko no ja uz neviem co dalej. Cim dlhsie som s nim tym viac sa citim beznadejna a trapim sa. Ma pri mne vsetko. Mam zdravotne problemy no chodim do prace z tych penazi financujem moje auto na ktorom sa vozim na i on (vlastne uz nema) kupujem mu jedlo. Obskakovala som ho vzdy, chodila som vzdy ked mi povedal ze mam prist, doma uz skoro nie som pretoze musim byt vzdy s nim. Dala som mu vsetko dokonca aj mobil pretoze mal taky stary a bolo mi ho luto. Uz mi to vsak prerasta cez hlavu... On sa nezenie do prace nijak mi financne nepomaha nie je mi oporou. Ked pridem k nemu z prace bud spi alebo sa hra na pocitaci.Ked som raz za tyzden von s kamoskou uz sa so mnou hada pritom on je s kamaratmi kazdy den. No vie byt aj mily a prejavit lasku. Stale do neho hustim aby sa zmenil aby sa choval ako chlap a stale cakam ze sa to stane no zatial nic...neviem co robit...
Už neviem ako ďalej...
Nesponzoruj ho. Nerob to.
toto snad nieje ani pravda ako mozes doma chovat takeho chlapa co sa cele dni hra na pocitaci a nerobi? Preboha dievca vytriezvej ved to sa neda!
uff, si robíš prdel? Odpovedz si ty sama - ako sa cítiš v takomto vzťahu? to o tomto si snívala? takto chceš s chlapom fungovať? takýto život, aktivity s ním ťa napĺňajú? stačí ti, že sem - tam vie byť aj milý?
Ty nemáš hustiť do neho, ty sa máš vzchopiť a uvedomiť si CHCEM alebo NECHCEM takto žiť a podľa toho sa zariadiť. Trápiš sa, cítiš sa beznádejne, nevieš čo ďalej NIE kvôli nemu ale kvôli svojej sprostosti. Chceš niečo totálne iné a zostávaš s debilom v nádeji, že sa zmení. Môže sa zmeniť, ak chce, ale prečo by to robil?? Jemu je takto dobre. Ste spolu rok, zažili ste spolu čo ste zažili a buď to ber a užívaj/tráp sa alebo to ukonči. Tu nemáš za čím banovať.
Ďalšia vec je, že ty si typ ženy spasiteľky, čo sa k chlapovi správa ako k decku. To je choré. Ty predsa nie si jeho mama, ani handra, potrebuješ si vybudovať zdravé hranice, čo je normálne a vhodné robiť pre PARTNERA a čo je už totálne za hranicou. Lebo pre normálneho chlapa je pod úroveň, aby mu žena kupovala jedlo, dávala mobil a vozila ho v aute. Vo vzťahu má byť rovnaváha, obaja majú do vzťahu niečo dávať a niečo si z neho brať. A je to veľmi individuálne čo konkrétne. Ale v tomto vzťahu ty (blbá) len dávaš a on (macher) si bere a užíva. On nemá prečo sa rozchádzať, nemá prečo niečo meniť.
Ak sa s ním nedokážeš rozísť - prestaň ho voziť autom (jednoducho mu povedz nie, nodveziem ťa, choď busom. povedz že ti je zle napríklad), prestaň mu kupovať jedlo a chodievaj za ním menej. Je to dokonca užitočnejšie ako sa len rozísť, lebo toto ťa naučí niečo, čo ti veľmi veľmi chýba - postaviť sa sama za seba, byť pevná a robiť veci TAK ako vyhovujú TEBE. Jeho ti je ľúto? A že sebe ubližuješ a necháš sa využívať, nie? Na prvé miesto máš vždy postaviť seba, robiť veci ktoré sú ti príjemné (je príjemné byť slušný, milý, pomáhať, ale ak na to napríklad nemám chuť, čas, alebo niekto sa správa ako hovädo, tak slušná určite nie som), nikto v živote nie je dôležitejší ako ty sama. Hlavu hore, ideš. Nauč sa myslieť aj na seba. Uvedom si, čo vo vzťahu chceš, ako by si chcela s chlapom fungovať, ako tráviť spolu čas... a to si v sebe drž. Nie že to ideš vyžadovať od partnera... môžeš to povedať raz, ak chlap zareaguje, fajn. Ak nie tiež fajn, dostaneš to asi neskôr od druhého partnera. Len musíš veriť tomu (a cítiť to v sebe), že dokážeš žiť vo vzťahu presne tak ako sa ti páči. Lebo ak sa ti hlavou premelie tisíc myšlienok a pocitov "ved sú aj horší chlapi" "všetci sú aj tak rovnakí ako on" "neexistuje normálny chlap"... nuž, týmto presvedčením si staviaš zase rovnakú budúcnosť, natrafíš na podobný alebo horší typ chlapa, z desiatich normálnych čo o teba budú mať záujem si vyberieš jedenásteho debila... Choď a postav sa už konečne sama za seba! To nikto druhý za teba nemôže urobiť len ty sama. Zvládneš to.
no konecne super tema,.. si blbá alebo čo...? vykopni ho z bytu...
a nenechaj sa citovo vydierať lebo ver tomu že on s tým začne,
začne na teba hádzať psia očká, že on sa zmení, ze on si nájde prácu, aby si mu dala čas, ze ide hladať... a bláá bláá... ty sa zlutuješ nad chudáčikom ktory ta vyuziva lebo ved ty ho lubiš a tak budu plynut zas tyzdne, mesiace.. a necháš sa využivať...
akože si OK..?? ked to dovolíš..?
čím ťa očaril? tým že nemá robotu? že je darebák?
ked si budeš nabuduce hladat frajera tak pracujuceho a hned stanoviť pravidlá - náklady sa platia na poly!! a žiadne vyciciavanie..
Preč, preč a ešte raz triskom, nebude zo psa slanina an z vlka lenivého baranina.
vymyslena asi tazko zrejme si v zivote este nic nezazil....chcela som len radu ci este existuje nejaky inpulz ktory by ho nakopol alebo to jednoducho uz nema zmysel alebo som spravila chybu s rozdavanim sa
vymyslená téma - cieľ - nadávať na mužov - skap
Ty nevieš, čo máš robiť?? To nemyslíš vážne?? Asi si s ním len zo zúfalstva, bojíš sa že si nenájdeš niekoho iného. Ale radšej byť sama ako s takýmto neschopným človekom. Nech sa o neho starajú rodičia, si hlúpa že to robíš dobrovoľne. A ešte si sem ideš pýtať radu.. My ho na diaľku nezmeníme, ak sa ti to nepodarilo doteraz, nechaj ho tak, alebo je zmyslom tvojho života pomáhať úbožiakom?
okamzite sa s nim rozid vy nemate vztah!! on ta vyuziva a vobec si ta nevazi !