Otazke na tie, co sa vedie sikovne nalicit

Príspevok v téme: Otazke na tie, co sa vedie sikovne nalicit
sminky

Ahojte damy,

mam 30 a sice rada vyzeram chic, doteraz moje licenie pozostavalo z nejakej tej ocnej linky, riasenky a ruzu. Potrebovala by som vsak poradit od zien, ktore sa tomu tak trocha rozumeju. Uz som pozrela xy videi, navodov ako sa licit, ale mam dojem, ze cim viac to pozeram, tym mam z toho vacsiu halušku. Do make-up u a pod. sa ja teda vobec nerozumiem, co je skoda, lebo aj moja praca to vyzaduje.
To, co je rozjasnovac a kedy presne ho pouzijem, ci kedy si nanesiem korektor pod oci, je pre mna spanielska dedina. Vie mi niekto, prosim, vysvetlit tieto veci??? Lebo tym, ze si kupim nejaky BB krem, ktory si supnem na tvar, velmi spravny postup asi nebude. Zatial som dospela k tomu, ze som si kupila nejaky krem na tvar, ktory si natriem a potom nanesiem nejaky "wake up" make up od neviem ktroje znacky a vytiahnem oci. Po tom kreme, aj ked farba je celkom fajn a posobi (z jednej strany) prirodzene, sa dost lepim a mam dojem, ze (z druhej strany) to po case vypada fake. Ked si to niektora napriklad fixujete nejakym puderom, tak akym a odkial viete, ze ta farba sa k tomu make-upu hodi? Alebo ze nebudete flakata ako kravička? Asi to musi byt velmi neutralna farba...kedy pouziteje tie rozjasnovace, alebo tie biele "natery" pod oci...a co je rozdiel medzi make upom a bb kremom? Atd...atd...atd..viete mi pls niektora sikovna baba vysvetlit, ako to s tym vlastne je? Viem, ze ma to nikto cez net nenauci, ale aspon, co sa kedy nanasa...napriklad, ak si raz dam uz ten make-up, tak tu vecicku pod oci, co si baby nanasaju v tvare trojuholnika, si dam prv ci potom? Alebo ako vlastne postupovne? Darmo si precitam co co je, ked ani neviem kedy to pouzijem. Budem vam velmi vdacna.