Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

praca vo vyrobe

Deane

Je Ťažko sa vyjadriť lebo nevieme koľko zarobíš ani odkiaľ si lebo to sú dôležité činitele. Pracoval som v zahraničnej firme a ženy tam vo výrobe neboli len vyučené baby. Pracovali tam normálne nielen baby s maturou, ale aj ing. A ktorá bola šikovná je napr. kontrolórka alebo majsterka. Každý raz za rok absolvuje pohovor kde sa vyjadrí aké má vo firme ciele, čoho by chcel dosiahnuť a dokonca to aj berú do úvahy.

fezo78

Len prosím ťa nie do Samsungu.Robil som tam,tak viem o čom píšem.Tam musíš robiť,keď to oni potrebujú.Ich nezaujíma,že tz potrebuješ ísť doktorke,alebo súrne dovolenku.Tam robíš na páse,alebo v sklade.Kamarát potreboval ísť kvôli kolenu k doktorke.Nechceli mu dať ani dovolenku,tak išiel aj tak.A vieš čo mu spravili?Prišla mu smska,že PRIDITE SI PRE VYPOVEĎ.Tam robia ľudia na úkor zdravia.Neviem ako je to v Pežote,Wolcvagene a podobných závodoch,ale ja tomúto hovorím novodobé otroctvo.Iba toľko som chcel.Prajem pekný deň,večer.

zvyssiprijem

Daj si ak potrebujes poriadnu pusapku, velky vystrih, obtiahnutu suknu a zamestnaj sa ako casnicka alebo barmanka. Firtuj z hostami, hlavne hlboko sa pred nimi predklanaj, a sprepitne sa ti bude len tak sypat do vrecka. A mnohi zacnu chodit casto a pravidelne naspat. A toto vsetko je 100% moralne a eticke.... Ake lahke pre vas zeny :- )

Pre inspiraciu - tieo zarabaju lepsie ako manazerky - a nepotrebuju ani strednu....

static0.therichestimages.com

ides

Zalezi od zamestnavatela, ze ci preplaca nadcasy alebo ci dava casove konto. Toto si treba vopred zistit. Neviem, ake su zakony toho casu, kolko hodin nadcas moze zamestnanec odrobit mesacne, tyzdenne, a tak. Ked spravis tyzdenne dve osemhodinovky navyse, da sa. Napriklad jednu sobotu a jednu sestnastku. To je celkom slusne. Alebo - byvavalo volakedy, dokial Dzurinda nesosral kompletne zakonnik prace, potom sa to zakazalo a vo velkom zacali stari, mladi, vsetci po normalnom plate tuziaci odchadzat do zahranicia. Ktori odisli, uz sa nevratili. Teraz neviem, ci je to znovu povolene, ale odrobit dve osemhodinovky tyzdenne vo fabrike, kde nadcasy riadne preplacaju, to by bola asi jedina sanca ako slusne zarobit. Jasne, kadzy mlady clovek tuzi po vlastnom byte, odputat sa od rodicov, zit si zivot po svojom a nebyt nonstop rodicmi dirigovani. Rodic vzdy bude v tebe vidiet to male dievcatko, ktore on stoj, co stoj musi a musi dirigovat. Aj ked budes mat styridsat rokov, aj vtedy. toto sa nezmeni. Chapem, ze potrebujes svoje sukromie, svoj pokoj. Zistit si informacie o tej-ktorej fabrike, ako je to s preplacanim nadcasov, zistit si info o aktualnom zakonniku prace a ides.

WHISPER

"iba" ? záleží od tvojej šikovnosti... nie od nejakeho zdrapu papiera..
aj keby si mala "iba zakladnu" možeš zarobiť viac ako ten čo ma Bc. či Ing. ...

že platia sviatky a nadčasy? vtipne.. hlavne u "malych" podnikatelov čo maju vyrobne podniky...

ked už tak niečo velke ako je Peugeot alebo VW v BA..
kde ti ako "kmenovej" po roku ked sa dostanes z agentury do kmenu daju byt do podnajmu,.. take áno..

ale najlepsie je a ak máš moznost tak ist do zahranicia... pomoc v kuchyni, chyžná.... je tam toho... a zarobis tam viac ako na SVK vo vyrobe...