ahojte ludia moja mama sa z nicoho nic zacala vyhadzovat na rukach konkretne na ramenach potom na nohach ale len do predkolenia a na chrbte.. neberie ziadne lieky a nema ziadne choroby na preventivke mala vsetko fajn zihlavka ktoru ma vyzera presne ako na tomto obrazku . Prosim cim sa to da liecit? kozna jej dala termin na utorok no cim si mozeme zatial pomoct?? vdaka!
zihlavka u mamy prosim poradte
Na svrbenie pomáhajú antihistaminiká, ale tie nech si nedáva, ak by náhodou kožná robila testy, o čom pochybujem, keďže ju uštipol hmyz. Mama to do toho utorka musí vydržať. Svrbenie jej zmierni ochladzovanie tela - studená sprcha, antialergické mydlo, žiadne natieranie vyrážok, diétna strava, detoxikačné čaje, voda,...
Ak by sa jej stav zhoršil (problémy s dýchaním,...), tak pohotovosť.
svrbenie ma a stale je hrozne smadna... po ustipnuti osou nemala ziadnu vaznu reakciu
No to je krása, mala jej pichnúť injekciu a predpísať antihistaminiká. Inak, ak sa jej to ešte raz stane, musí okamžite ísť na POHOTOVOSŤ! Má silnú reakciu, a to, že ju niečo uštiplo, musí povedať kožnej. Vidíš, ako sme spoločne záhadu vyriešili a diagnózu stanovili. : ) Mama nech sa nebojí, je to na 100% alergia.
Má aj iné príznaky - svrbenie, teplota,...? Spýtaj sa jej, či po uštipnutí včelou alebo osou niekedy opuchla?
nie len isla obvodnej a ta ju poslala za koznou ktora jej dala termin na buduci tyzden v utorok
To znamená, že alergickú reakciu jej spustilo uštipnutie hmyzom. Bola s tým u lekára a nič jej na to nedal?
pred tyzdnom sa jej to stalo kazdopadne uz nech jej spravia tie krvne testy
Nemáš začo. Vidíš, aj z toho to môže mať. Kedy sa to stalo?
dakujem vam za rady inak mamina si teraz spomenula ze ju nieco postipalo na nohu na zahrade a odvtedy sa jej zacala robit zihlavka.
Je jedno, kde na tele sa alergia prejaví. Výsev môže byť na celom tele, ale aj tri vyrážky na líci. Aj z jedla, kt. si tu uviedla, mávajú ľudia žihľavku.
dobry den nie mama neberie ziadne lieky momentalne len som chcela vediet ci nema niekto skusenosti s takou zihlavkou ktora je len na predkoleniach ramenach a chrbate...ci to nesignalizuje nejaku konkretnu chorobu... ale vdaka doktorka ju objednala az na utorok stravu ma uplne normalnu rano nejake pecivo s cajom ktore ranajkuje uz strasne dlho obedy mava zeleninu, maso , ryzu a nejaka zeleninova polievka vzdy neje nic stiplave ani ziadne drazdive korenene jedlo... vdaka za odpoved