zihlavka u mamy prosim poradte

Príspevok v téme: zihlavka u mamy prosim poradte
janulik54

ahojte ludia moja mama sa z nicoho nic zacala vyhadzovat na rukach konkretne na ramenach potom na nohach ale len do predkolenia a na chrbte.. neberie ziadne lieky a nema ziadne choroby na preventivke mala vsetko fajn zihlavka ktoru ma vyzera presne ako na tomto obrazku . Prosim cim sa to da liecit? kozna jej dala termin na utorok no cim si mozeme zatial pomoct?? vdaka!

Kycera

Na svrbenie pomáhajú antihistaminiká, ale tie nech si nedáva, ak by náhodou kožná robila testy, o čom pochybujem, keďže ju uštipol hmyz. Mama to do toho utorka musí vydržať. Svrbenie jej zmierni ochladzovanie tela - studená sprcha, antialergické mydlo, žiadne natieranie vyrážok, diétna strava, detoxikačné čaje, voda,...
Ak by sa jej stav zhoršil (problémy s dýchaním,...), tak pohotovosť.

Kycera

No to je krása, mala jej pichnúť injekciu a predpísať antihistaminiká. Inak, ak sa jej to ešte raz stane, musí okamžite ísť na POHOTOVOSŤ! Má silnú reakciu, a to, že ju niečo uštiplo, musí povedať kožnej. Vidíš, ako sme spoločne záhadu vyriešili a diagnózu stanovili. : ) Mama nech sa nebojí, je to na 100% alergia.
Má aj iné príznaky - svrbenie, teplota,...? Spýtaj sa jej, či po uštipnutí včelou alebo osou niekedy opuchla?

Kycera

To znamená, že alergickú reakciu jej spustilo uštipnutie hmyzom. Bola s tým u lekára a nič jej na to nedal?

janulik54

dakujem vam za rady inak mamina si teraz spomenula ze ju nieco postipalo na nohu na zahrade a odvtedy sa jej zacala robit zihlavka.

Kycera

Je jedno, kde na tele sa alergia prejaví. Výsev môže byť na celom tele, ale aj tri vyrážky na líci. Aj z jedla, kt. si tu uviedla, mávajú ľudia žihľavku.

janulik54

dobry den nie mama neberie ziadne lieky momentalne len som chcela vediet ci nema niekto skusenosti s takou zihlavkou ktora je len na predkoleniach ramenach a chrbate...ci to nesignalizuje nejaku konkretnu chorobu... ale vdaka doktorka ju objednala az na utorok stravu ma uplne normalnu rano nejake pecivo s cajom ktore ranajkuje uz strasne dlho obedy mava zeleninu, maso , ryzu a nejaka zeleninova polievka vzdy neje nic stiplave ani ziadne drazdive korenene jedlo... vdaka za odpoved