Pretrvávajúce bolesti už v období 2-3 týždňe pred menštruáciou.

Príspevok v téme: Pretrvávajúce bolesti už v období 2-3 týždňe pred menštruáciou.
jemjablko

dobrý deň, mám 20 rokov, doteraz som nemala nejaké vážnejšie menštruačné bolesti takže vôbec neviem s čím mám tu česť. Neviem sama vôbec posúdiť, či je to normálne, bežné, alebo nie. Môj problém sú tieto silné(veľmi) a pretrvávajúce bolesti v oblasti podbruška, presnejšie vaječníkov a ak krížov, obe tieto bolesti mi vystreľujú do kostrče, bolia ma aj slabiny, celkovo svalstvo na nohách a kolenné kĺby. Keď nemám možnosť dať si nejaký liek bolesti sa stupňujú a prejdu až po hlavu(brnenie zubov a podobne)Pomaly to u mňa nabieha už asi pól roka, ale tento mesiac je to už neznesiteľné. Keď som si myslela vnoci, že umieram a volala som si záchranku odbili ma tým, že na bolesť brucha, nech sa teda nehnevám sanitku nepošlú. Takže toľko k tomu. Budem rada za každú radu, pomoc, informáciu- chodím do školy a musím byť "fit" čiže užívam kvantá liekov na bolesť a uvoľnenie svalstva. Nechcem, aby mi odišla pečeň, tak budem fakt rada za každú radu, ako to "dlhodobo" riešiť. Ďakujem

jemjablko

Take by som sa k tomb vyjadrila, bola som dva krát na pohotovosti a až ten druhý krát prišli na to že mám cystu na vaječníku, k niečomu asi prirastenú, pomerne veľkú, ktorá tieto bolesti spôsobovala, operovali ma do 3 hodín, na izbe sme boli 3 s tou istou dianózou a tými istými symptómami. Nuž, nie na liekoch nie som závislá, lebo aj keď ich jem veľa, viem čo si môžem dovoliť a čo nie, keďže som dieťa farmaceutov.
A ku tomu pól roku, nikdy tie bolesti neboli také silné ako teraz, pól roka nabiehali-znamená- vznikli(pred tým neexistovali) a stupňovali sa. U gyn som bola dva týždne dozadu, bez nálezu, takže tak. Riešila som to aj cez leto, len tá cysta sa vytvorila za tie dva týždne, vynecháva mi ovulácia čo je spôsobené hormonálnou nerovnováhou, ktorú podotýkam som si tiež nechala testovať a predtým bolo všetko v poriadku. snáď som týmto niekomu pomohla do budúcna, aby vedel čo so sebou

WHISPER

moja zlatá pravdepodne budeš závislá na liekoch a to bude tvoj problem... ja som raz mala koli zubu cez vikend bolesti, ze som prerevala vikend a lieky od bolesti mi nepomahali, trošku som to prehnala s tramalom čo som si od otca požičala, tak som nevedela v noci zaspať čo som mala "nekludne nohy"

lieky si mýliš s cukríkmi, píšeš že tvoje problemy trvajú polroka,..
píšeš že chodíš do školy,..

tak moja otázka znie: cez 2 mesiace prázdnin si spala?!

... mala si 2 mesiace času ísť na gyndu... a tiež vyučovanie sa ti zacina o kolkej? mas v meste gynekologa, kde aj studujes? čo ti brani ist na gyndu a odtial rovno do skoly...?
bezne sa to tak robí, aj dospelí zamestnaní ludia to tak riešia...

ked jeden den nebudes v skole svet sa nezruti... tak nasledovný týžden zajdi k Dr.

Kycera

Tvoje problémy Ti kľudne môžu spôsobovať tie "kvantá liekov", kt. užívaš. Ak máš až takéto problémy, prečo si nebola u gynekológa?