Psychiater

celebrita FB

Dobry lekar by povedal: "Vazeny pacient, caste bolesti hlavy a vracanie moze sposobovat sorbitova intolerancia. Chodte sa dat na nu vysetrit na sukromnu kliniku Privatklinik Diakonissen do Salzburgu. Ide o test, ktory prebieha formou dychovej skusky."
Menej dobry, ale tiez dobry lekar by povedal: "Vazeny pacient, je mi to luto a velmi ma to mrzi, ale naozaj vam neviem pomoct. Urobil som vam uz vsetky mozne vysetrenia na vsetky mozne zdravotne problemy a choroby sposobujuce bolesti hlavy a vracanie, ale vsetko je negativne. Mrzi ma, ze vo vasom pripade nedokazem najst pricinu vasho problemu a ze som ako lekar zlyhal na celej ciare. Velmi sa za to ospravedlnujem a zelam vam, aby ste sa dostali do ruk takemu odbornikovi, ktory by na pricinu vasich bolesti hlavy a vracania mohol prist. Najradsej by som vam odovzdal kartoteku a odporucil najst si ineho lekara, ktory vas problem vyriesi, ale toto rozhodnutie je na vas. No nikdy, nikdy neuverte, ze problem by mohol byt z psychiky. Problem je urcite telesneho charakteru, iba ja ho ako lekar neviem najst. Preto vam zelam vela stastia, aby vas problem vyriesil niekto iny. Lebo na vasom zdravi mi naozaj zalezi a nehanbim sa priznat si svoje vlastne zlyhanie."
Zly lekar, cize polodebil s kupenym diplomom, by povedal: "Vazeny pacient, toto je z psychiky, chodte k psychiatrovi a dajte si predpisat psychiatricke lieky a berte ich cely zivot."
Tu poukazujem na tri pristupy troch lekarov. Dobreho, menej dobreho a zleho. Zly bude mat plnu ambulanciu psychiatrickych pacientov. Dobry ale ziadneho psychiatrickeho pacienta mat nebude, lebo mu na zdravi pacientov zalezi a ma charakter. Menej dobreho trapi jeho vlastna bezmocnost, ze nedokaze pacientovi pomoct, hoci by rad.
Chces mat dobreho lekara? Omrkni si cakaren toho-ktoreho. Obzri si ludi, ktori k nemu cakaju. Ked k nemu cakaju iba same s vyplazenym jazykom chodiace driemkajuce s trasucimi sa rukami tucne gule, zarucene dobry nebude!!!
Alebo rovno prenes kartoteku do sukromneho zdrav. centra a mas po starosti. Mna moja sibnuta doktorka uz viackrat vytocila a prenasam do Procare.

celebrita FB

Ani kardiolog, ani nikto iny nema pravo povedat pacientovi len tak pre nic- za nic, ze vazeny pacient, taky a hentaky telesny problem mate z psychiky. Ja som si na sto percent ista, ze z psychiky nemoze byt ale, ze vobec nic. Napriklad: Trpis castymi bolestami hlavy a vracanim? Ako jedna z najcastejsich pricin moze byt za tym sorbitova intolerancia. Vylucis sorbit zo stravy, zmiznu bolesti hlavy a zmizne vracanie. To ti skutocny odbornik povie, ale debil s kupenym diplomom ta odosle na psychiatriu. A co tvoj zrychleny pulz? Aj ten moze mat povod raz a navzdy len a len v telesnej pricine a nie v psychickej. Zaujimavost, ktoru nam povedal na gymnaziu pan profesor, ktory nas ucil biologiu a telesnu vychovu, bol sikovny a mudry a vyznal sa vo veciach: ludia, ktori pravidelne sportuju, behavaju, a tak... mavaju zvycajne v stave pokoja nizsi pulz a ludia, ktori nesportuju a necvicia a malo sa hybu, mavaju zase vyssi pulz. Normalny pulz je od 60 do 80 uderov za minutu. Mozno by ti stacilo, ak si teda sportovo a pohybovo neaktivny, zacat behavat. Ked si netrufas, tak pre zaciatok davaj skoky na svihadle, ale pravidelne kazdy den si poskac, uvidis, zmeni sa to, aj pulz bude v pokoji nizsi. Inac mozno za ten vyssi pulz mohla trema alebo strach z vysledku alebo strach z vysetrenia alebo pocit, ze v napäti nieco ocakavas. A taky malicky strach je pri vysetreni bezny, nasledkom neho sa ale zvysi pulz. Ked sedis doma na gauci v pokoji, budes mat pulz nizsi ako ked sedis napriklad u zubara v kresle. A toto by lekar vediet mal.
...Ja mam sibnutu doktorku, o tom nechcem vela komentarov, lebo by to bol najdlhsi prispevok z celeho fora. Tak iba jeden komentar: raz som prisla na prehliadku a bola som chuda, ale napriek tomu som mala mierne zvyseny cholesterol. Pozor, nie vysoky, len mierne zvyseny. Mala som vtedy take obdobia, ze mi moc chutili vyprazane jedla. Tak som ich zrala denne a moc som nedbala na stravu. Z toho ten cholesterol. A sibnuta doktorka, ze cholesterol je zo stresu, z psychiky a zacala blabotat somariny. Samozrejme neverim na dristy typu povod telesnych tazkosti v psychike, a podobne. Zamyslela som sa ale po prehliadke vazne nad sebou a obmedzila som tie vyprazane jedla a nasadila som si zeleny caj, sice som ho nepila kazdy den, ale niekolkokrat tyzdenne som si ho dala, lebo som citala o nom, ze znizuje cholesterol. Na dalsej prehliadke bolo uz vsetko v poriadku s cholesterolom. Keby to bolo fakt z psychiky, tak by to zostalo, lebo moja psychika sa nemeni. Menili sa ale stravovacie navyky a ukazal sa vysledok. Pointa? Bolo to z psychiky alebo zo zlej stravy? Odpoved: zo zlej stravy.
...Aj ty si najdes svoju pricinu vysokeho pulzu. Ale u psychiatra ju nehladaj, lebo akonahle si ta nejaky psychiater zdrapne do svojich pazurov, bude ta drzat u seba ako kliest a uz ta nepusti, bude ti tazke psychiatricke lieky predpisovat a presvedci ta, ze si na hlavu a ze ich potrebujes a urobi z teba ludsku trosku. Lebo kto je na psychiatrickych liekoch, ten je kazdy troska priberajuca rychlostou 10 kg za mesiac, unavena a omracena a otapena, vecne s pocitmi na odpadnutie a pre otapenost nevladze ine, len polihovat a spat, nevladze si ani zakladne hygienicke navyky vykonat, hoci predtam vladal, mozog mu nepracuje a nefunguje, absolutne stratil schopnost logicky mysliet, pamät mu ale, ze uz vobec nefunguje a ruky sa mu trasu, zo sikovnych ruk sa stavaju nesikovne ruky, z ktorych vsetko pada, nedajboze aby take lieky zacal brat casnik alebo kadernicka. Moze zabudnut na svoj job. Clovek, ktory berie psychiatricke lieky, ma svalstvo tvare take ochabnute, ze s vyplazenym jazykom chodi, lebo ani usta nevie udrzat zatvorene, hlava mu od unavy a od otapenosti pada, jazyk ma vyplazeny a sliny mu tecu a sibnuto vyzera. Nie, nie je sibnuty, to iba tazke psychiatricke lieky behom par dni urobia z normalne vyzerajuceho cloveka sibnuto vyzerajuceho cloveka. Stalo sa ti uz niekedy, ze si poznal sikovneho, energickeho a aktivneho cloveka, stihleho a dobre vyzerajuceho, ktoremu to mysli a pali a ze si toho cloveka dlhsi cas nevidel a ked si ho znovu stretol, tak si ho nespoznaval takmer? Ze zrazu bola z neho tucna, tarbava gula s trasucimi sa rukami a s vyplazenym jazykom, ktorej z ust tecu sliny a hlavu ma na bok spadnutu, tempo reci spomalene, mysel a pamät mu nefungovala a podriemkaval? Ked ano, zarucene ide o niekoho, kto zacal brat psychiatricke lieky. A zarucene ide o niekoho, komu mozes dat s kludnym svedomim 99 percentnu pravdepodobnost, ze tie lieky nepotrebuje, ale ze takuto ludsku trosku z neho urobili psychiatri v spolupraci s uzasnym praktickym lekarom - debilom s kupenym diplomom.
...Vratime sa k problemu bolest hlavy - vracanie.

Kaido

kabel

Normalne som sa musel zaregistrovat, lebo sa mi nedali tie bludy citat. Pozri si napr temu "nikto mi nevie pomoct, postupna degeneracia tela" ak chces konkretny priklad dokonca tam pise aj viacero uzivatelov co ma nezistenu diagnozu. Vies lebo hodit vsetko na psychiku a zbavit sa pacienta ty ze ta poslu na psychiatriu je velmi jjednoduche, to by som mohol byt aj ja skvely doktor.

Judit19

Psychiater ťa najprv pošle ku psychológovi, kde musíš absolvovať psychologické testy. Potom rozhodne o ďalšej liečbe, ak nejakú potrebuješ.

kabel

Uveď konkrétny prípad, nie vágne reči, že sa to deje neustále. Nemôžeš miešať hrušky s jablkami.
Mimochodom, čo sa týka očných diagnóz, aj Hitler trpel tzv.hysterickou slepotou, čo je psychiatrická porucha, pri ktorej pacient úplne oslepne. Takže to použiješ ako argument, že už v medzivojnových časoch sa tzv. "psychiatrizovalo"? Ty by si sa mu hrabal v očiach dodnes a stále s negatívnym výsledkom.

kabel

Tomáš, čo sa týka psych. vyšetrenia, čaká ťa normálny rozhovor zameraný na tvoje pocity, prežívanie situácií, na spánok, možné stresujúce prostredie a tak podobne. Ak by sa prišlo na to, že máš v živote nejaké veci, ktoré ťa ťažia a prípadne ti spôsobujú problémy so srdcom, tak ti bude ponúknutá, nie nanútená pomoc-či už psychológ, ktorý by to s tebou prebral, alebo nejaké lieky, čo však môžeš odmietnuť.

Mesačný princ

kabel - ako vysvetlíš to, že ak lekár pacienta nevylieči, tak ho automaticky posiela k psychiatrovi. To je úplne jedno či má problémy s prostatou, srdcom, pohybovým aparátom, očami, dýchaním...vždy takých ľudí pošlú k cvokárovi a ten stanoví diagnózu.

Nejaká psychická sa už nájde. Lekára to uspokojí a problémy má pacient naďalej a stupňujú sa.

A pacient dokonca zomrie.

Toto nie je ojedinelý prípad...je ich ako maku, preto som to sem napísal.

kabel

Mesačný princ, ty fakt nie si normálny. Psychiater je lekár ako každý iný a fakt je i ten, že najčastejšia príčina zrýchleného pulzu je v dnešnej dobe chronický stres a úzkostné poruchy z toho vyplývajúce. Vyšetrenie u psychiatra je preto plne indikované a nikde nie je napísané, že dopadne tak, že nejaká psychiatrická diagnóza aj bude stanovená. Je to len jedna z veľmi pravdepodobných možností. Predpokladám, že ty nie si kardiológ, ani psychiater, aby si to mohol smerodajne posúdiť.
Predpokladám, že dotyčný bol kompletne kardiologicky vyšetrený s tým, že príčina zrýchleného pulzu sa nenašla. Tá totiž vôbec nemusí byť organická.

Čo sa týka poznámky o rozťahovaní nôh, to som akože nečítala.

Mesačný princ

Kardilologička je p.ča a mala by vrátiť diplom. Určite ho získala za to, ako rozkročila nohy.

Daj sa normálne vyšetriť. lekári ak nevedia čo ti je, tak ti buď predpíšu placebo, alebo povedia, že si vymýšľaš a pošlú ťa okamžite k psychiatrovi.

Dal by som to pozatvárať!