Roky zvycsene uzliny a hrcky po tele

Príspevok v téme: Roky zvycsene uzliny a hrcky po tele
bystrytony

Ahojte, hladam niekoho kto ma podobny problem alebo o podobnom probleme uz pocul. Uz dlhu dobu, asi 7-8 rokov si na tele hmatam zvacsene uzliny, hrcky. Su stale na tych istych miestach a tej istej velkosti, vacsinou na krku, pod celustou atd. Najviac ich je pod celustou, jedna najvacsia ma asi tak do 2cm, ostatne su male, tak do 1cm. Pod celusteou je ich viac pri sebe. Viem ich nahmatat vela v hornej casti tela, dokopy mozno 20. Pamatam si ze som si davnejsie vedel nahmatat aj nejake pri klucnej kosti, teraz to tam mam skor take slachovite, viem tam nieco pohyblive nahmatat no nema to tvar uzliny. V podpazusi a slabinach nehmatam nic. Uzliny su stale rovnakej velskosti, nezmensuju sa ani nezvacsuju. Zdravotne problemy nebadam. Raz, dva krat do roka mam chripku alebo prechladnutie, sem tam angina. Nepovedal by som ze som chorlavy. Som dvadsiatnik, obavam sa s tym ist k doktorovi. Mam to takto uz ako pisem zhruba 8 rokov. Precitam som si nieco o lymfome a nepeknych veciach. Moze to byt aj nieco ine? Nemate niekto podobnu skusenost? Mam sa pripravovat na najhorsie?

larah

ja som raz s tým bola u obvodnej, mi vzala krv a po výsledkoch bolo všetko ok, tak ma poslala domov, že si mám to sledovať. bolo to asi 10 rokov dozadu. u chudších ľudí zvykne byť, že sú uzliny viac hmatateľné.

Pedrodent

Obvodný lekár ti povie, čo to je. Mám priateľa, ktorý má také hrčky, je to podkožný tuk. Ale čo máš ty to neviem.