Moje problémy

Príspevok v téme: Moje problémy
Katka005

Ahojte. Mám 12 rokov. Začala som sa rezať len před týždňom asi mesiac po prýchode z psychiatrie. Prvý krát keď som sa rezala bol to iba kus na ruke máma mi na to ale přišla a aj ostatný spolužiaci. Pýtali sa má prečo to robím. Já som odpovedala že má to uspokojuje a cítím sa šťastná. Na 2 dní to přestalo. No dnes som sa rezala tiež a to len kôli malej věci a to hádke s mamou. Uvedomujem si že sa režem za každú maličkosť. No já neviem prestať. Raz keď to urobím pokračujeme. Kamarádky sa o mňa boja a aj moja mama. Mám rezy aj na nohách a cez žily. Neviem ako mám prestať!!!! Pomôže mi dakto?

zdradca

Kolega mal s dcerou ten isty problem. Bola asi v tvojom veku. Psychos mu poradil. Aby jej kupil ci zohnal psika. Vraj ked bude mat viac pivinnosti a tvora co ju potrebuje pomoze to.
A najlepsie psika s utulku. Ubolena psia dusicka vie sa vcitit do ubolenej detskej dusicky.
A fakt po dohovore s manzelkou zasli do utulku. Len tak s dcerou akoze sa popozerat. Ked dcera zastala pri jednej voliere kde bol schuleny psik,vravela len,ci si ho nemozu zobrat ze je velmi smutny.
Majitelka utulku jej povedala ze je to fenka. Bola bita tyrana a na brusku ma uz zahojene rany co ju palili cigaretou. No potrebuje niekoho co sa bude o nu starat a bude jej oporou,lebo ma strach s ludi.
Sranda bola ked fenku vybrali s koterca hned sa k jeho dcera pribllizila a olizla jej ruku.
Pokial viem tak Bellu uz maju viac ako 4 roky. Uz doveruje viac ludom no na Sabrinku dceru kolegu je doslova naviazana. Sabrinka si pri venceni nasla kamosa a tak chodia vencit spolu.
Proste si myslim potrebujes niekoho napr.zvieratko co ti vyplni volny cas,musis mat stale na co mysliet a potrebujes aktivity. Psik je idealna forma,jasne pokial ti to rodicia dovolia.

menooo

ahojte Katka005

veru tá dnesná doba ^^
mne osobne velmi pomaha ked nieco nemam rad - napisem si to na papier ako povinnost.
bud taka ako svoje okolie a uvidis ze ti bude lepsie/sranda :D

a ak tvoje okolie nie je az tak slusne, skus sa im zdoverit ze mas rada slusnost a prosto by si rada {ja neviem .. citala knihy, oddychovala doma, chodila na prechadzky, ucila sa do skoly} a nemas az tak rada {ja neviem .. domace prace, neskore vstavanie, krik}.

ale skus to povedat druhym ked bude vsade klud - ani hadka, ani radost - ked bude klud (neutralne).
je to sice taka mdla komunikacia, ale o to ide - skusit sa na veci pozriet inak / inak k nim pristupit

: )
skus dat na prve miesto vo svojom zivote nie seba - ale tvoj pocit. dobry pocit - niekedy budes vykonavat aj nieco co sa ti az tak nechce .. a zase naopak, niekedy sa budes menej venovat niecomu zaujímavému

jednoducho - napis si na papier z aktuálnej ti blízkych moznosti co mas rada a prosto to rob

hehe, ono v podstate ak by si si uz v takomto veku vsimla, ze sice musis posluchat a zaroven si nemozes robit co chciet .... - ALE : ze mas cas kedy mas volno a ze povinnosti ktore mas, ked si k nim vytvoris vztah, mozes plnit podla seba.

prosto musis mat rada svoj dobry pocit :) nie ten pocit ked chces niekomu ublizit (napríklad sebe), ale ten tvoj dobry pocit ze je vsetko presne tak ako ma byt (nie dokonale .. ale tvoj vztah k tomu co je, je prosto pozitivny) .. casto si nevedomky robime zle s cielom ze nas zivot nebavi / nudi / robi nam zle - .. treba obratit list a venovat sa svojim pocitom.

ked sa clovek venuje tomu co je spravne a co je dobre a co je zle a co je pravda a klamstvo a co maju robit druhi, aki maju byt druhi - clovek sa hada sam so sebou
(je to preto, ze rozmyslame podla svojho pocitu prosto ... ) ked to nad cim rozmyslam mi prinasa zly pocit, nerobim to .. ked rozmyslam a neprinasa to dobry pocit, idem sa pozriet hore na oblohu/slnko.

to je dobra pomocka - vzdy ked ma clovek vela energie (citi sa velky) treba ist na velke (prazdne) priestranstvo (vtedy sa citime mensi) - a to dodava tu rovnovahu

prosto treba mat rad aj svoje povinnosti aj svoj volny cas - to je to umenie zit :)