Cvičenie, zdravá strava

Príspevok v téme: Cvičenie, zdravá strava
zuzuliik

Príjemný podvečer želám :)

Mám postavu typu hruška a nejaký tuk navyše - proste mám veľké stehná, boky a brucho. Som len dospievajúce dievča (13) a rada by som prijala nejaké rady ohľadom cvikov. Čítala som, že na túto postavu je dobré kardio, posilovanie rúk a ramien, bicyklovanie sa a beh. Keďže sa ochladilo, bicyklovať sa veľmi už nedá a behanie je pre mňa úplné utrpenie - bolia ma pri ňom píšťaly a po dlhšom behu sa ozvú aj členky a kolená. Mám teda nejaké otázky:
1. Aká je ideálna strava/jedálniček pre mňa, v tomto veku? Nejaký príklad?
2. Máte niekto dobrý obrázkový/video návrh na cviky, ktoré by mi pomohli zhodiť brucho?
3. Ako často cvičiť?
4. Myslíte, že keď budem behať kratšie trasy a častejšie, uškodí to kolenám a členkom? Strašne ma behanie láka, ale ako som vravela, pri tých "poškodených" kĺboch je to úplné utrpenie. Mám to skúsiť?

Akékoľvek iné overené rady uvítam, pretože už si s touto mojou postavou neviem rady. Vďaka všetkým :)

PS: Do fitka sa ísť hanbím, navyše si na to nenájdem ani len čas popri krúžkoch.

FITsomnou

Ahoj. Som výživová poradkyňa a rada by som ti poradila v oblasti tvojho stravovania. Ak máš záujem, kontaktuj ma na email: erika.krasnecova@gmail.com alebo na mojej stránke na facebooku: FIT so mnou. Môžeme spolu prebrať zdravé stravovanie, u každého človeka je to rozdielne. Pekný deň.

Orech

Ahoj zuzuliik, na tuto temu by sa dalo veľa písať :) v prvom rade ešte len začína u teba puberta a tvoja postava sa ešte určite zmení :)
čo sa týka stravy, je dobré ju mať pestrú, asi vieš, aké jedlá sú nezdravé. Keď chceš príklad, tak ráno sú vhodné napríklad vločky, olovrant nejaké ovocie, na obed kuracie masko s ryžou, nejaká zeleninka.. večer napríklad cottage cheasse :) nájdeš toho veľa na internete, hlavne sa neprejedať, ale pozor, ani nehladovať. Možno ti pomôže aplikácia kalorické tabuľky, zapisuješ si tam čo zješ a podla toho vidiš, čo maš ešte zjesť, čo ti chyba (cukry, bielkoviny...). A veľmi dôležitý je pitný režim :)
obrázkový návod nemám žiadny, no dôležité je zhodiť tuk, posilovaním na brucho ho nezhodíš, na to treba kardio :) skús videá na nete, dobré výsledky majú často ženy po cvičení Jillian Michaels, je to polhodinka a cvičí sa každý deň 30 dní, aj ja ho mám overené :)
s behaním ti poradiť neviem, pre kĺby by som zvolila nejaký menej náročný šport :)