Dobrý deň, v našej obci je ako praktický lekár pre dospelých jedna veľmi neschopná, nevrlá, neochotná a môžem pokojne povedať že aj neodborná "lekárka"(t.j. neviem ako ona vyštudovala medicínu, čo podplatila všetky skúšky? veď nevie ani základné veci!). Kto môže, ten berie od nej kartu a uteká kade ľahšie, ale čo takí dôchodcovia, tí kam pôjdu? Ona tam nemá ani sestričku lebo všetky tam vydržali max. dva mesiace a potom doslova ušli! Ja keď som mala napr. prvýkrát epi záchvat a musela ma ratovať RZP, na druhý deň som išla k nej a ona ma nechcela poslať ani na vyšetrenie k neurológovi! Po epi záchvate!!! Potom som za ňou asi dva roky chodila s opúchajúcimi nohami a členkami,s varixmi a nechcela ma poslať ani cievnemu, tak som k nemu išla aj bez odporučenia a vysvetlila som mu aká je situácia s tou MUDr. tak ma vyšetril aj tak a výsledok? Mám chronickú žilovú chorobu 3.stupňa aj so zápalom cievnej steny a cievny doktor povedal že kde som bola doteraz že to mohlo skončiť trombózou. No a naostatok mám aj silnú anémiu a ona mi zobrala krv pred necelými 2 rokmi na preventívke, dala mi recept na kyselinu listovú a vybavené! Nedávno som jej volala či by mi neskontrolovala krvný obraz kvôli tým krvinkám lebo sa cítim veľmi zoslabnutá a malátna a ona povedala že to vôbec netreba že mám len ďalej brať tú kys.listovú. Ona je asi lenivá aj odobrať krv lebo tam nemá tú sestričku a musí si to robiť ona sama. Ale ona takto odbije každého, a keby nedajboh niekto mal naozaj niečo vážne a ona ho odmietne vyšetriť a niečo sa mu stane, tak kto bude zodpovedný??? Ona by sa bola z toho schopná nejako vyzuť! Prosím poraďte čo mám(e) robiť, máme spísať v obci nejakú petíciu, aby ju odvolali alebo čo? Kam sa to posiela, na koho sa obrátiť? O mňa nejde, tento týždeň som si urobila čas a idem si k nej po kartu, našla som si iného lekára. Ale čo napr. tí spomínaní dôchodcovia, čo bude s nimi? Za všetky rady ďakujem.
Neschopná lekárka!!!
Este nezabudnem dodat, ze moja sibnuta doktorka samozrejme kazdu nedelu na svätej omsi o pol dvanastej sa ukazuje, na svätu sa hra, ale uplatky berie jedna radost a na sväte prijimanie sa div, ze prva do radu nepostavi. A toto jedno som si vsimla, ze najhnusnejsi ludia a najhorsi a najväcsie klebetnice a intriganky a malomestiacke prachate (uplatkami nadobudnute majetky...) svine, to vsetko ide do kostola na pol dvanastu, akoze "velka omsa" to tiez volaju. Ja nie som sväta urcite a samozrejme tiez mam svoje chyby, ale hnusi sa mi na takych pozetat, tak radsej idem inokedy do kostola, napriklad vecer na siestu. Alebo rano na osmu, nech nemusim na hentakych kukat, ale to by uz bola tema o inom. Proste niekedy mam z mojej sibnutej doktorky pocit, ze to "CHODENIE DO KOSTOLA NA VELKU OMSU" je len marketignovy tah, aby si ludia o nej mysleli, ze aka je ona svätica a aby sa potom krestania k nej hrnuli, pricom ale kazdy od nej odnasa kartoteku prec. Moja sestra odniesla uz pred mnohymi rokmi do susednej dediny a nevie si vynachvalit, ako dobre urobila, ona ma ale lepsi odhad na ludi a svinu prekuknut dokaze 100x rychlejsie ako ja. Este dalsi tah - pani doktorka je klebetna jak svina, povypytjue sa na vsetko mozne zo sukromneho zivota okrem zdravotnych potiazi, brble a brble a furt ma plnu cakaren ludia, ale nie preto, ze by mala tak vela pacientov, ale iba preto, lebo jedneho pacienta riesi hodinu a potom chudaci ludia v cakarni sa nemozu dockat, kedy pridu na rad. Pritom poriesi tak maximalne 10 ludi za den, ale tych 9 cakajucich ludi ma pocit, ako keby tam bolo tych ludi milion. No a ten falosny ksicht clovek vidi a ten sa nezaprie, falosny usmev, falosna lichotka. "Evicka (povedzme, ze tak sa volam), vy ste inteligentna zena a vy urcite chapete, ze nebudeme pouzivat slovo "siblo, sibnuta" (to som o sebe povedala v ramci rozpravania o intoxikacnej psychoze), ale slovo psychicky chora a vy nemozete zato, ze ste precitlivela osobka, ktora sa aj pre sebemensi problemik psychicky zruti a ktorej praca v zahranici psychicky velmi skodi, ale ako inteligentna chapete, ze ste len psychicky tazko chora, kedze mate tie hlasy (nikdy som ziadne hlasy nemala) a urcite chapete, ze ja som viazana lekarskym tajomstvom, takze toto by som o vas nevyzradila nikomu:" Mala som dost, niekto cistocire klamstvo, bohapustu loz a nehoraznu intrigu o mne mne do oci??? Dakujem pekne, tesim sa na PROCARE!!! Este, ze sa da od nas pomerne lahko dostat do Bratislavy. Hodina cesty rychlikom a som tam :)
To je naozaj velmi smutne a na zaplakanie, ze kolko hlupych a neschopnych a neodbornych lekarov na Slovensku pracuje. Ty si len cim skor vezmi kartoteku od nej prec a upaluj kade lahsie, pravdaze ti zela vela stastia, aby si uz u noveho lekara bola s jeho pracou maximalne spokojna. A dufam, ze aj budes, lebo ako sa hovori kto hlada, najde. Nezalezi na tom, co, ale najde a aj dobreho lekara moze clovek najst, ked hlada, ved nemozu byt zase vsetci zli.
Moja skusenost: Ja som z maleho okresneho mesta asi 100 km od Bratislavy a v inych prispevkoch v inych temach podropne popisujem moju skutocnu diagnozu. Strucne: pri kolonoskopii mi bolo zistene, je to sice zriedkavost a malo pacientov to ma, ale sliznicu hrubeho creva nemam rovneho tvaru ako väcsina ludi, ale ju mam tvarovanu do obrovskeho mnozstva hlbokych velikanskych vlnoviek. Tvar sliznice creva sa neda menit a aka je, tak aj zostane. Ide o diagnozu K598. Tato diagnoza sposobuje, ze clovek, ktory nevie, ze ju ma, ked ma uz nejake vytrhnute zuby, co mu brani pozut potravu dokladne a prehlta velke kusy jedla, najmä mäsa, ktore je samo o sebe ludskym traviacim systemom nevylucitelne, tak v niektorej vlnovke tohto creva sa zachyti velikansky kusisko mäsa a napriek pravidelnej stolici, pri ktorej ostatne odide z tela von, tento kusisko mäsa nie a nie vyjst, lebo je tam zakvacnuty a tam to potom kvasi, hnije a vypusta zo seba toxiny. Priznaky, ktore v case zaseknuteho zvysku jedla pocitujem: chronicka unava, tocenie hlavy, pocity na odpadnutie, rapidne sa zhorsujuca pamät a absolutna neschhopnost mojho mozgu zapamätat si novo prijatu informaciu, vytok z konecnika a hlien v stolici, strasna plynatost a take jedovato smradlave, zdochlinovo smradlave prdy, zvysena potreba spanku (v noci prespim 10, 11 hodin, napriek tomu unava). Ked sa tieto priznaky tahaju so mnou uz asi rok, tak potom jedneho dna pride nieco take, ze ma zacnu stipat a palit oci a mam oci vysusene, stipu ma a palia pery a mam pery vysusene, vysusene dychacie ustrojenstvo a hlava sa mi toci ovela viac ako inokedy, unava omnoho silnejsia a je mi na odpadnutie, raz som aj odpadla. No a vtedy pridu take psychicky chore myslienky. Nemam halucinacie a ani nepocujem hlasy, len si proste myslim, ze zomieram na intoxikaciu a tie psychicky chore myslienky, to su take myslienky, ze mam take strasne silne vycitky svedomia zo vselicoho a namyslam si, aky som ja strase zly clovek a zo vselicoho sa obvinujem a vselikomu sa za vselico ospravedlnujem a take somariny rozpravam a ludia ma potom nasmeruju na psychiatriu, kde mi diagnostikuju psychozu. Slovo psychoza do mojej kartoteky zapisu, ale privlastok "intoxikacna" akosi zabudnu poznamenat. Psychoza moze byt intoxikacna, ked je clovek niecim priotraveny (ako ja splodinami vlastneho metabolizmu) a moze byt aj taka, ze je clovek naozaj chory. Psychicky chory, ale vtedy pocuje hlasy a z toho sa moze vyvinut schizofrenia ak neberie psychiatricke lieky. Ale u mna sa schiza vyvinut nemoze, lebo ja som psychiatricke lieky nebrala nikdy. Iba som chodila k psychiatrovi an kontroly a klamala som ze ich beriem. Nemoze sa mi vyvinut schiza, lebo som v skutocnosti mala psychozu len z intoxikacie, ale psychiatri srali na to zistovat to a moja prakticka lekarka (asi podobna ako ta tvoja), ktorej svätou povinnostou bolo dat ma vysetrit na vsetky mozne telesne priciny, ktore by mohli vyvolat intoxikacnu psychozu a ona sa na uskutocnenie akychkolvek telesnych vysetreni definitivne vysrala a snazila sa ma presvedcit, ze som precitlivela placka, ktora sa aj pre sebemensi problemik psychicky zruti a ze praca v zahranici mojej psychike skodi, co je ale cistocire klamstvo a bohapusta loz. Vysetrit ma mohla dat napriklad na toto: crevne parazity, paratizicke bakterie, vyrusy, jedy v tele, toxiny v tele, borelioza, pre istotu nikotin, alkohol, drogy, stopy po liekoch - aj ked nefajcila som a nepila a nedrogovala nikdy a ani samovrazdu liekmi som nepachala, ale lekar napriek tomu moze pacienta aj na toto vysetrit, ked je svedomity a zodpovedny a hlada priciny intoxikacnej psychozy, dalej mohla dat vysetrit stitnu zlazu, cize odoslat ma na jej vysetrenie k endokrinologovi, lebo ludia s poruchami stitnej zlazy mavaju take stavy, ze kvoli problemom so stitnou zlazou im akoze trosku sibne, no ze dostanu psychozu z toho. A samozrejme jej povinnostou bolo aj poslat ma na gastro, ci nemam diagnozu K598. Ona ale hovno pre mna z toho urobila a ja som takmer zosalela a devät rokov som ani nezila v realite, ale len zahrabana v odbornych medicinskych knihach, nemeckych aj slovenskych a na internete na roznych medicinskych strankach, kde sa pisalo o roznych jedocha a otravach, lebo som si bola na sto percent ista, ze moja psychoza ZAKONITE MUSI A MUSI POCHADZAT Z INTOXIKACIE!!! Po deviatich rokoch hladania a nenajdenia zivotne dolezitej informacie v knihach a na internete, ktora by mi mohla zachranit zivot, som sa zufala rozhodla, ze si "suhrn predpsychozovych problemov" budem riesit po jednom. Ako prvy problem som sa rozhodla ist si riesit vytok z konecnika a hllien v stolici a bingo, vyslo to, u gastroenterologa sa objavila ta spravna diagnoza, pan doktor v sukromnej nemocnici (kvoli dlhym cakackam na terminy som isla do sukromnej, kde som dostala termin do tyzdna) mi vsetko vysvetlil a hned sa mi v hlave vyjasnilo. Povedal este, ze s touto diagnozou pri dodrziavani urcitych zasad mozem zit ako celkom zdravy clovek a intoxikacnu psychozu uz nikdy viac nedostanem. Treba mi len uzivat vlakninu a probiotika a sportovat, v ramci sportu najmä behave a skakave sporty, aby sa to crevo ponatriasalo a aby sa urychlila takto peristaltika a takto je sanca, ze aj tie vo vlnovkach creva zachytene kusy vyjdu skor von a nebudu tam tak dlho robit sarapatu. Ja som sa rozhodla pre vegetariansku stravu a dbam na dokladne prezuvanie potravy, aby som nehltala velke kusy jedla. Odvtedy som predpsychozove priznaky nemala, ako keby novy zivot do mna vosiel, tak sa dobre citim telesne, ako keby stary a zomierajuci clovek zrazu zacal ozivat a mladnut. A co nato moja debilna doktorka? Priniesla som jej od gastroenterologa nalez, vysledok a ukazujem prstom na papier, ze tu je nazov diagnozy, preosim zaznamenat do pocitaca. Ta krava debilna mi v minulosti do zaznamov zapisala namiesto psychozy schizofreniu, teraz sa na mna osopila, ze vysledok od gastroenterologa je dobry a tu ona ziadnu diagnozu nevidi a tento zivotne dolezity udaj nezaznacila ani do pocitaca, nezabudla som poznamenat, co mi gastroenterolog povedal o suvislosti medzi intoxikacnymi psychozami a diagnozou K598, ktora patri k funkcnym porucham creva. A nezabudla som zdoraznit, ze ja som clovek psychicky velmi silny a zdravy, ze ja som clovek, ktory nikdy neplace a kedykolvek mam nejaky problem,tak namiesto plakania a upadania do zufalstva rozmyslam ako problem vyriesit a vyriesim ho a moje psychozy boli intoxikacne a zapricinila ich tato funkcna porucha creva. Ja som hovorila o sliznici hrubeho creva pozostavajucej z obrovskeho mnozstva vlnoviek a ona na mna pozrela jak na debila a povedala, ze crevo maju vsetci ludia rovnake a aj ona ze ho ma take iste ako ja a ze ci som tak blba, ze som este nikdy nevidela obrazok creva. Obrazok creva ukazuje, ze TENKE CREVO je vlnovkoviteho tvaru a ja som sa s gastroenterologom babila o HRUBOM CREVE. A nie o tvare creva, ale o tvare sliznice creva, halooooooooooo!!!! Tu sa jasne ukazalo, ze moja prakticka lekarka z Novych Zamkov, ze to musim takto napisat, ale meno a priezvisko radsej nenapisem, sa do mediciny hovno rozumie a vysokoskolsky diplom ma podla mojho podozrenia raz a navzdy len a len kupeny, ale nevytrubujem to do sveta, no co si myslim, myslim si a prenasam kartoteku do PROCARE do Bratislavy a nech si pani retardovana trhne nohou :) takze "vsetciutekaju", nielen ty mas debilnu doktorku, takych debilnych doktoriek s kupenym titulom je na Slovensku neurekom a co uz na tom zmenia protikorupcne pochody? Tu plati, ze kazdy musi bojovat sam za seba, chvalabohu mame slobodnu volbu lekara a aj ubohi dochodcovia z vasej dediny musia bojovat sami za seba a po jednom si odtial pomaly a postupne odniest kartoteku prec. Napriklad do vedlajsej dediny, kam sa mozu dostat autobusom, kym este ako-tak vladzu chodit. Ja som si ako laik 9 rokov hladala nieco, co by bola mohla najst lekarka, ak by bola normalna, uz o 9 rokov skor a mohla som si usetrit kopu casu straveneho citanim roznych odbornych zdravotnickych knih a internetovych clankov, ale stalo sa. Ked niekomu bolo sudene, aby si pomohol sam, pomoze si sam. Brala som to tak, ze ide mi o zivot a ze mozem kedykolvek zomriet na chronicku intoxikaciu, hoci vtedy som este nevedela, ze intoxikaciu cim, ale teraz uz viem, ze intoxikaciu splodinami vlastneho metabolizmu. Od poslednej intoxikacnej psychozy uplynulo vela rokov a nikdy viac sa mi to uz nevratilo.
zazalovat
Mas asi jedinu moznost. Obrat sa na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou s pochybenim v tvojom konkretnom pripade, samozrejme s neistym vysledkom.
Do obci nikto nechce ist robit lekara. Zahrabat sa na dedine za mizerny plat.
Su iba 2 moznosti: ziadny lekar, alebo zly lekar.
Aj my tu máme jednu takú. Pacientke zaviedla infúziu a nechala tiecť doslova von. Staršia pani si myslela, že to tak má byť. Lekárke to povedala a nič sa nedialo. Akonáhle vyšla z ordinácie, tak po pár metroch odpadla. Odviezla ju záchranka a v nemocnici zomrela.
Neviem či to má súvis s tou infúziou, ale lekár, ktorý nenapichne žilu a doslova len prelepí ihlu by nemal liečiť!