Ma na to pravo??? Poradte prosim.

neva

Touto otazkou som sa trosku zaoberala aj ja. U nás v mestečku máme dve gynekologičky u jednej sa platí 400,-/rok, u druhej 350,-/rok. Myslím, si, že tieto poplatky nemaju opodstatnenie. Je neetické, nakoľko celú cenu antikoncepcie si "pacientka" hradí sama. Pripadajú mi ako také straky, akým spôsobom to vyberaju. Samozrejme bez vydania potvrdenky. Ked som si ju teraz naposledy vyžiadala, tak mi ju vydali - bez pečiatky, s textom " za vykon na žiadosť pacientky"
Čo k tomu dodať? Čo nie je prísne zakázané, je povolené??!!

Alternativa

Neviem, ci je v sucasnosti /kedysi bol/ predpis na kontrolu 1x rocne /krv a cytologia/ pri akejkolvek hormonalnej terapii /antikoncepcii ci substitucnej pri menopauze/. Rozhodne tlak zo strany lekara na tuto pravidelnu kontrolu povazujem za prejav jeho odbornosti a zaujmu o pacientku. Cca po 40-tke sa pridava mamografia. Ak takuto kontrolu lekar pravidelne neposkytuje, treba si ju vo vlastnom zaujme vyziadat.

mejka

S poplatkom to je asi rozdielne - podľa konkrétneho lekára - ja platím 400. Co sa tyka odberu krvi - mam trošku inú skúsenosť, pri predpisovaní mi povedal, že to nie je potrebné (nemá s HAK ževraj nič). Teraz neviem, kto má pravdu.

tina2

Ja som bola teraz tiez na kontrole po roku a taktiez som platila 300 Sk - presne tak ako hovoris je to za celorocny dohlas nad uzivanim HAK a je v tom aj to predpisanie receptu.

regina

Myslím si, že na to právo nemá. Raz ročne máš nárok na preventívnu prehliadku a tá je hradená poisťovňou. Ak ideš na odber krvi a cytolku, myslím že ide práve o spomínanú preventívku. Viac info by ti mala poskytnúť zdrav.poisťovňa, u ktorej si poistená, či uvedené lek.úkony danému lekárovi preplácajú. Ak áno, nič neplať, zmeň lekára, chce sa na tebe obohatiť.