Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ťažkosti s dýchaním

Príspevok v téme: Ťažkosti s dýchaním
VeronikaPet25

Zdravím všetkých, ktorí majú problémy s dýchaním alebo mali aj napriek tomu, že všetky vyšetrenia sú v poriadku. Mám 20 rokov, nikdy som extra chorá nebola, no posledné 3 mesiace sa mi občas ťažko dýchalo, nevedela som sa poriadne nadýchnuť, doslova som sa dusila, v noci som sa budila, že nedýcham. Presne pred 9 dňami som chytila od priateľa virózu, hnačky, zvracanie, horúčka. Okrem toho mi bolo super, no na druhý deň som sa zobudila s búšením srdca, ktoré trvalo aj po 50 minútach. Volali sme teda záchranku, tep 103/m, vzali ma na infuzku na interné, dali tabletku proti búšeniu a poslali ma domov. Na ceste domov mi začal tŕpnuť jazyk, potom podnebie, tvár, ruky a nohy. Otočili sme to späť, zase infuzka Magnesia, čo zabralo a Neurol, lebo som plakala (bála som sa). Večer mi bolo ok s tým, že som sa sťažovala na bolesti na hrudi a ťažké dýchanie. Povedali, že to mám predýchať. Ráno ma pustili, na neurológii mi povedali, že to je tetánia (klasika), na magnetickú o 2 týždne, CT hlavy v poriadku. Na ortopédii všetko v poriadku, na kardiológii všetko v poriadku. Moje ťažkosti pretrvávajú stále, tak sa mi ťažko dýcha, až nevládzem rozprávať. Som druhý rok na vysokej, nezvládam celý deň byt v škole, vymeškať viac nemôžem. Prosím o každú jednu radu, či je to len v mojej hlave alebo z čoho. Prestávam vnímať okolie, neviem, kde som, čo robím, ťažkosti sú, upadám do depresie. Prosím, ak ste mali niečo podobné, poraďte. Magnesium už neberiem, boli ma z neho brucho :(

VeronikaPet25

Neužívam žiadne lieky, Neurol mi dali iba raz. Nechcem v 20 rokoch byť závislá od antidepresív a pod. Odporúčali mi Magnesium, no moja kardiológička povedala, že z neho budem iba chodiť na záchod, takže mi dala ešte na chrbticu Dorsiflex, čo som zobrala párkrát a momentálne je celoslovenský výpadok, takže čakám, kým ho dostanú, na uvoľnenie chrbtice. Ortopéd potvrdil iba stuhnuté trapézy, sem tam sa pridáva bolesť medzi lopatkami, no roengen nič nepreukázal. Keď niečo buchne a mňa to zobudí alebo budík, srdce mi bije ako zvon a je mi na odpadnutie a to sa iba práve zobudím. Každý deň závraty a únava...

bagramian

Ahoj, ked ti neurolog potvrdil tetaniu, tak to nemozes mat "len v hlave".. tetania prave sposobuje busenie srdca, dusenie, krce a trpnutie koncatin. Ved si pockaj na vysledky vsetkych testov a aku ti nasadia liecbu. Tetania sa dost dobre drzat na uzde, ak sa budes drzat rad lekarov.

kilopus

Beries este Neurol? Okrem neho este nieco ine? Ak ano, prestuduj si letaciky od liekov, ci ti nahodou ony nesposobuju dane problemy.

VeronikaPet25

Tak bola som v nemocnici a plakala som, dosť. Som hypersenzitívna osoba, čo vidno v takýchto situáciách, keďže tŕpnutie nie je nič príjemné. Môže za to aj toto? No teraz problémy aj tak pretrvávajú, niekedy sú a niekedy nie.

Najčítanejšie články