Studium ruskeho/slovenskeho jazyka

Príspevok v téme: Studium ruskeho/slovenskeho jazyka
Ne_studentka

Halo haloo
Je tu niekto,kto studuje alebo vystudoval rusky jazyk alebo slovensky na filozofickej fakulte?? Potrebovala by som poradit, zaujima ma ake to je? Ci je to velmi narocne? Alebo sa to da zvladnut..ci je to fakt len o citani knih vkuse alebo aj o slobode :D dik
Este pre spresnenie mam namysli ucitelstvo akademickych predmetov ale ak ste tu niekto z prekladatesltva tak mozte tiez zodpovedat ja otazky :) neviem kam ist a o medicinu ci technologicky smer zaujem nemam. A ucitelstvo mi pride fajn, aspon prazdniny :D

kilopus

Ne-študentka,Tvoj problém je, že si nepochopila. Tak sa tu pokúsim niektoré veci vysvetliť, aby sa z NE-študentky ŠTUDENTKA aj stala :
1. preklep je toto - vázcny - vzácny,
2. akademický/á môže byť titul,pôda,... (predmety v žiadnom prípade),
3. vkuse - v kuse, namysli - na mysli,
4. technologický smer - technický,
5. čítanie kníh - romány,... (na VŠ sa študuje z kníh, robia seminárky,...),...
Naivné je o.i. študovať niečo pre prázdniny,...

To, že si nepoužívala diakritické znamienka a mala chyby v interpunkcii,... tak za to sa ospravedlňovať nemusíš, mne to nevadí. Nuž ale, ak skutočne chceš študovať slovenčinu, tak by si takéto chyby robiť nemala. Naopak mala by si sa zlepšovať vo svojich výrazových prostriedkoch, pravopise,... všade a vo všetkom. V tej druhej téme si už nenarobila toľko chýb, ale sú tam. Všetko sa dá zvládnuť, aj štúdium jazykov, závisí od toho, ako si jazykovo vybavená a pripravená. Sú tu kvalitné príspevky na túto tému, niečo si pohľadaj. A rátaj s tým, že budeš neustále zavalená v opravách - testy, písomky, diktáty a slohové práce. Asi tak.

Ne_studentka

kilopus
vopred prepáč za preklepy písala som tento príspevok na mobile a niekedy sa prekliknem :-)
O štúdiu nemám žiadne predstavy preto tu píšem :-) neviem, čo ti prišlo naivné .. a čo sú tie akademické ? takto ich máš uvádzané :-) kuk napr portalVS
pekný deň :-)

kilopus

O štúdiu a následnej praxi máš naivné predstavy. Vybrala si najťažšie "akademické" predmety nielen na štúdium, ale aj na prax. Mimochodom čo sú to tie "akademické predmety"? Mala by si začať makať na slovenčine, pokiaľ ju chceš aj reálne študovať, je mizerná.