Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Intímny problém

Príspevok v téme: Intímny problém
Lolinda567

Dobrý deň prajem. Viem, že tu už možno takáto téma existuje, ale nejak si neviem rady a chcem opísať presne môj problém, pretože som už zúfalá a potrebujem nejaké rady čo robiť, nakoľko sa o tom doma hanbím hovoriť a s mamou nemám veľmi dobrý vzťah (veľmi sa o mňa nezaujíma). Ide o to, že mám 17 a tam dolu sa necítim veľmi pohodlne. Častokrát pociťujem nepríjemný zápach (nie rybý) a mám pocit, že by ho mohlo cítiť aj moje okolie alebo také nepríjemné vlhko (to je možno normálne, neviem). Možno mám aj výtok, taký biely, akoby prášok, myslím tým suchý (neviem ako to vysvetliť) - všimla som si to len na tmavých nohavičkách. Niekedy mám pocit, že je aj žltkastý, to zas pozorujem na svetlých. No jednoducho neviem. Najviac mi však vadí ten zápach a taktiež to, že by som sa chcela cítiť pohodlne a hlavne šťastne (mávam z toho strašné depky). Myslíte, že to súvisí s mojou vagínou alebo skôr s močovým ústrojenstvom a tým, že nefunguje tak ako by mal? Niekedy mám pocit, že je to skôr tým, ale naozaj neviem. Viem, mala by som zájsť k doktorovi a tak sa vás chcem spýtať, vadí keď pôjdem bez rodičov? Mám totiž len 17 (18 mám za 2 mesiace). Najprv k obvodnému a on už ma niekam pošle? A ak ma pošle ku gynekológovi, mám sa tam dole oholiť? Bojím sa, že by hovoril, že je to tým alebo niečo podobné, aj keď určite nie je (plus dodávam, že sa kúpem každý deň obyčajnou vodou a pohlavný styk som nikdy nemala). Prosím nejaké rady ľudkovia, hlavne mi dodajte odvahu, aby som išla, nechcem sa takto trápiť. Už to mám takto aj cez rok, pretože sa jednoducho bojím a doma nemám takú oporu, akoby som si možno priala. Ďakujem všetkým, ktorí mi nejak poradia, čo by to mohlo byť, dodajú odvahu alebo to vôbec dočítajú do konca. :)

Lolinda567

Veľmi pekne ďakujem za rady ľudkovia. :)

RomcaPomocnica - tebe ďakujem osobitne. :) Síce ťa osobne nepoznám, ale myslím si, že si úžasný človek, ak si sa vrátila k téme, v ktorej, pre teba úplne neznáma osoba, žiada o pomoc a teba zaujíma ako sa jej darí. Hlavne kvôli tebe som tam teda dnes zašla a boli to najmilší ľudia na svete. :)) Doktor povedal, že mám zápal a dal mi antibiotiká, nejakú mastičku a ešte niečo k tomu. Lieky mám užívať pokým nedostanem menzes a po menzese mám prísť na kontrolu, tak uvidíme, či sa to úplne vylieči. Ďakujem ti za dodanie odvahy. =)

123ada123

Jasne ze chod :) myslim ze celkovo dbat o svoje zdravie uz od skoreho veku je fajn :) ja chodim na preventivne ku gynekologicke od 17tich...Radsej ako sa mas stresovat a trapit...

Ayal

Ahoj, myslím si, že veľa z nás sa s týmto problémom v pubertálnom veku stretla :) Základom je nestresovať a ukľudniť sa - je to úplne normálna vec u žien, ktoré dospievajú.
Odporúčam Ti ísť ku gynekológovi:
a. nevadí, že máš 17.
b. môžeš a nemusíš sa oholiť
c. nehanbi sa, gynekológia riešia dennodenne tieto veci, je to úplne normálne :)

Všetko bude fajn, gynekológ Ti poradí a povie Ti, ako to odstrániť. Bude to fajn :)

Rene1337

Casty problem u dievcat. Osobne by som ti odporucil ist na gyndu. Nemas sa za co hambit. Hambit by si sa mala iba ked vies o tom probleme a neriesis ho. Na opakovane mykozy zapaly plesnove infekty odporucam wobenzym. Kup si koloidne striebro a mozes si obstreky pravidelne umyvat s tymto zazrakom a uvidis ze problemi ktore uvadzas ustupia musis enzymi uzivat pravidelne vysledok sa dostavi.

RomcaPomocnica

Hlavne sa neboj a ukludni je vela možnosti ale najlepšie je ísť ku gynekologovi ten ti určite poradí a ak chceš oholiť sa môžeš ale nemusíš
Ak máš otázky alebo ťa niečo trápi alebo niečo ti neni jasné kludne napíš rada pomôžem