Psík nechce papať a má hnačku

Príspevok v téme: Psík nechce papať a má hnačku
Lila321

Dobrý deň. Mám šesťtýždňové štenietko kríženca, priniesli sme ho minulý týždeň, ešte nie je odčervené ani očkované. Od včera nechce jesť (doteraz nemal s granulami problém), vypije vodu aj trošku mlieka, ale hneď potom ide kakať. Stolicu má hrozne riedku. Poraďte prosím. Zajtra ho vezmem k veterinárovi, ale bojím sa aby sa mu dovtedy neprihoršilo veľmi.

Hailey

Nemalo by papat mlieko. Psiky dobre neznasaju laktozu a mozu vykazovat priznaky bolesti v abdominalnej oblasti, takisto ako aj vracanie a hnacku. Ver mi, ze tvoje steniatko chce papat, ale to co mu davas, mu nerobi dobre. Chod k vetovi a povedz co je vo veci. Drzim palce.

Ado78

Čo tvoj psík žerie? Nemohol niečo zle zjesť a teraz mu to spôsobuje problémy? Napríklad niečo z tohto?:
www.chovatelahospodar.sk
Ak nie je problémom strava tak potom nejaké ochorenie. To treba vyšetriť u zverolekára.

Biela Kobra

Šteniatka sa odčervujú pastou pre šteniatka, ktorá je pre šteniatka šetrná. Dostať ju vo veterinárnej lekárni alebo rovno u veterinára. Šteniatku nedávať kravské mlieko - jeho organizmust ho nevie spracovať a z toho môže mať hnačku. Uvar mu ryžu na riedku kašu, nechaj vychladnúť a daj mu to spapať. Určite máte v mrazničke nejaké mrazené kura alebo kuracie rezne, tak kúsok vyber, daj to rozpustiť do teplej vody, nakrájaj nadrobno a daj šteniatku spapať. A hneď zajtra rozhodne k veterinárovi, lebo šteniatko môže umrieť aj od silného začervenia, aj od hnačky, ktorá môže byť predzvesťou vírusovej choroby. Tak to netreba podceňovať a čím skôr k veterinárovi - ten šteniatko zrejme hneď aj odčerví. Očkovať sa bude, až keď bude šteniatku lepšie a bude vylúčené, že momentálne netrpí žiadnou chorobou.

LAXMI

Myslim, ze steniatka sa odcervuju injekcne. Zajtra to povedz veterinarovi, ze nebol odcerveny a ani zaockovany.
Pokial sa neodcervuju steniatka mozu zomriet.
Viem, ze to nie je tvoja chyba, ale nezodpovednost predosleho majitela.

Odporucam cim skor odcervit a zaockovat. Potom si prosim na to davaj pozor a odcervuj/ockuj v pravidelnych intervaloch.

Lila321

Viem že už mal byť odčervený ale mám ho len také 4 dni, neviem prečo ho predošlí majitelia neodčervovali, zajtra som mu chcela ísť kúpiť odčervovacie tabletky, ale nič také mu v stolici nevidím.. Ďakujem veľmi pekne za radu a vyskúšam

LAXMI

Ockuje sa medzi 6 - 8 tyzdnom, no odcervuje sa od 2 tyzdna kazde 2 tyzdne. Uz malo byt 3 x odcervene. Vidis vo vykaloch aj nejake parazity? Nieco ako zrnka ryze, alebo bielu dlhu spagetu? Je v tej hnacke aj krv? Zvracia, ma teplotu, alebo iba hnacku?

Pokial ma hnacku nedavaj mu mlieko. To hnacku iba zhorsuje.
Skus mu uvarit harmancekovy caj, v ktorom rozmocis piskoty.
Zajtra urcite k veterinarovi.