Alergia spôsobená farbami na vlasy

Príspevok v téme: Alergia spôsobená farbami na vlasy
Mirka_Iveta

Mamina je kaderníčka a má vážne zdravotné problémy. Vyzerá to ako alergia na farby na vlasy, lekári jej nič nezistili, boli sme u alergológa, u kožnej lekárky, aj na špeciálne kožné testy v Banskej Bystrici, všetko mala negatívne, už nevieme na koho sa obrátiť.
Tabletky na alergiu jej nepomáhajú.

Pri farbení používala respirátor na kyseliny, no nepomohlo. Má veľmi zlé príznaky, je opuchnutá, červená, má výpadky krátkodobej pamäti, točí sa jej hlava, je jej na odpadnutie. Na pokožke nemala nič okrem začervenania na tvári a dekolte.

Problém vznikol v máji 2017, po týždni prešla na inú značku farieb, ktoré jej nevadili no aj na tie sa jej vybudovala nová alergia za týždeň, od vtedy nefarbí vôbec.

Cez víkend sa jej zdravotný stav o niečo zlepší a však vždy keď je v kaderníctve sa príznaky znovu objavia, priestor ozónujeme dlhodobejšie, no výsledok žiadny.

Mamina si vlasy už nefarbí, ani nikomu. Momentálne sa cíti veľmi zle. V kaderníctve bola kamarátka, mamina strihala jej priateľa a syna. Kamarátka ich len čakala v kaderníctve a už mala zafarbené vlasy od iného kaderníka. Mamke sa prejavili všetky zlé reakcie na farby.

Kontaktovala aj toxikológiu, tam ju odkázali znovu na alergológiu, nikto tento problém neakceptuje, nerieši, len dookola sa jeden na druhého odvolávajú. Už neviem na koho sa s týmto problémom mám obrátiť.

Alergicka

Tymto vsetkym co opisujete,som si presla.Ak mozem poradit,skuste imuno-alergicku,v BA je na Bulharskej ul.Mne zistili v tele kovy,chemiu,pliesne,pecen.Vsetko si uz sama zavaram,aj kecup,horcicu,cviklu,uhorky,kompoty,dzemy.Maso domace,ovocie zeleninu tiez.Chlieb peciem zo spaldovej muky,bez drozdia,davam salku kysleho mlieka...Na rano som vypila 50mil.koloidneho striebra,2hod,nejest.Po jedle 40min.mala lyz.pomleteho pestreca marianskeho,meliem na kavovom mlynci.Vzdy pred jedlom,alebo po s odstupom 40minut.Pocas dna aj 7x.Cim viac tym lepsie sa cisti vase telo.Nefarbila som sa viac ako pol roka,nakolko vsetky farby,aj proti alergii,mi spravili rovnake problemy.Ak som niekam sla,pouzila som z DM spray-farbu na vlasy,teda suchy.Loreal Magic Retouch,mala zelenkava tuba.Hned doma hlavu zmyjem.Farbila som si ciernou farbou,som uplne sediva.Teraz po case som si dala na ranajky par mandli,slnecnicovych semiacok,vlasskych orechov s medom.Po dvoch tyzd,som spuchla,krk chrasty,zhrubnuty,usi pluzgiere a svrbenie.Na internete som nasla,ze obsahuju kovy...vylucila som ich,po par dnoch vsetko ustupilo.Tak som to po viac ako pol roku riskla a dnes sa zafarbila.Uz nie ciernou,ale stredne plavou,kde je menej chemie ako v ciernej farbe:Palette Schwarzkopf 400 NATURAL COLORS CREMEs organovym olejom.Rozmiesanu farbu som nechala stat 20min.sem tam premiesala,na hlave som ju mala 30minut a klaplo to:))po zmyti som dala na hlavu lyz.medu 1zltok a olivovy olej,zmyla samponom z DM Dixi 7byliniek,na obrazku je nechtik lekarsky.Konecne mam zafarbene vlasy,este sa bojim tesit,no musela som to hned sem napisat,aby ste predsa len verili,ze sa nieco predsa len da robit.Chemia je vsade,ale hlavne v potravinach,samponoch,premyvacoch...