Neverim vo vztahy a manzelstvo, som znicena a chcem zomriet

Príspevok v téme: Neverim vo vztahy a manzelstvo, som znicena a chcem zomriet
Larrah

Ahojte, potrebujem to dostat zo seba von a nemam komu povedat:( Vsetky moje vztahy dopadli zle. Prvy partner ma podvadzal, druhy bol flegmatik, ktory ma ani za ruku nevedel chytit, treti po mne pozadoval vulgarizmy v posteli, stvrty mi nadaval do krav ked sa mu nieco nepacilo a ten posledny mi ublizil najviac. Vydala som sa za cloveka, ktory ma roky ponizoval a klamal. Neda sa mi o tom ani pisat, ako neskutocne mi ublizil. Pytam sa, preco prave ja? Cim som si to zasluzila? Je to tym, ze nemam rodicov, ze vycitili, ze som lahka korist, slaboch? Nemam sa ani na koho obratit, ked je zle, moje kamaratky maju same chlapov, na ktorych sa mi iba stazuju. Co sa to deje? Mam 32 rokov a necitim nic. Ked ma nejaky muz zavola von, uplne sa mi hnusi. V jeho pohlade vidim, ze sa pretvaruje, ze zasa to bude iba falos na zaciatok, aby ma dostal a potom zasa nieco pride. Zasa budem chudera, neschopna, nie dost dobra. Zasa mi niekto ublizi. Necitim nic, absolutne nic, iba jednu velku prazdnotu. Nedokazem viac nikoho lubit. Uz mi je aj jedno, co so mnou bude. Vsetci, ktorych som mala rada zomreli a opustili ma. Nemam nic a nikoho. Chcela by som zomriet, ale vsetci ma strasia, ze ked to sama skoncim, pojdem do pekla. Lenze pre mna je peklo tu na zemi. Prosim pomozte mi uz neviem ako dalej. Zasa sa mi vracia uzkost a panicke ataky, uz meliem z posledneho:(

ferdo2

pre moj pohlad:ano je to tvoj pohlad a vela ludi by vyvratilo tvoj pohlad,sto ludi sto chuti,tak tu netrep akoby tvoj nazor aztomatiky platil na setkych samych

moj_pohlad

ides:

Sam dobre vies, ze pises nezmysly...

V samote je sice mozne prezit (zavisi od konkretnej ludskej povahy ake velke negativne nasledky to ma a ako dlho to clovek takto vydrzi), no rozhodne pre zdraveho cloveka nie je realne mat skutocne stastny a naplneny zivot v samote. A ten kto si mysli ze to mozne je, iba zakryva svoj problem ktory nevie vyriesit (aby nezil v samote, zbavit sa sklamania ktore sposobilo samotu, bloky ktore brania dostat sa zo samoty, atd.)

A este dodam, ze nepisem ze mat niekoho je automaticky bez problemov...problemy su sucast vztahu a ich riesenie (ak obaja na vztahu pracuju) zblizuje a utuzuje dvoch ludi, na zaklade toho sa proste vztah buduje. Takyto zivot ma zmysel a hodnotu a cloveka to naplnuje. A nie samotna, v ktorej nie je nic nez to posrate hnusne prazdno. Mozes mat neviem jake konicky, neviem kam chodit, majetok, neviem co este...ale casom kazdy zisti ze ak je dlho sam, tak tieto veci vlastne nemaju sami o sebe ziaden zmysel.

Mesačný princ

WHISPER - nie všetci chceme ostať osamelí. Ten život je fajn, ale človek je spoločenský tvor a zásadnou interakciou, ktorú k životu potrebuje je zdieľanie.

WHISPER

a tvoje šťastie zaleži iba od nejakeho vtáka? ko*ko*ta?

čo tak sama so sebou byť spokojna a šťastná?
napriklad Máš prácu ktorá ťa baví?
žiješ v krajine vysnivanej v ktorej chceš žiť...
chodiš na dovolenky ? navštivila si miesto -krajinu kde si snivala isť?
atd...?

ides

poznam celu kopu starych dievok, ktore su NAOZAJ STASTNE. Chodia na vylety, uzivaju si prachy a seru na ludi. A zeny zijuce v nestastnych vztahoch take zavistlive a zloprajne pohlady po nich hadzu, ze az strach. Ale tie stastne stare dievky maju v p*ci ich sproste reci ako hladaj si niekoho a este si si nenasla??? Su stastne, lebo sa zzili so samotou a naucili sa mat sa dobre v tej samote. To prajem aj tebe.

ides

Larrah, nemozes zmyslat tak, aby si myslela na smrt a samovrazdu, ale zmyslaj radsej tak, aby si sa naucila BYT SAMA A ZAROVEN STASTNA. Ono sa to da a je to velmi jednoduche. Ser na vsetkych a na kazdeho a venuj sa sama sebe, rob, co ta bavi a pozeraj telku, pocuvaj radio, citaj casopisy a noviny a hraj pocitacove hry, uvar si, co tebe chuti, dopraj si, co chces a je po starosti.
Ked obetujes vsetok svoj cas, vsetku svoju silu a energiu a aj nemale peniaze na zly ucel - cize na akysi medziludsky vztah, tak ked toho cloveka stratis, nic ti uz nezostane. Ale ked obetujes napriklad svoj drahocenny cas na vzdelanie (VS dialkovo?), budes mat vedomosti. Ked obetujes svoj cas na dva plnouväzkove joby a na zhrabavanie majetku, budes mat majetok. Majetok ta nesklame, ale clovek ano. Titul zo skoly a vedomosti jemu prinaleziace ta nesklamu, ale clovek ano. Nezabudaj na to. Dobra komedia na dvd, pri ktorej si sa tak dobre zasmiala, ta nesklame, ale clovek ano.
Mna sklamala naj kamoska, objavila sa len vtedy, ked vycitila, ze moze mat zo mna vyhodu, uzila si vyhodu, ktoru zo mna mala a uz jej nebolo. Az nasla cloveka takeho, z ktoreho mala viac vyhod ako zo mna a vtedy ma uz nepotrebovala, dobre dourazala a intrigami na mna nakydala. Ja za druhy najväcsi "hriech" povazujem vrazdu a za najväcsi hriech povazujem intrigy. Lebo kto ta zabije, vezme ti len zivot. Ale kto intriguje, ten ti sposobuje utrpenie na dlhe roky. preto je v mojich ociach intrigan stotisickrat väcsia svina jak vrah. Apropo, dodnes som svojmu osudu vdacna zato, ze mi poslal do cesty tuto hnusnu intrigansku svinu, lebo vdaka nej mi bolo umoznene pochopit, o com su medziludske vztahy v pravom svetle. A sice o tomto: vo svete, kde neexistuje uz ani len ciste a uprimne kamaratstvo zalozene na samotnom fakte, ze by mal clovek cloveka rad, v takomto svete zakonite nemoze existovat ani laska. Lebo "mat rad" znamena menaj ako "lubit". Kamaratstvo znamena menej ako laska. a ludia ktori nie su schopni kamaratstva, zakonite nemozu byt schopni ani lasky. A ked sa na celom sirom svete osoba schopna kamaratstva a lasky najde ale uz naozaj iba jedna jedina, nech sa teda radsej utiahne do samoty, kde jej bude zarucene najlepsie, lebo tam ju aspon nikto nesklame. lebo ked si pritiahne do svojho zivota cloveka, ten ju sklame, potom druheho a aj ten ju sklame a potom tretieho a aj ten ju sklame.a tak dalej. tak nie je teda samota to najlepsie, co tohto cloveka mohlo postretnut? Urcite je. Ti, ktori si myslia, ze su lubeni, su iba klamani. Len na to este neprisli. Ty si uz prisla na nieco. Na nieco, co ta naucil zivot sam. Na nieco, co ta naucili zle skusenosti. Chces aj nadalej nadobudat zle skusenosti s ludmi? Chod za nimi a pritahuj ich do svojho zivota. Alebo tych zlych skusenosti uz bolo dost? Tak potom ser na ludi, nestoja ti zato zazit dalsie tazkosti a trapenia. A sklamania pochopitelne. Utiahni sa do samoty a nauc sa v tej samote byt stastna. cize urobit samu seba stastnou. alebo ked pocitujes silnu potrebu sa realizovat po stranke pomahania ludom, tak si urob zdravotnu skolu a zamestnaj sa v nemocnici ako sestricka, tam budes aspon pomahat chorym a este za to dostanes aj zaplatene a bude ta to naplnat, ak si teda dobry clovek. ale od ludi nemozes cakat ine ako klamstva, podrazy a sirenie intrig o tvojej osobe. mne to doslo pred mnohymi rokmi. odvtedy sa s "byvalou naj kamoskou" chvalabohu nestykam a dufam ze sa s nou uznikdy ani nestretnem. aj tebe zelam nestretnut uz nikdy viac tych co ta najviac sklamali a naucit sa byt stastna v samote. zvladnes to, uvidis.

Mesačný princ

Nejaký dôvod existuje. Priťahujeme isté typy ľudí a je dosť dôležité pochopiť dôvod, prečo to tak je. Ak ho pochopíš, tak môžeš začať lepšie žiť.

Čo ak ďalší bude kombináciou všetkých doterajších? Alebo ešte niečo horšie? Kľudne sa to môže stať a možno práve to sa ti snaží život naznačiť. Vyberala si rovnaké typy a ten výber nebol najlepší. No ty si sa nepoučila a volíš si tie typy stále...tak čo s tebou???

tweetie

Larrah - ak s tym poslednym stale zijes (kedze pises, ze si sa vydala), tak to budes mat tazke, ale skus sa zamerat na seba, svoj rozvoj, najdi si kamaratky, venuj sa svojim zalubam, cim si vytvoris okruh ludi, kt. ta podporia.

A teda ja nesuhlasim s prispevkom Matyo, ze si slepica. Skor si myslim, ako pises, ze si nemala rodicov, cize zjavne si fakt hladala lasku a zial - chcela si ju vidiet i tam, kde nebola.
Ja co vidim, ako ziju rozne vzorky ludi, tak mozem to zhrnut, ze ano chvalabohu stale existuju i pekne nezistne vztahy/manzelstva, kde panuje laska a dovera, ale to zvycajne vidim pri kolegyniach cca pred 50tkou, v mojom veku sa to cislo pomaly znizuje a velmi vela kamaratok sa rozvadza, a tieto sa radia do skupiny, v kt. by sa pre ich vztah/manzelstvo boli schopni snad i rozdat, keby sa dalo zniest modre z neba - hoci by riskovali svoj zivot, tak i to by pre partnera/manzela urobili, a tito zvycajne dopadli zle.
A potom naopak zname, kt. si len uzivaju, myslia hlavne na seba - samozrejme, ze ich slovnik je, akoby to boli snad panenky Marie, a tak pekne vedia rozpravat o pomoci druhym, odsudzuju zlo, ked je treba zahraju take pekne divadlo, ze i slzicku by ludia, co ich nepoznaju, vyronili, tak tie sa naopak maju perfektne. Proste dobre herecky. Poznam i taky pripad, ked sa mi raz znama stazovala na jej teraz uz ex-priatela a v podstate on od nej chcel, len aby nakupila, kedze on nestihal, musel zostat v robote dlhsie, a teda on jej vsetko platil a hyckal si ju, tak viem ze naivne som sa jej snazila dohovorit, ze teda kedze sa o nu fakt stara, splni jej, co jej na ociach vidi, tak ako osobne by sa i ona mohla vlozit do toho vztahu, cize urobit nakup je naozaj to najmenej, tak som sa dozvedela, ze ona ho nejako donutila, ze on sa jej ospravedlnil, ze nanu vybehol. Podviedla ho, myslim, ze sa o tom nikdy nedozvedel, a opat ona-ziadne vycitky, dokonca to brala, ze je to jeho chyba a opat ked mali nejaku vymenu nazorov, tak aj napriek tomu, ze ho podviedla, ho donutila, aby sa jej ospravedlnil. Dokonca este predtym ako ho podviedla, tak viem, ze ked som hovorila, ze ved ona s tym dotycnym okato flirtuje-no asi kam to bude viest, tak som si vypocula od nej a od jej podobnych typov, ze ja som chladna a divna. Veru, uznavam, na dnesnu dobu som divna, kedze ak je jej spravanie povazovane za dnesny normal, tak ja sa teda vobec nechytam. Teraz je to uz jej ex, kedze pocas vztahu s tymto si zacala i s dalsim a ten dalsi v poradi jej zjavne plni lepsie jej priania a to je tiez opat normalny chlap, kde by som ocakavala rozum v jeho hlave. Cize ja z toho co vidim, by som povedala: zameraj sa na seba. Zacni mysliet aspon trochu egoisticky, prvorada by si mala byt pre teba ty, lebo ludia, kt. opisujes, ta daju akurat tak dole.

V suvislosti s diskusiami na rozne temy s mojimi kamoskami a kamaratmi sme sa raz rozpravali aj o stasti, karme atd a niekto mal fakt dobru hlasku, kt. sa hodi i k tejto teme: ludia sa k tebe spravaju tak, ako im ty dovolis.
A ano, dobracka je vzdy lahka obet, ta da sancu, lebo chce v ludoch vidiet to pekne, ale je dobre vediet sa i spamatat a nenechat si skakat po hlave. A hlavne zacni zit tak, aby si si vytvorila okruh priatelov, venuj sa zalubam, proste urob si radost prvom rade ty sama, ak ju uz nemas v manzelstve. Jasne, ze ak by si mala dobreho manzela, ten by ta urobil stastnou, ale aby si bola stastnou, o to sa mozes pokusit i ty sama, mozno to bude na zaciatku tazke, ale dobri blizki priatelia a zaluby, ver tomu, ze to pomaha :)