Nador na oblicke

kukuk

ťažko povedať či to spolu súvisí, môže aj nie....treba si počkať na výsledok z punkcie a tá jednoznačne potvrdí o čo ide (alebo nejde)...držím palce, aby to nebolo nič vážne...

Roniii

No do prepustacej spravy z interneho jej napisali , ze zhubny nador na oblicke , hoci vysledky z punkcie budu az o dva tyzdne , tak neviem ci to vedia uz z ct rozoznat , do nemocnice sme ju dali preto lebo ju zacalo v kuse prehanat dva tyzdne a tam jej to zistili , prehana ju aj doma stale , predtym jej skor zapekalo , myslite ze to moze suvisiet ?

N_P

Ja mám 35 rokov a som 3 roky po operácii nádoru na obličke. To, či budú babku operovať závisí od nádoru, od toho, či je zhubný, alebo nie a aj od toho, či sa vôbec dá operovať, alebo len odstrániť oblička. So mnou ležal jeden pán, ktorému odstránili iba nádor, oblička mu zostala.
Mne vybrali celú obličku, mal som zhubný nádor. Po operácii som nebol ani na chemoterapii, ani na ožarovaní, nebolo to potrebné.

kukuk

pravdaže existuje, zhubný nádor na obličke mala aj jedna pani od nás, vyoperovali jej ho a odvtedy už 10 rokov chodí len na kontroly.... neviem či 80-ročnú babku by operovali, asi to závisí od mnohých vecí ako je jej vek, ako sa momentálne cíti po zdravotnej stránke atď, či je vôbec nádor zhubný (nemusí byť zhubný)....ako babke zistili, že má nádor, bolo to zobrazovacím vyšetrením alebo odobratím vzorky?