Extrakcia zubu múdrosti- Univerzitná nemocnica Bratislava, Ružinov

Príspevok v téme: Extrakcia zubu múdrosti- Univerzitná nemocnica Bratislava, Ružinov
Amydefleur

Ahojte,
rada by som sa informovala ohľadom vytrhávania osmičky. Má s tým niekto skúsenosti konkrétne na Klinike ústnej a čelustnej chirurgie v Univerzitnej nemocnici v Ružinove? Moja zubárka mi dala výmenný lístok aj CD s RTG snímkom, že sa tam mám objednať, malo by to byť zadarmo. Naozaj to celé prepláca poisťovňa? Ako to chodí? Zavoláte, dohodnete nejakú konzultáciu a potom vám dajú termín? Potrebujem vytiahnuť dve osmičky- jedna je kúsok prerezaná a tlačí na ostatné zuby- mám tam príliš málo miesta, čiže už ďalej nevyrastie a treba ju vytiahnuť. Druhá je na tom polohou tak isto- na ležato, len ešte nie je prerezaná. Dopočula som sa o zlej skúsenosti jednej panej, vraj jej tam niečo pri zákroku pokazili- tak som ostala nesvoja. Samozrejme, najlepšie by bolo ísť na súkromnú kliniku, ale to nebude najlacnejšie... Predsa len, som študent a peňazí nazvyš nemám, preto sa chcem informovať aj od iných, či je to ozaj zadarmo také zlé. Nikde na nete som konkrétne z ružinovskej nemocnice skúsenosti ľudí nenašla. Za každú info a skúsenosť ďakujem.

Gloriaa12

ALA 98 - ja som to mala presne tak ako to popisuješ. Našťastie nie na jazyku ale polka pery a niekoľko zubov. Mne na to zabralo B KOMPLEX forte do týždňa sa to stratilo a bolo to už v poriadku. Neboj sa, je to dočasné. Ide o to, že pri trhaní sa ti narušili nervy a boli poškodené, preto ta znecitlivenosť, potrebujú nejaký čas na regeneráciu a k tomu tieto tabletky sú zázrak. Zoženieš to za 1/2 ečka

HRIsTOVA - áno dávajú, ak si to vypýtaš kvôli bolestiam alebo opuchu. Ak ti vytrhnú zub je ideálne aby si aspoň 3 dni bola v pokoji, nech sa ti to zahojí. Odporúča sa aj kašovitá strava a ak ideš niekde manuálne pracovať a si len na kaši alebo jogurtoch máš malo energie. Rieš to aspoň dovolenkou jeden, dva dni určite :)

mate59

Normálne nie,ale ak je bolesť,veľký opuch /v prípade vysekávania/ stačí zájsť k obvodnému a ten vypíše PN,no neviem, či sa to vyplatí.

ala 98

Ahojte, koncom apríla mi trhali zub múdrosti vpravo dole, nebol prerezaný, iba trošku. Robili mi to chirurgicky. No doteraz mám z toho následky. Mám stále znecitlivenú časť jazyka (dokonca aj špičku) je to pocit akoby bol nonstop spálený od horúceho nápoja, a čiastočne aj dolné ďasno. Je toto normálne? Zubárka, ktorá mi to robila, mi tvrdí, že niekedy to trvá niekoľko mesiacov aj pol roka, kým sa to vráti. Ibaže, nikde som sa o takom probléme nedočítala. A nevedela som o tomto riziku ani pred zákrokom, čo je podľa mňa dosť dôležité, aby ľudí o tom informovali. Nikdy by som si to nenechala robiť, keby som o tomto vedela. Bojím sa, že je to už trvalý následok. Akože na urýchlenie navrátenia citlivosti som mala brať výživový doplnok Milgamma N, avšak nič to nepomohlo. Prosím Vás, má/mal niekto podobný problém?

Ada21

Ahoj, viem ze sice reagujem trocha neskoro, no niekomu sa moja odpoved mozno este zíde. Mne robili extrakciu osmičky v ružinove pred nedávnom. Sestricky su velmi neprijemne, len na termín som musela čakať v čakárni 2 hodiny, lebo stale mi opakovali nech čakám. Potom ma to prestalo bavit a na drzo som jej strcila papiere do ruky ze ja predsa chcem len termín operacie (moja osmička nebola este prerezana). Po velkej neochote odisla do ordinacie a vratila sa s terminom, ktory bol o pol roka a ani sa len neumienil spytat sa ma ci nie som vtedy odcestovala a pod.
Tak som tam teda po pol roku prisla a zub mi vybrali. Znova musim spomenut neprijemnu sestricku, ktora do vsetkeho kecala, dokonca aj do mojej konverzacie s lekarom. Na mojej “sale” bola aj studentka praktikantka. Myslim ze clovek sa musi zmierit s tym ze mu zrejme na 80% bude trhat zub student/ka a doktor je tam ako dozor, uz ked si pyta termin. V mojom pripde, ale extraciu zubu robil lekar, kedze som ho pekne poprosila a bola som na pokraji zachvatu paniky. Sestricka si ale samozrejme neodpustila blbe komentare, ktorych mal plne zuby podla mna aj lekar. Zakrok prebehol ok, no doktor ma poslal domov bez antibiotik s tym ze ak spuchnem nech znova pridem o 3 dni. Na druhy den som spuchla jak skrecok. A samozrejme ze som potrebovala ATB. Myslim ze by sa obrovskemu opuchu a bolesti dalo predist ak by som dostala antibiotika hned po alebo pred zakrokom. Z mojej skusenosti mam zmiesane pocity a asi by som tam uz druhy raz nesla. Pristup sestriciek je otrasny, pripravte sa na nekonecne cakanie v cakarni, lekari su vsak velmi mili, studenti sa na vás budu ucit, no zakrok budete mat zadarmo. Myslim ze je na kazdom aby si zvazil tychto 5 veci.

Amydefleur

ďakujem za vaše komenty, len by ma ešte zaujimala tá osobná skúsenosť niekoho... :/ A 999lublu, áno, je to potrebné, keďže mi tlačí na ostatné zuby a hrozí, že by sa mi všetky pokrivili, keďže rastie takpovediac "do nich". Čo sa týka iných kliník, vraj tu to jedine robia bezplatne, tak neviem...

Rene1337

Malo by to byt zadarmo. Opytaj sa ked sa budes objednavat. A treba sa nachystat termin minimalne 3 a viac mesiacov. Pekny den.