Ahojte,
už dlhšie pracujem v zahraničí (avšak nežijem tu natrvalo. chodím domov vždy ked sa da) v Nemecku. Po dlhšom čase mi ale osud privial do cesty jedneho muža. Zo začiatku sme boli len kamaráti, tak mi povedal kadeco o sebe aj to, ze ma syna 9r, ale takmer od narodenia ho nevychovava. Velmi rychlo sa s ex rozisli po narodeni maleho a ona mu brani stykat sa s otcom. Mal ho ked bol este mlady (cca 20r chalan), ex bola starsia od neho asi o 10r.. po case to preslo do takej roviny, ze sme si zacali byt blizki, chodime spolu von atd... z jeho strany uz su naznaky, ze by chcel vztah, ale ja som mu vysvetlila, ze som v stadiu - ak chlapa, tak na rodinu. Povedal, ze ok... Avsak mne stale vrta v hlave, ze ked sa nestara o toho syna, ci sa bude starat o pripadne nase deti. Ze ked ma muz v sebe tu silu opustit svoje dieta raz, tak ci to nespravi znovu.. taktiez, ci to len nehra aky je starostlivy, kedze ta zena musela mat poriadne dovody na to, aby s polrocnym synom odisla od jeho otca... Dakujem za nazory :) pekny den
chlap s dietatom.... a vztah?
On moze mat tiez pochybnosti o tebe, ze ak si doteraz nebola schopna mat dieta, ci ho budes schopna mat teraz a vychovavat ho.
Ak chceš vedieť pravdu, tak sa stretni s ňou. Muži sú schopní ženám nabulíkovať kopec poloprávd a nezmyslov.
Môže to byť aj tak, že o dieťa nemá záujem, dieťaťu neprispieva nič nad rámec, na Vianoce nič, na narodky nič, len platí súdom určenú sumu, ktorú sa snaží zminimalizovať.
Tá žena si musela všetko odtrpieť, odmakať, na všetko bola sama, prišla o príjem a čo on urobil? Odišiel.
10 rokov mu bráni? Prepáč, ja to vidím na totálny nezáujem, sebectvo, ktovie či je vôbec rodinný typ. Asi ťažko, keď sa tak zachoval.
Muž je vždy ten odkopnutý chudáčik, vie to správne zinterpretovať, zahrať divadlo len aby zasunul a ja až niekedy žasnem, aké sú ženy naivné a sadnú takým typom na lep zaradom, jedna, druhá, tretia. Nepoučiteľné.
Never mužom a to ti hovorím ako muž. Sú schopní všetkého. Ak ti na ňom záleží, stretni sa s bývalou ženou a sprav si názor sama.
tak ale vtedy bol mlady chalan...ona uz asi chcela mat dieta a mozno ho na to len "vyuzila", alebo to zle odhadla a on to nezvladol. to je tazko povedat, ak nepoznas aj jej "verziu", lebo urcite sa na to obaja pozerali inak ako ti to on povedal. teraz po 10 rokoch uz sa na to mozno pozera inak :)
splietaš dve neporovnateľné veci. OPUSTIŤ dieťa je niečo totálne iné, ako NEMôCŤ sa s vlastným deckom stretávať, starať, vidieť, lebo mu bráni matka dieťaťa. To sú DVE rozličné situácie. Čo má asi tak chlap robiť, ak je ženská krava? Papierovo ukáže, že decko je v kuse pol roka, rok choré akurát vtedy, ked sa má stretnúť s otcom a je vybavené. Otca to prestane baviť, tiež má len jedny nervy a pre decko je to potom cudzí človek, nemá prečo sa k nemu ťahať po rokoch.
Lenže to dieťa tu JE, môže sa k nemu hlásiť neskôr, v dospelosti, využívať ho na peniaze, citovo vydierať, prípadne nájsť si k nemu cestu a rozvíjať vzťah ako dospelý a tým pádom si bude nárokovať aj nejaký čas, pozornosť, peniaze (vlastná krv nepustí, je to normálne že mu otec bude chcieť pomôcť, dopriať). S týmto by si mala počítať skôr ako sa báť fatamorgány, či neopustí aj teba. Ak si krááva, možno sa na teba vykašle tiež. Boh vie, či ten chlap chce vôbec deti. Po takejto situácii sa niekedy rozhodnú už v živote deti nemať, lebo tiež majú city a bolí ich to. Radšej sa spýtaj jeho, či sa nebojí, že sa situácia bude opakovať. A tiež, prečo chce mať deti (ak ich chce)
A čo v prípade ak klame? Všímaj si v akej rodine vyrastal, aký má vzťah s rodičmi, bratmi, či sa stretávajú na Vianoce, oslavujú narodeniny spolu, či jeho rodičom nechýba vnúča, akých má priateľov, ako trávi čas... veľa ti to napovie. Oči treba mať otvorené a nikto sa nedokáže pretvarovať dlhý čas. Uvidíš aký bude po roku, dvoch. Dovtedy sa chráň. Môže to byť úžasný partner a otec, čo mal proste raz smolu a môže to byť i blb, ktorý dáva ruky preč od starostí a zodpovednosti. Oboje dokážeš veľmi jednoducho zistiť a rozpoznať časom.
Moj ocino ma dceru z prveho manzelstva (rovnako vztah z velmi mladeho veku) - s jej matkou sa rozisiel, ked mala dcera priblizne 5r. S pani som sa nikdy nestretla, ale viem, ze to nebola idealna partnerka a robila vsetko preto, aby sa s dcerou nemohol stretavat. Ked dieta pocuje od matky (alebo inak, od rodica, s ktorym zije) na toho druheho same negativa- zacne im samo verit..
Teraz je to dospela zena, s otcom nema v podstate ziadny vztah..
Ja som jeho druhe dieta - vztah sme vzdy mali fantasticky, je to tak doteraz :). Vzdy sme si boli velmi blizki, ked sme sa rozpravali o tejto teme, povedal, ze opustit dieta bolo to najtazsie v zivote, ale ze situacia s jeho byvalou manzelkou bola katastrofalna..
On neopustil dieta, ale svoju ex, ktora mu nasledne branila v kontakte s dietatom. Dieta nie je zarukou pre udrzanie si ziadneho muza.