Je pravda ze...

ela

Tiež som mávala veľmi bolestivú menštruáciu, vedeli o tom aj v škole a neskôr aj v práci celú dobu mi tolerovali, že som každý mesiac bola na 3-4 dni totálne vyradená zo života. Pravidelne ku mne domov chodieval lekár dávať mi injekcie od bolesti a aj tak úplne nezaberali. Skôr ma tak omámili, že som takmer celé dni prespala a tak vydržala tie šialené bolesti. Gynekológ mi povedal, že mám pootočenú maternicu, preto tie šialené bolesti a že po pôrode sa to zlepší a predpísal mi antikoncepciu. Prvé 2 mesiace brania HAK boli s rovanko bolestivou menštruáciou ale na tretí mesiac to bol zázrak. Bolesti takmer žiadne a tak to bolo až kým som nevysadila HAK, lebo sme chceli dieťatko. Pôrod bol v mojom prípade strašný a to som si myslela, že keď som dokázala prežívať každý mesiac také muky kvoli menštruácii, pôrod bude prechádzka ružovým sadom. Žiaľ v mojom prípade nebol. A bola to vyše 18 hodinová "prechádzka", kým sa dcérka konečne narodila. Už má 18 mesiacov a doteraz mám hrôzu pri pomyslení na pôrod. Takže tie tvrdenia zrejme neplatia vždy, že čím je menštruácia horšia, tým ľahši pôrod. A keď som po pôrode dostala menštruáciu, veľa sa nezmenilo. Bolesť bola dosť silná, aj keď už som nešla lekárovi na injekciu, pretože už som mala pocit, že toto je oproti pôrodu prechádzka ružovým sadom, tak teraz 2 dni pretrpím bez injekcií, ale s krabičkou ibuprofenu. Aj sex bol a je občas bolestivý, ale nie vždy (konkrétne ma bolieva v podbrušku, ale nesledujem kedy bolí a kedy nie, možno keby som to sledovala, tak by som na niečo prišla, že napríklad keď mám dostať mestruáciu, tak je sex bolestivý a keď mám po nej tak nie je bolestivý, ale to som fakt nikdy nesledovala, tak neviem, kedy je a kedy nie je). Takže ani pôrodom sa bolestivosť menštruácie nezmenila. Možno sa to hovorí preto, lebo menštruačné bolesti sú v porovnaní s pôrodom nič a zistíš to až keď si ten pôrod prežiješ, tak si potom myslíš, že sa menštruačné bolesti upravili k lepšiemu. Toľko z mojej skúsenosti.

evil

egina- ja som mala take iste kramy ake mavas ty. proste zvracanie, hnacky, odpadavanie, bolestive krce. nedalo sa to vydrzat isla som k lekarovi a dal mi na skusku antiku. ze od toho by sa to malo zmiernit. jak som ich zacala brat bolesti ustupili, uz si ani nevsimnem ze ich mam. vyskusaj ked sa chces zbavit bolesti.

eqina

je to hlupost. ja mavam take kramy, ze nepoznem nikoho, kto ma horsie, neuveritelne bolesi, zvracanie, hnacka... sex v pohodicke a porod este neviem, ale vraj sa takym ako ja lepsie rodi. uvidime

lucka

menštruácia, sex a pôrod veľmi úzko spolu súvisia ale bolesť pri menštruácii a bolesť pri sexe a bolesť pri pôrode nemajú nič spoločné a neovplyvňujú sa. Ak máte pochybnosti a myslíte si opak poradte sa s gynekológom.

elise

dobra blbost :-)
ale mna neboli ani menstruacia, ani sex, tak mozno na tom nieco bude :-))

ciste teoreticky, ked sa tak hlbsie zamyslim, ak ma niekto bolestivu menstruaciu kvoli nejakym zdravotnym problemom (nejaky zapal alebo co), tak to moze sposobit potom aj bolest pri sexe...

Micky1111

No podla mna je to dobra hlupost!Zatial mi take nieco nepovedalo ziadne dievca...je to vymysel, nema to ziadny vpylv na sex.