RUŽA - zapal v chlpkovych lozkach

Príspevok v téme: RUŽA - zapal v chlpkovych lozkach
san

Vie mi niekto poradiť ?
Už tretí krát mám zapálenú nohu. Lekár vraví,že je to ruža - spôsobené streptokokom v chlpkových lôžkach.
Začiatok choroby je brutálny. Náhla neovládatelná zimnica,bolestivé zdurenie uzlín v rozkroku a potom zápal predkolenia až vzniknú krvné podlatiny - pálenie,štípnie a bolesť končatiny.
Liečba: gáfrovo-ichtiolová masť a silné antibiotiká celý mesiac. Teraz sa choroba vrátila po troch týždňoch.
Perosím poradte ak viete niečo viac.
Ďakujem

messenger

ahoj, ja som mal rovnake problemy v mladosti a dlho sa nevedelo prist na to, co to sposobuje, az v Bratislave sa lekar opytal, ci nemam zrastene nechty na palcoch noh. A vtedy sa cely problem razom vyriesil. Musel som postupit niekolko chirurgickych zakrokov v lokalnej anestezii a potom som bral niekolko rokov antibiotika. V sucasnosti ich uz neberiem, ale obcas sa mi to este vrati, niekedy to ma lahsi priebeh, niekedy tazsi. Ako spomenul Oto dost pomaha pitie zihlavoveho caju alebo caju z Veroniky Lekarskej. Tak drzim palce.

marriana

Skuste si nato zohnat borichtyolovu masť a možte skusit aj bemzinalkoholove / benzin alkohol lekarsky/ obklady

oto

Danndy je to infekcia cez malú ranku sa do teba dostal streptokok a už je to - vraj sa to nedá vyliečiť iba utlmiť a v nečakanej chvíli to zase zaútočí.
Zápal zmierňujú obklady z kelových alebo kapustných listov ako aj šťava zo skalnice strechovej alebo kaša z čerstvých podbeľových listov. Liečbe napomáha pitie čajov z veroniky lekárskej a zo žihľavy ako aj 3x denne kávová lyžička švédskych kvapiek.
Toto je iba výpis z rozpávania starej mamy.

lucka

vyskúšajte omývanie silným záparom z bylinky SLEZ LESNÝ (lat. Malva sylvestris). Dostať ho kúpiť v lekárňach alebo v obchodoch s bylinkami.