Je mozne niekde kupit cokoladu alebo sladkost bez tohoto sirupu? Je to nemozne, odmietam jest tuto skodlivu nahradu sladidla, ktoru uz do vsetkeho pridavaju, Kde sa podeli vyrobky s klasickym trstinovym cukrom?
glukozo-fruktozovy sirup
vraj čo sa paprčí? Zlá je práve FRUKTÓZA síce nezvyšuje hladinu cukru v krvi, putuje rovno do pečene, tým pádom ju poškodzuje obdobne ako napríklad alkohol. Ďalšou obrovskou nevýhodou fruktózy je, že vypína systém, ktorý kontroluje pocit nasýtenia v žalúdku a tým prispieva k zvyšovaniu hmotnosti. Zjednodušene povedané konzumácia fruktózy je vlastne konzumácia tuku.
Kým glukózovo-fruktózový sirup môže obsahovaž až 65 % fruktózy, rafinovaný cukor okolo 50 %. Na rozdiel od cukru, ktorý sa ľahko identifikuje v sladkých potravinách, sirup sa skrýva napríklad aj v pečive či údeninách a fastfoode...
čo sa paprčíte?...však sacharoza sa v tele rozkladá na tieto dve zložky....sú to aj dve primárne zložky medu...
A ešte to máte uľahčené, lebo na rozštiepenie sacharozy telo spotrebuje nejakú energiu a tuto nie, glukoza je palivo pre svaly a mozog a fruktoza sa zasa v pečeni ukladá na tuk...
presne toto sa deje aj so sacharozou ak sa dostane do tela.../približne/
lepšia je čistá glukoza/glukopur/ ale nie je dosť sladký a dávali by ste si ho viacej...ale treba to aj spáliti
a ešte dodám, že klasický bol u nás repný cukor a nie trstinový, s trstinovým cukrom je čokoláda bio alnatura ( v dm-ku aj v Bille ju dostať) a myslím aj Bio (značka Billa)
no klasická čokoláda (biela, mliečna, horká) bez plnky, to jej jedno aký výrobca (orion, milka, figaro, lidlové...), by mala byť robená zásadne s cukrom. Aspoň čo sa píše v zložení. A pri keksoch vždy čítam zloženie, len tie bohužial väčšinou obsahujú glukózový sirup a palmový tuk.
Sladké vody a džúsy u NÁS tiež skoro všetky obsahujú tento sirup... netreba ich kupovať, lebo kým na nás zarobia, nemajú dôvod ich robiť s drahším cukrom