Bývalý priatel mi nechce vrátiť peniaze co robit

Príspevok v téme: Bývalý priatel mi nechce vrátiť peniaze co robit
Baja201

ahojte ludia rozisla som sa s priatelom ktorý si odomna pozical vacsiu cast penazi. Problem je ze mi ich absolutne nechce vratit dokonca dal vypoved v robote a vyhovara sa ze by mi ich teraz nemal z coho splatit. Prosím boli ste niekto v tejto situacii? Ako si mozem vybojovat svoje peniaze spat? Mozem sa s nim sudit? Zalezi mi na tom pretoze to nebolo malo. Vdaka

ides

Apropo bud rada, ze plati oznacenie "byvaly". A ze uz mas od neho pokoj a je na mile vzdialeny od teba. A kdeze by tak asi mohol byt? Urcite si uz narazil dalsiu naivnu pipku, od ktorej ceca prachy. Silny a emancipovany muz - zlatokop. Zlatokop nepotrebuje bohatu, jemu staci aj chudobna, hlavne nech je p*ca naivna, co kvoli nemu uvery povybera a hypoteky naberie a dlhy si narobi, vsetko mu odovzda a daruje a splacat do sesstdesiatky potom bude ona.

ides

Zmierit sa s tym, ze nebol prvy, ktory si pozical a nevratil, ale raz a navzdy sa postarat o to, aby si mohla povedat, ze bol posledny, ktory si pozical a nevratil. To dosiahnes jedine tak, ze uz nikdy nikomu nic nepozicias. O tomto su medziludske vztahy. Zneuzit a odkopnut, pozicat si a nevratit, okradnut a osklbat kazdeho, kto sa len da a skusit aj toho, kto sa neda. Nech sa toto zle jednanie zo strany rovnako zleho cloveka jak su ale, ze zarucene aj vsetci ostatni, ktorych si kedy poznala, poznas a este aj spoznas, stane pre teba varovanim a najmä ponaucenim do buducnosti, ze nikomu, ale veru naozaj nikomu na svete nemozes uz v dnesnej dobe verit a doverovat, lebo akonahle zacnes doverovat, bude tvoja dovera tak sklamana, ze ak nie teraz, co by bolo najlepsie, tak jedneho dna ale, ze zarucene vsetkym bez vynimky doverovat prestanes - a ver, ze to je to jedine, co ta moze urobit stastnou. Snaz sa radsej si usetrit prachy a ked budes potrebovat aj sebemensiu pomoc vo veci v ktorej si sama pomoct nevies, tak najst si cloveka cudzieho, ktoremu za pomoc zaplatis. Lepsie riesenie jak... poziciavat bez rozumu a potom revat do vankusa, ze sa ti pozicane nevratilo.

Matyo

čo robiť? no môžeš si z toho zobrať ponaučenie a nabudúce si nevyberať partnera podľa svojich splašených hormónov

kabel

No ak si mu požičala len tak, bez zmluvy, tak ti ostáva len dúfať, že zmení názor, ale to je veľmi nepravdepodobné.