V com prenasat 2 tyzdnove babatko, ked idete na navstevu na par hodin

Príspevok v téme: V com prenasat 2 tyzdnove babatko, ked idete na navstevu na par hodin
lilimili

Ahojte, moj znamy ma 2 tyzdnove dieta. Minule som ich s muzom pozvala na navstevu spolu s dalsimi ludmi, avsak oni sa zhacili, ze teraz sa len k nim da ist, oni inde nepojdu. Na otazku preco mi povedal ten kamarat, ze lebo nemam u seba "postielku a celu vybavu". Ja deti este nemam, ale ku mne dosli neraz ludia s babatkami, nechali ich lezkat v kociku, alebo autosedacke.... ako to riesite vy?

V com je ok ich na navsteve nechat, ked su tak male? To vazne sa neda bez postielky nikam ist? Mne to pride ako zbytocne obmedzovanie a precitlivelost rodicov.

Dakujem

gastanko2016

tiež by som sa nikam netrepala s dvojtýždňovým bábätkom. Aj kvôli chorobnosti, nakoľko také malé bábo je náchylné na hocijaké pliagy a horšie sa to lieči ako u väčšieho dieťaťa alebo dospelého. Prvý mesiac by malo byť v kľude.

And_Rea

V prvom rade si vyprosím tie "zlatíčka", čo sa iste vzťahovalo aj na mňa, nakoľko neviem o tom, že by sme si potykali.

Na jednej strane chápem, niečo podobné mám v rodine, akurát oni prídu na návštevu bez pozvania a zostali by u nás aj týždeň, ... a tiež s malým bábom... Takže oni si tiež nedajú záležať na tom, či sa ich dieťa nakazí alebo nie. Niektorí rodičia sú proste takí.
Ale na potrebu nejakej výbavičky u nás si nepotrpia, prenášajú dieťa v prenosnom vajíčku a aj je v ňom dieťa počas celej návštevy u nás... Takže, aby som aj odpovedala, dá sa iste aj takto a netreba, aby ste mali postieľku a podobne...
Avšak opakujem sa, je to ich vec, ... Ber ohľad na to, že je to zrejme ich prvé dieťa, ak aj nie, je to jedno.. Logicky chcú preň to najlepšie a ver mi, že prenášať ho a chodiť s ním po návštevách nie je ľahké..
Odmietol ťa, predpokladám, že slušne... Dôvod odmietnutia vieš a jeho ďalšie riešenie ťa proste nemá čo trápiť.. To nech si oni riešia, že si chodia po návštevách, majú požiadavky, ale neprekáža im, čo môžu dieťaťu spôsobiť..

A to, že ty s ním máš problém, zrejme si urazená, nepochopila si ho správne, lebo sama nevieš, čo ako myslel, tak to si rieš s ním... Nie s cudzími ľudmi na nete. My tak vieme, čo kto povedal, ako kto čo myslel a podobne.

vrana80

ahoj, s dvojtyzdnovym babatkom sa nechodi na navstevy, ked chces tak mozes ist ty k nim ;-) inac ked uz je babatko vacsie tak moze byt aj na gauci alebo v kocari samozrejme netreba mat postielku, ale ked on ma pocit ze najbezpecnejsia bude postielka tak mu mozes povedat ze si moze doniest predsa prenosnu postielku.

N_P

2 týždňové dieťa sa nenosí na návštevy, dieťa potrebuje mať prvých 4 - 6 týždňov kľud a matka tiež. Imunita novorodenca je nulová a nepatrí do kolektívu ľudí, kde na neho každý kašle, prská a naťahuje ako malé mača.
To, čo má doma je jeho problém a určite by som sa do toho nemiešal. Dieťa môže mať absolútny pokoj a nemusia ho vôbec nikomu ani ukazovať.
Ja už mám vyše 2 ročného synčeka a na návštevu ku kamarátke by som určite sám nešiel ešte ani teraz. Okrem toho moji priatelia nás berú ako pár a volali nás všade spolu a je totálne neslušnosť volať iba otca a to zvlášť ak má doma novorodenca.
A že chce iba najlepší kočík a cumlík pre svoje dieťa? Čo je na tom zlé? Každý rodič chce pre dieťa iba to najlepšie. Ja pre syna kupujem ešte aj teraz iba to najlepšie, aj keď sa nie vždy podarí a plánujem tak až dovtedy, kým ma bude syn potrebovať.
Nám tiež známi zazlievali, že malý už má štvrtú autosedačku a polovičku výbavy v aute. Moja odpoveď bola len, že to nie je ich auto a nešlo to z ich peňazí, takže si neželám, aby mi do toho niekto hovoril.

lilimili

dalsi fun fact - on nostop teraz pozyva k svojmu 2 tyzdnovemu babu a zene navstevy. Stale niekho vola, cize naozaj ale naozaj silne pochybujem, ze ho napadlo o tom, ze s malym deckom sa nechodi medzi ludi. Proste to je pre tohto cloveka typicke. Ja som reagovala na jeho dovod, ktory uviedol.

Ale urcite mu spomeniem aj toto, ze ako je mozne ze furt niekoho k nim pozyva, ci si to uvedomuje co robi.

lilimili

zlaticka, precitajte si to este raz. KEBY MI ON POVIE, ZE KU NAM NEDOJDE, LEBO MALE BABATKO NEBUDE PRENASAT, ABY NEPRECHLADLO, nepoviem ani makke f. Ale povedal, ze nedojde preto, lebo nemam pre babo postielku. Cize jemu nevadi, ze dojde 6 ludi aspon k nemu a kludne nakazi babo, vsak to je ok, kedze babo je v postielke. Tak si jeho slova vysvetlujem totiz.

Preco to riesim? Lebo som kamoska s otcom toho dietata, pozvala som ho a dalsich ludi na navstevu, na co sa on urazil, ze mame vsetci dojst k nim. Kludne si mohol najst tie dve hodinky a dojst bez dietata, ale on sa rozhodol, ze len so zenou a dietatom bude chodit vsade asi, ved na tom nic nie je, ze takto chodia aj k svojim dedkovcom, lebo oni maju postielku. Cize nebol dovod, ze by prechladlo (pochybujem, ze to ho vobec napadlo, ako ho poznam), skor mi pride, ze jeho syn musi mat prvotriedny komfort, sukromnu porodnicu, najlepsie dudliky, kociky atd. Preto som sa chcela spytat na toto, ze ako realne moze preniest to dieta na navstevu, povedzme ked bude mat aj len par mesiacov. Aby sa nevyhovaral na postielku.

Opakujem - ak spomenie, ze sa boji o prechladnutie, nakazenie atd, to je jasne, ze to chapem.

And_Rea

Zbytocne obmedzovanie a precitivenost rodicov?!
Dovol mi sa zasmiat.

Prosim ta, spamataj sa a nieco si nastuduj o babatkach, specialne o novorodencoch.

Priatelia maju spravny pristup praveze. A aj keby nie, je to ich babo, neviem, co to riesis vobec.

hjhill

Mila krasna naherná. S malým babatkom po porode sa nechodí po návštevach-môže sa nakaziť.nema imunitu.
Mamina sa tiež musí dať dokopy. Porod nie je že vyplujem dieta a už hurá. Po 3 mesiacoch.
To ti
dobre povedal.

Treba to rešpektovať. teraz maju intímnu chvílu-nie je to prenášacia babika.Inač sa prenáša autom , kočíkom-na kratšie vzdialenosti-ked ide k lekárovi,alebo pevnou taškou zabalené, určite nie v šatke.
A navyše kojí, to je moc náročne, vačšinou spí .Zmier sa s tým.Narodeniebabatka nie je zabava.
Ani ty sa tam nehrň kvoli imunite. Takéto zakladnéveci by si už mala vedieť ak chceš mať rodinu.