Aku Kavu pit poradte prosim

tomas==

Ahoj, ja ti všetkými desiatimi odporúčam kávu z Tchiba. S priatelkou ju už pijeme asi rok a neviemi si ju vynachváliť. Nemusíš si tam nutne kupovať kávovar, ale majú tam aj instantné kávy. Sú síce trocha drahšie, ale my ušetríme vždy ešte niečo cez www.kodino.com kde majú zľavové kódy a kupóny. :)

linda996

ja doporučujem určite kvalitný kávovar, bez toho to nejde, aby nebola ta káva prepálená, zle pomletá a podobne....

Glam

skus kávové kapsule iperEspresso MonoArabica Guatemala illy majú krásnu vôňu a penu a chuť jak nijaká iná káva...ja som si ju zamilovala hneď ako mi došla z kuliny a urobila som si prvú šálku ;)

Deane

Ak piješ kávu pret aby Ťa nejak naštartovala tak si vyber takú čo má aspoň 30% Robusty. Arabica je lahodná ale Robusta je silnejšia myslím 4x. Pozri na internete a vyber si, záleží aj koľko chceš najviac dať za kávu. Napr. www.kavaexpress.sk

obeh

Už aj samotné lieky sú kyselinotvorné. A lieky aj káva zaťažujú obličky, z toho sme unavení a človek sa dostáva do začarovaného kruhu.

ides

Najlepsie ziadnu a odniekial si stiahnut podrobnu tabulku kyselinotvornych a zasadotvornych potravin a podla toho sa riadit. Kava a cokolada su dve najkyselinotvornejsie potraviny, potom este zakusky a kolace a biela muka. Kedy len mozes, sa tomu vyhni. Radsej chrumkaj mrkvicku a cerstvu surovu zeleninu. Zaujimavost: citron je jedna z najsilnejsie zasadotvornych potravin. Tie zasadotvorne by mali prevladat. Inac mozes zo zvysenej zaludocnej kyseliny dostat gastritidu a zaludocne vredy. Nechcem ti zle. Zeleny caj je zasadotvorny. Radsej ten si dopraj a ser na kavu. Nechaj ostatnych nech si nicia zaludok kavou ked su sprosti, nemusis tu sprostost po nich opakovat.