Fixátory na vybočený palec /Halux

Príspevok v téme: Fixátory na vybočený palec /Halux
Mirka1819

Dobrý deň,

cca posledné 3 mesiace ma často bolia chodidlá, na ľavej nohe viac. Všimla som si že mám palce "skrútené" smerom do vnútra na ľavej nohe je to viac viditeľné (nehovoriac, že je to veľmi nevzhľadné :( ) . Na kĺbe už mám aj takú malú hrčku..
K ortopédovi som zatiaľ nezašla, u nás to funguje na báze výmenných lístkov a neviem nájsť nejakého dobrého, ktorému by som aj dôverovala ( moja posledná skúsenosť s ortopédom bola, že na 9 stupňov vykrivenú chrbticu/skoliózu mi v 15 rokoch odporučil pri bolesti ibalgin a že nemám sedieť za pc :/ ..

Na internete som našla viaceré pomôcky na vybočené palce, ale nemám s nimi žiadne skúsenosti. Je tu niekto, kto má s nimi osobnú skúsenosť, žeby mu to aspoň trocha pomohlo? A ak áno, ktorý fixátor by ste mi odporučili? Je nutné podľa vás zájsť aj za ortopédom aby mi predpísal nejaký " na mieru" alebo je to strata času a radšej objednám nejaký z internetu?

Ďakujem krásne za každú odpoveď. :)

telekk

Čaute baby ja som síce obklady neskúšala, ale celkom dobre mi pomáhajú cviky s loptičkou a nočný korektor na halluxy. Korektor sa dá zohnať na internete celkom lacno, ja mám ten môj z leadspotok.com a som spokojna.

zuzi74

Mirka1819, prestuduj si tento clanok. Uz dlhsie mam tiez problem s haluxami a na nejake lamanie palcov by ma rozhodne ziadny ortoped nenahovoril. Okrem toho sa problem moze znova vratit.
Aj ja mam miernu skoliozu chrbtice a tam prave ten problem zacina. Taktiez bedrove klby a dlzka oboch noh je dolezita. A hlavne neprekladaj pri sedeni nohu cez nohu. To je najhorsie na deformaciu bedrovych klbov. Inak ja mam korektor od Sanomed. Ale nedufaj, ze ti iba korektor napravi vbocene palce. Su dobrym pomocnikom pri cviceni alebo ich mozes preventivne nosit doma po byte. Nekupuj ziadne medziprstove korektory, ktore ti budu odtlacat ostatne prsty do strany. Tie su nefunkcne.

www.imzadi.cz

A taktiez dobre video a info o haluxoch:
www.youtube.com