mám 39.V pondelok som navstivil ORL z nahlou anginou a na lavom uchu som zacitil zalahnutie. Ziadne velke pichanie bolesti nemám.ORL lekar mi predpísal antibitoka Ciplox a kvapky do usi Uniflox 0,3%. Dnes je streda,je to mozno skoro,zatial mam uzitych 5 tabliet z celkovo 20,ale vcera sa mi uplne zhorsil sluch na tom uchu tak ze skoro nic nepocujem,huci mi v nom. Co myslite mam ist okamzite tomu ORL doktorovi ,dostal som strach,alebo uz tu nic nepomoze az pockat na ucinok ATB aby idisiel zápal? a prist po 10 dnoch na kontrolu?
Máte skusenosti?
Zápal stredného ucha-dočasná strata sluchu
kimika: a aj si mala zalahnute,hluché ucho?
ja som mala zapal strdneho ucha pred pol rokom. brala som aj antibiotika a kupila som si aj wobenzym. otec mi poradil, vraj to urychli liecbu a pomohlo.
ano v tom bude asi rozdiel,bol som na orl ze to musim este brat tie kvapky. Hrozny pocit
Tak to ja som na to ucho pocula normalne kym som si nezacala kvapkat tie kvapky, len ma bolelo. Lekarka mi nepovedala, ze je to ok, ona mi predpisala kvapky a mast a potom som zacala kvapkat a zalahlo mi. Tie 4 dni som mala zalahnute stale v uchu a take sumenie. Po 4 dnoch sa to uplne uvolnilo a ten pocit bol uzasny.
Ty mas mozno trochu iny priebeh kvoli tej angine.
no može byt,ide o to ze ja som na to ucho nepocul asi 50% ale po zacati brania kvapiek uz uplne nepocul. nebolo to hned po prvom dni uzivania kvapiek ale po druhom. Mozno sa tam nieco hromadilo Aj ty po tych kvapakach si prestala uplne pocut? Alebo po par min,hodinach uz si pocula,ale nie dobre na 100%? Uplne si akoby ohluchla a lekarka povedala ze to je ok? Lebo je rozdiel ked zalahne a zalahne na 100% to uz je akoby hluché ucho.Kto to zažil pozna ten hnusný pocit.
Zapal ucha som riesila minuly tyzden. Mna v uchu bolelo a pichalo, nemohla som do neho strcit ani malicek. Bol mi taktiez predpisany Uniflox 0,3% a mast baneocin. Po kvapkach mi uplne zalahlo v uchu a mala som tiez to sumenie. Dost neprijemne. Lekarka mi povedala, ze problemy by mali ustupit do 5-7 dni. Mne trvalo 4 dni, kym mi odlahlo v uchu. Pokial necitis nejaku velku bolest, pockala by som este. Bude to zrejme sposobene tym kvapkanim do usi. Drzim palce, aby sa usko vyliecilo.