Bolest Kolena - navsteva ortopeda

Príspevok v téme: Bolest Kolena - navsteva ortopeda
Krayo

Dobry den,

Bol som dnes konecne u ortopeda a chcel by som sa s Vami poradit cosi o jeho diagnoze myslite, pretoze zacinam mat pochybnosti.

Asi pred mesiacom a pol mi v posilke pri drepovani nieco ruplo v kolene. Odvtedy akakolvek zataz na koleno boli. Uplne som vysadil akekolvek cvicenie noh , ale boli to aj ked idem po schodoch. Dokonca mam dojem ze sa to zhorsuje a trochu zacinam krivat , poslednych par dni to uz citim aj pri sedeni / lezani.

Ortoped mi chytil koleno a zacal skusat ci mam nejake bolestive body , problem je ze ja v tychto veciach nikdy neviem pokial tam nieje ziadna nenormalna bolest co nebola ,snazil som sa to popisat co najlepsie.

Diagnoza v papieroch je "citliva palp" + dal mi injekciu do kolena + lieky biofenac rano/vecer v zmysle ze sa to nejak prirodzene zahoji a nemam to velmi zatazovat. ALe ziadne barle / pn nic , len proste "neprehanajte to".

Kazdopadne cakal som nejaky rengen alebo magneticku , nech sa na to pozrie alebo tak. Po mesiaci a pol , brajuc do uvahy ze som dost zmenil rezim a nohy vobec nezatazujem, sa to nezlepsuje ale skor zhorsuje? Mne sa to nejak nezda.

Teoreticky to zhorsenie bolesti moze znamenat ze sa to hoji? Naozaj neviem , niesom odbornik.

Co si myslite vy? Mal by som ist skusit stastie inam? Mam v okoli viac ortopedov. Dost velky problem je aj to ze v sobotu odchadzam na 2 tyzdne k moru , tak to bude zabava :S

Dakujem pekne

Peter Birell

No mne sa to nejako nezdá. Takto podľa mňa ortopéd nemá zaobchádzať s ľuďmi. Moja skúsenosť bola opačná, ale je to možno aj tým, že som odmietal šetriť na svojom zdraví. Zavolal som na Clinicu Orthopedicu, lebo tam sa špecializujú na pohybový aparát, takže som mal istotu, že budú vedieť, čo robiť, objednali ma a dokonca som mal výsledky do 24 hodín. Musel som si síce trochu za tú promptnosť priplatiť, ale poisťovňa aj tak niečo prepláca a v porovnaní s komfortom, ktorý mi poskytli a s tým, že som ihneď vedel diagnózu a mohol svoje bolesti riešiť včas, to bolo aj tak super! Oplatilo sa. Tak by to malo prebiehať, vieš... na serióznej klinike.