Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Da sa prekonat nevera

Príspevok v téme: Da sa prekonat nevera
Zmateny

Ahojte,
po takmer troch rokoch vztahu vyplavala na povrch takmer dvojrocna nevera.
Na neveru sa prislo,jej neopatrnostou a mojím podozrenim. Samozrejme,skontroloval som mobil a tam som nasiel potrebné dôkazy.
Vidim na nej ľútosť a aj to,ze jej vztah s tym clovekom sa skončil.
Zacali sme od znova,dali sme si sancu. Nejaky cas som jej veril,zazili sme spolu vela krasnych veci,dni a hlavne noci...
A potom jedneho dna som znovu neodolal a zacal som si čítať starsie spravy zo stareho mobilu (na ktoreho existenciu ona zabudla) a to prilialo viac oleja do ohňa.
Neviem,co chcem,viem,ze teraz je tri mesiace čistá a vazi si moju druhu šancu,ale na druhej strane stale na neho nedokazem prestat mysleit. Vidim ho doslova vsade. Aj na nej. Stale mi ho nieco pripomina. Nemôžem spávať.
Su minuty,ked ju vidim a viem,ze ju milujem,a po tom su hodiny,ked som v praci a zozieram sa,co asi robí...
Dal som jej jednu sancu a ona nic nepokazila,to len ja sa v tom neviem prestat rypat. Ako na to nemysliet? Cim sa zamestanat? Rozpravame sa spolu stale. Väčšinou to začne fajn,bavime sa o normalnych veciach,potom spomenie niečo co mi ho pripomenie a ja zas a znova vybuchnem a vycitam jej vsetko co spravila. Ona navyse stale reve,co ma matie. Mam ju rad a nechcem aby plakala. A aj tak nechce ist za nim. Stale tvrdi,ze bude radsej so mnou a pocuvat výčitky,alebo bude sama.
Da sa nam este pomoct?

LAXMI

To skor ty si zakomplexovany, ked mu vtlkas do hlavy, ze on opustil ju a nie ona jeho, osud to chce inak a nemozete byt spolu a podobne kraviny.

Jurofik

laxmi - nejaka zakomplexovana zenska? :D
Za prve: Pisalo sa pisalo, aj nizsie, asi necitas, ze je rozdiel nevera a nevera. Jednorazova nevera moze vo vela pripadoch utuzit vztah, tomu sa nebranim ani ja, clovek nie je program a neda sa naprogramovat. Sam za seba ruku tiez do ohna nedam.
Za druhe: 2 roky??? 2 roky mat subezne 2 vztahy? Neprisiel na to prave preto, lebo jej doveroval...a niektori patologicki klamari klamu este aj samych seba, tu to dalej nejdem rozvyjat...evidentne s tym nemas ziadnu skusenost :D
Za tretie: co sa tyka mobilov, skusal som aj tak aj tak...neosvedcil sa mi ani jeden sposob. Stale plati : doveruj, ale preveruj! :)
Za tretie: evidentne si neni isty sam sebou a svojim rozhodnutim, ked to prisiel vyrozpravat sem. Chcel nestranny nazor, nikto mu tu nic nevtlka. Kazdy ma v prvom rade vlastny rozum, tak nech nim aj riadi.

LAXMI

Jurofik sa zobud. Preco by mala pozerat na jeho blaho? Kazdy pozera na svoje blaho a svoje potreby. Ked uz tak na spolocne blaho.

Prestan mu do hlavy vtlkat tie sprostosti a nahlodavat ho. Nech si to vyriesia oni. Toto presne robia muzi. Kazdy je frajer, ked nejde o neho.

Nie kazdy chce tvoje dobro. Niektori su take svine, ze nemaju vztah, tak ho nedopraju a nicia inym.

LAXMI

Nepocuvaj ludi podo mnou. Povacsine nemaju ziadny vztah. Nechces dopadnut ako oni.
A to prave kvoli tomu, ze su nekompromisni. Vo vztahu musis robit kompromisi.

Zaujimave, ze sa nik nepozastavil nad tym, ze sijej liezol do mobilu. Ohladom tejto temy sa napr.Mesacny tiez vyjadroval nekompromisne.

Nevera sa prekonat da, ak si uvedomis par zasadnych veci:

- Co zene u teba chybalo, ze ta podvadzala? Bud muzom, akeho chce.

- Dostala druhu sancu. Tu si zasluzi kazdy, ale tretiu uz nie.

- Z teba teraz hovori, len urazene muzske ego. Opat si vybrala teba, ale ty chces byt ten, kto nedokaze odpustit. Tak naco si jej daval potom sancu? Aby si bol ty panko, co ju opusti a nie ona? Aby si si dokazal, ze si chlap? Ano, skutocny muz ma velke srdce a dokaze odpustat.

- Si si isty, ze ty si moralne cisty a nikdy by sa ti nic take nemohlo stat?

- Nevera dokaze vztah znicit, ale aj posilnit. Zalezi na vas dvoch. Len na vas dvoch. Nepustaj medzi vas cudzich ludi. Ona to urobila a ty to robis tiez prave teraz. Chces, aby vam tito ludia tu rozbili vztah? Je to vasa intimna vec, vas problem, ktory si musite vyriesit vy dvaja, no a hlavne ty v sebe.

- Za 2 roky si si nevsimol, ze ta zena podvadza? To znamena, ze si na nu nemal cas, kaslal si na nu, tak co sa cudujes?

Jurofik

Este chcem dodat nieco, co pises v poslednych dvoch vetach:
Kde beries tu istotu, ze ho nechce? To mas len od nej? Nie je pravdou opak a nekopol ju do riti ten chlap? Myslim, ze to tak bude a preto za nim nejde a chce byt s tebou, lebo ty si jej (v sebaklamne) odpustil...Ale odpustil ako odpustil.
Nezamyslaj sa nad tym chlapom, zacni od seba, ci vies skutocne vsetky fakty!
To dievca zabrany teda isto nema, egoista ostane egoistom, ona pozera podla vsetkeho na svoje blaho, nie na to tvoje...to sorry...

Mesačný princ

Nemôžem napísať už najskôr nič, len súhlas so všetkými príspevkami.

Ale ešte predsa len niečo. Si najskôr ozaj dobráčisko, tolerantný a naviac aj dôverčivý ak si za celé dva roky nič nespozoroval.

Nemaj už prosím ťa žiadny vzťah - spraví to s tebou každá žena. ver mi

Biela Kobra

Preniesť sa cez jednorázovú neveru, kde došlo vplyvom nejakých okolností k vzplanutiu alebo príležitostnému sexu je oveľa ľahšie a často to utuží vzťah. Jeden sa popálil, druhý ho podržal, odpustil, a ako sa hovorí, v dobrom aj zlom.

Ale tvoja ťa podvádzala z troch 2 roky. Nešlo o príležitostný, nečakaný nával citov či chuti na sex. Tvoja partnerka si držala dvoch chlapov veľmi dlhý čas. Klamala ti každý deň, keď sa ti pozerala do očí. Či si bol ten prvý či druhý v poradí, je škoda riešiť, lebo obaja ste boli podvádzaní, klamaní a oberaní o to najdôležitejšie - o dôveru. Ak jej dva roky u teba chýbalo niečo, čo hľadala u teba, pochybujem, že ti to náhle pribudlo - skôr to odbudlo aj jemu, preto ho nechala, a je vysoká pravdepodobnosť, že to bude zasa hľadať inde. Možno máte spoločné záujmy, možno jej rozum velí, že jej s tebou bude dobre, ale skutočné naplnenie toho, čo potrebuje, u teba nenachádza.

Cez ti sa IMHO nedá len tak preniesť. Si veľmi tolerantný človek, čo niekto môže považovať za slabosť a možno tá je práve to, čo ju núti hľadať šťastie pri iných mužoch. Neponižuj sa. Netráp sa. Ak nemáte deti alebo iný dôležitý záväzok, choďte od seba čím skôr. Časom sa ti to v hlave rozleží, o pár mesiacov alebo rokov. Nájdeš si inú - alebo možno sa aj jej upravia priority a vráti sa k tebe s prosíkom. Ale v momentálnom stave to nie je žena pre teba.

Alessandra99

Po cca 9 mesiacoch vztahu , si nasla dalsieho, s ktorym to tahala v posteli 2 roky.... Teda, ta tvoja holka ta "neskutocne lubila"

Prides mi ako dobracisko , ktory by pre nu vsetko urobil. Ale ako vidis nevyplaca sa to... Vies aj pricinu preco s nim bola .. Kde bol dovod ze utekala vzdy za niekym inym ...

Suhlasim s prvym priapevkom. Neprenesies sa cez to . Osobne SI myslim ze Vela ludi by sa neprenieslo.

Lejla5

ja s mojou povahou, by som sa cez to nepreniesla, nevera znamená, že je neverný človek sebe, pýtala by som sa aj, kde som ja urobila chybu, kde som sa nepostavila za seba a mala som, tú zradu samého seba ti zrkadlí partnerka, a isto mala partnera, ktorý bol sám sebou, partnera ako ty by som si ja nevážila, to ti poviem na rovinu, nechcela by som, aby mi to bolo tolerované, treba mať hrať a netolerovať tak základné hodnoty ako je dôvera, vernosť, ak nemáte deti, chodte si vlastnou cestou, nakoľko dva roky je veľa, ja by som nepredýchala ani dva dni, ani dve hodiny, ty nechceš niekoho, kto ťa bude ľúbiť takého aký si? kto nebude utekať za inými gaťami?ak človek podvedie raz, bála by som sa, že to urobí opäť, po čase, v nejakej vzťahovej kríze
čiže chodte od seba, ty maj svoju sebaúctu a maj zásady, vernosť, v prvom rade sám voči sebe, že sa neuspokojíš s niekým, kto ťa zradil

Jurofk

Je to dost vazna vec. Ani po case si sa nedokazal s tym zmierit a odpustit, aj ked si snazil. V konecnom dosledku si to sam uvedomujes a to si tu aj napisal, citujem: "Su minuty,ked ju vidim a viem,ze ju milujem,a po tom su hodiny,ked som v praci a zozieram sa,co asi robí". Kamo stracate cas. Ty sa cez to zial neprenesies, aj keby si zily rezala pred tebou. Odpustenie a ulava pride, az ked spolu nebudete. Zial, nemate byt spolu, osud to chce inak :)
PS: a z 3 rokov chodila cele 2r j*ebavat aj inde? Neponizuj sa druhymi sancami...