tyranie psa

Príspevok v téme: tyranie psa
natomnezalezi

Dobry den,
Nedavno som sa dozvedela ze jeden moj znamy bije svojho psa... Chcela som sa spytat na postupy pri niecom takomto, ako mozem zabezpecit odobratie psa zo starostlivosti? Zial som nezletila a nikto z mojej rodiny sa do toho nechce starat. Najlepsie by bolo napisat nejaky e-mail alrbo niekam zavolat a vysvetlit to takto... Bude vobec brane bitie psa (ale bez toho ze by mal ten pes nejake horsie zranenia) no mlati ho fakt surovo,) za nejakytrestny cin? V nasom state totiz prejde vsetko.. Dakujem vopred :)

Gima

Ak ste sa stretli s týraným, zraneným, zanedbaným zvieraťom, alebo zvieraťom v ohrození života, obráťte sa priamo na kompetentné orgány, alebo kontaktujte našu
Linku proti krutosti:

E-mail: linkaprotikrutosti@gmail.com

Tel. číslo: 0917 662 030

PO - PIA: 10 - 12; 15 - 17

SO: 10 - 12.

Biela Kobra

Ahoj. Aj keď nie si plnoletá, to že si všímaš zlé veci a chceš ich nejako napraviť, svedčí vo tvoj prospech. Bodaj by ti to vydržalo, aj keď budeš staršia.

Týranie zvierat je trestné, aj keď zviera sa u nás podľa zákona ešte stále považuje za "majetok", t. j. vec. Preukázané týranie však musí byť prešetrené a vinník potrestaný, i keď často je takýto trest nereálny a niekedy sa stane, že sa vinník zasa vyvŕši na zvierati, keď sa nikto nedíva. Ale niekedy stačí postrašiť úradmi a ten človek si vstúpi do svedomia. Od nového roka má platiť nový zákon, ktorý by takéto konanie mal lepšie podchytiť.

Podnet môžeš dať na štátnu veterinárnu správu v mieste tvojho bydliska, tu si nájdi, kam patríš, a k tomu si nájdi kontakt. Napísať im môžeš aj mailom oficiálny list, kde opíšeš presne, čo si videla a požiadaš o prešetrenie- www.svssr.sk

Ak by sa ti do mesiaca neozvali, pošli to znova a znova. Odpoveď ti dať musia a ak budeš na nich tlačiť, musia tam poslať svojho veterinára, aby vec prešetril, a dajú ti písomnú odpoveď.

Môžeš kontaktovať aj Slobodu zvierat, kontakty si nájdi na internete. A v prípade, že by sa nič nedosiahlo, môžeš ho potajomky natočiť na mobil a záznam poslať do nejakého média, ale tam je naozaj riziko to, že ten človek sa bude za trest správať k psovi ešte horšie alebo ho odprace... Takže skús najprv tú úradnú cestu.

Držím palce.

Mesačný princ

pes je braný ako vec. A každý si so svojimi vecami môže robiť čo chce.

Nič s tým nespravíš, ale je to veľmi smutné :(