extrémne nafúknuté brucho

Príspevok v téme: extrémne nafúknuté brucho
Rose222

Ahojte.
Ja by som potrebovala nejake rady a skusenosti s nafuknutym bruchom.
Zatial viem,ze mi to sposobuje nejaka intolerancia na danu potravinu.
Cakam aj na vysledky,ale cakacia doba su 2 tyzdne.
Strasne ma trapi to nafuknute brucho.
Som stihla,ale brucho mi neskutocne vytrca.
Aj viackrat si mysleli ze som tehotna,dokonca uz mam aj strach z jedenia.
Minimalne papam 1x maximalne 3x za den,aj to malo.
Ale ak sa najem tak mam krce a brucho ako v 7mesiaci.
Skusala prasky proti naduvaniu,espumisan atd. ale nic mi pomohlo...
Velmi pekne dakujem Vam vopred za vase rady a skusenoti.

jadra

Mám podobný problém, eliminačnou dietou som zistila, že je to pravdepodobne reakcia na lepok + aj mlieko (lepok vlastne znici crevo a potom uz clovek reaguje nafukovanim a krcmi na mnoho dalsich veci), okrem mlieka mam problem aj s ovocim a surovou zeleninou no a netreba tiez vela sladkeho a koreneneho, samozrejme tazke jedla tiez prec. Ja som teraz v paradoxnej situacii idem na gastrofibroskopiu kvoli potvrdeniu celiakie a preto vlastne lepok musim jest asi 3 mesiace, hoci viem ze mi skodi, ale ak by som ho vysadila vysledky by mohli byt falosne negativne....takze si vlastne vedome a na odporucenie lekarov nicim crevo, aby som ho potom od januara zacala liecit, co tiez nejaky ten cas trva a vysledky nemozno cakat hned, zlepsenie je velmi postupne (uz som si to vyskusala)....

gabona1

A nemôžeš mať celiakiu? Počula som, že ľudia majú nafúknuté bruchoa a aj kŕče v ňom. Je to dosť možné, že máš nejakú intoleranciu.

melasanjaaa

Skus bylinky..napr.rumanček alebo si kup caj fenikel,rasca,aniz ;) Ja mam s tym problem pred menzesom,mam tak nafuknute brucho, ze som ako tehotna :D
Tiez som stihla a dost to vidiet..bylinky pomozu,no rovnako treba upravit stravu..

ajja

chod si kupit acidofilne mlieko zelene a tak isto treba jest probiotika, ja som bola tiez ako balon, prestala som jest pecivo a sladkosti a zlepsilo sa to