Lekársky slovník - kto sa vyzná??????? PROSÍM

Príspevok v téme: Lekársky slovník - kto sa vyzná??????? PROSÍM
12Zuzik21

Prosím vás, nevie tu niekto, čo znamená uvedené pri diagnóze - sledovať na DS a kvapienkové srdca (presne tak to dr. uviedla). So synom sme boli na poslednej kardio kotrole pre šelest srdca - dr. uviedla, že je to ok, podľa potreby ísť ku dospelému - syn dovŕšil 18 rokov, tak preto.
Ako ja mám vedieť, že kedy podľa potreby? Syn sa cíti dobre, dr. povie, že je v poriadku a kontrolu podľa potreby.
Ja som si správu prečítala až doma a tam ma znepokojilo práve to kvapienkové srdca a ešte pomalší tep. On dosť športuje, tak vraj to môže byť tým.
Tieto termíny som na nete nenašla :-(

zuzulko

Myslím že ťa nechceli tu uraziť, ale ked je o v poriadku podla potreby tak to už môže sám.Aj tak si sa nespýtala.
Chcela si rady dostal si, tu sa to povedalo všeobecne- nepoznáme tvoje pozadie vzťahov ani aký je veľky.
Ludia majú rozne veci a chodia sami lebo nestíhajú kvoli všeličomu to je cele. Netreba sa urážať-ked ti nevyhovuju názory
Nikdo nehovoril o rozmaznanosti.(:

zuzulko

Myslím že ťa nechceli tu uraziť, ale ked je o v poriadku podla potreby tak to už môže sám.Aj tak si sa nespýtala.
Chcela si rady dostal si, tu sa to povedalo všeobecne- nepoznáme tvoje pozadie vzťahov ani aký je veľky.
Ludia majú rozne veci a chodia sami lebo nestíhajú kvoli všeličomu to je cele. Netreba sa urážať-ked ti nevyhovuju názory
Nikdo nehovoril o rozmaznanosti.(:

12Zuzik21

nnnyyy - nie, nechodím so svojím dospelým synom všade, ani on nie je žiadny mamičkin maznáčik. Je to chalan, ktorý študuje, popri tom brigáduje a našťastie môže aj športovať a robí to rád.
ALE - srdce, s ktorým mal problém od 2 rokov a prišli na to úúplne, ale že úplne náhodou pri vyšetrovaní inej veci, nie je chrípka. Chcem tam s ním jednoducho byť (aspoň zatiaľ) a počuť názor lekára, jeho rady a pod.
Aj dávno dospelí, ba dokonca zrelí ľudia zájdu k lekárovi so svojím rodičom napríklad. A ten je tiež dospelý :-)
To nie je o vodení za ručičku, to je o vzájomných vzťahoch.

nnnyyy

Nie všetko je na nete oni maju svoj slovnik je to vporiadku.U dospeláka máš isť.
To všade chodíte s dospelými synmi-on sa može tiež spýtať.
Niektorí su samostatní už od 15 a vedia sa spýtať-tak obvodnej. Povedala že nič nie je.

12Zuzik21

Tak vám ďakujem :-)
Vnútri som sa nespýtala, lebo mi len vravela, že je to v poriadku a ďalšie kontroly podľa potreby u dospeláka.
Až doma som potom čítala správu - som nečakala, že tam bude aj niečo navyše, čo mi nepovedala,a volať som nechcela, lebo má strašne nepríjemnú sestru, a isto by mala pripomienky, keďže mávajú veľa detí a uplakaných bábätiek...
Ale cením si každú vašu reakciu.

netreba

DS je predpokladám dispenzár, dispenzárna starostlivosť a to "kvapienkové" bude nejaký preklep. U vytrvalostných športovcov srdce hypertrofuje excentricky, čiže sa zväčšuje objem komory, takže srdce pri jednom sťahu vydá do obehu viacej krvi, preto dochádza k zníženiu tlakovej frekvencie.

DRTvvv

Obvodná ti vysvetli-kde sa to má sledovať , vysvetlí ti termín. Oni píšu škrabopisom-taký termín som nenašla.
Veď možeš aj zatelefonovať a spýtať sa jej-buď tam kde si bola alebo u obvodnej.Ked si bola vnutri si sa mala pýtať.
Ale ked to je OK tak len podla potreby-predpokladam že ešte rastie a sa vyvíja,ono sa spraví ak niečo.

DRTbb

Povedala že to ma dobre a kontroly podla potreby, prečo to študuješ.
Pomalší tep može byť každý je iný alejeto v norme.Len keby mu niečo bolo že by sa zle cítil.tak to myslí.Keďveľa športuje tak nech ubere alebo ľahší šport.
Dobre papanie ,a piť najma v lete.Tep sa meni podla toho čo robí ked športuje sa zvýši-čo je normalne.Nie každý deň je tep taký istý.Tlak a tep sa meria po prepudení hned -ked ešte nič nerobí.Tep sa meria na zapästí albo krčnej tepny od 60- do/90-100/.Ked šporujeje aj 150 aj 200.
Kvapienkové srdce? asi to len tak sa narodil-taký typ je.Asi nič keď je to v norme .možem pozrieť ten termín.