Chcem sa spýtať, či mal niekto už skúsenosť s prechodením infarktom? Dnes mi lekár povedal, že som prechodil infarkt a chcel ma poslať do nemocnice. Mám iba 31 rokov, nikdy som ťažkosti nemal, je to vôbec možné? Nemocnicu som odmietol.
Za aký čas vlastne vykazuje EKG možný infarkt?
Infarkt myokardu
To je fakt. Tatko Ta potrebuje. Skus vybavit nejaku opatrovatelku. Mozes sa telefonicky informovat. Poslu nejake panie, ktore sa budu o tatka starat a striedat.
Nemas pribuznych, znamych? Islo by mozno len o par dni.
Valer, ja som prekonal infarkt pred 2 rokmi, tiez som ani len netusil ze je to infarkt, mal som velke bolesti v chrbtici , predtym som kazdy mesiac pravidelne chodil na ekg aj tk kedze sa liecim aj na ine zavazne ochorenie ,lekar mi tvrdil ze mam srdiecko v poriadku. Dva dni som lezal v bolestiach doma na ibalgine a v pondelok rano som navstivil obvodneho lekara. Ten mispravil ekg a poslal ma na interne kde mi opakovane urobili ekg a nic vraj v poriadku ale internista sa ma povypytoval aj na ine priznaky a tak a poslal ma aj na odber krvy a cakal som do 2 poobede na vysledky. az vtedy zistili ze som prekonal rozsiahly infarkt urobili sonografiu srdca a navrhli okamzitu o peraciu prevoz do Banskej Bystrice a nasledne mi implantovali 2 stenty , toho casu na ciastocnom invalidnom. , Drzim ti palce ale urcite sa liec to je prvorade , myslim si ze ani tvoj otec by nechcel aby si ty koli nemu umrel.
Nejako sa snaž dať sa vyšetriť a liečiť sa, pretože ďalší infarkt už nemusíš prežiť. A otec ostane úplne bez teba.
Ďakujem.
Áno, to by som zvládol, mne sa jedná hlavne o to, že otca nemôžem nechať napospas osudu ani na celý deň a nieto na noc. Žiaľ, aj takéto situácie prináša život.
Mne takéto niečo nikto nenavrhol, iba nemocničnú liečbu. Je mi to čudné, že aj doteraz a aj teraz sa cítim v pohode, zdravý.
Valer, drzim palce. Aspon lieky si urcite dostal a tlakomer mas iste
doma, ked mas choreho tatu.
Ale taky Holter test by si mohol zvladnut, nosi sa to len 24 hod
denne, aj tatu mozes opatrit. Potom sa vyhodnoti.
Nenavrhol ti to nikto?
Biochemické vyšetrenia mi nikto nerobil, iba EKG, Echo a bol som na pľúcnom.
Možno je to nezodpovedné, ale nie každý si môže dovoliť tráviť čas v nemocnici. Žijem so 65 ročným otcom, ktorý je na invalidnom vozíku, neschopný sa o seba postarať. Okrem toho sa mám čo doma obracať, aby som zvládal podnikanie a aj otca.
Infarkt myokardu sa na EKG vôbec nemusí ukázať, prípadne tam budú len malé nešpecifické zmeny. Diagnostika infarktu sa opiera o biochemické vyšetrenia.
Mohol by som vedieť dôvod odmietnutia hospitalizácie? Je to nezodpovedné.