Život s jednou obličkou

Zia

Ja som sa narodila s jednou obliečkou a žijem normálny plnohodnotný život, môžem si dovoliť to čo iný človek s oboma. Jediné čo si dávam nejak pozor tak aby som neprehľadná (našťastie mám silnú imunitu ) a keď mi treba na malú tak idem čo najskôr , keďže zadržiavanie moču môže v nejakom % poškodzovať obliečky. Každopádne to sú veci, ktoré by si mal strážiť aj človek s oboma obličkami. Žiadne brusnicové/ výživové doplnky neberiem . Jednoducho žijem akoby boli obe.

Kinga_T

Mám 17 rokov a som tretí rok po operácii obličky. Spočiatku som sa ťažko zmierila s tým, že budem žiť iba s jednou obličkou, ale teraz som si už zvykla a žijem v podstate normálny život.
Mne brusnicové prípravky nejak nesadli, poniektoré obsahujú veľmi malinké percento brusníc a je to skôr chémia, takže som skôr proti ako za. Nechcem zbytočne zaťažovať organizmus takýmito prípravkami.
Ja sa veľmi neobmedzujem, akurát sa snažím čo najmenej prechladnúť, obliekať sa správne a chrániť si aspoň tú jednu obličku. Občas ma prepadnú myšlienky, že čo ak aj tá druhá zlyhá, ale to je všetko psychika.