Dobrý deň,
Mala som asi pól roka keď mi museli zobrať obličku ktorá mi zlyhala. Chcela by som vedieť skúsenosti iných ľudí. Či beriete aj nejaké brusnicove doplnky alebo ako fungujete s jednou obličkou.
Vopred ďakujem za Vaše napísané skúsenosti.
Život s jednou obličkou
Ja som sa narodila s jednou obliečkou a žijem normálny plnohodnotný život, môžem si dovoliť to čo iný človek s oboma. Jediné čo si dávam nejak pozor tak aby som neprehľadná (našťastie mám silnú imunitu ) a keď mi treba na malú tak idem čo najskôr , keďže zadržiavanie moču môže v nejakom % poškodzovať obliečky. Každopádne to sú veci, ktoré by si mal strážiť aj človek s oboma obličkami. Žiadne brusnicové/ výživové doplnky neberiem . Jednoducho žijem akoby boli obe.
Mám 17 rokov a som tretí rok po operácii obličky. Spočiatku som sa ťažko zmierila s tým, že budem žiť iba s jednou obličkou, ale teraz som si už zvykla a žijem v podstate normálny život.
Mne brusnicové prípravky nejak nesadli, poniektoré obsahujú veľmi malinké percento brusníc a je to skôr chémia, takže som skôr proti ako za. Nechcem zbytočne zaťažovať organizmus takýmito prípravkami.
Ja sa veľmi neobmedzujem, akurát sa snažím čo najmenej prechladnúť, obliekať sa správne a chrániť si aspoň tú jednu obličku. Občas ma prepadnú myšlienky, že čo ak aj tá druhá zlyhá, ale to je všetko psychika.