Zoznamila som sa s uzasnym muzom, no je o devat rokov starsi. Mam 23 a on 32. Je skvely po vsetkych strankach, no nebude ten rozdiel v buducnosti citit? Najde sa tu niekto, kto ma skusenost?
Je devatrocny rozdiel medzi partnermi vela?
ja mam zasa o 8rokov mladsieho partnera a sme spolu uz 8rokov, vekovy rozdiel vobec nie je citit
Ja sa čudujem, že to vôbec tak veľmi riešiš..... to vôbec neni nejako veľa, tých 9 rokov. V pohode. Poznám také páry a čo ako. Zrejme je už aj zodpovednejší, než mladý chalan a naopak, na tebe ho priťahuje aj tvoj mladší výzor. 9 rokov je ešte v rámci medze. Ja to vidím ako výhodu.
Ak ho ľúbiš a rozumiete si, nie je čo riešiť. Vek vo vzťahoch sa preceňuje - iste, nájdu sa rozdielne body (počúva inú muziku, má iný názor na peniaze a pod.), ale jednak takéto rozdiely môžu prekleňovať aj spolužiaci, druhak oboch partnertnerov môže obohatiť prehľad a záujem toho druhého.
Na veku nezáleží. Záleží na tom, ako ste ochotní a schopní sa navzájom prispôsobovať a obrusovať si hrany tak, aby to nebolelo, ale aby to bolo prínosom. Mám 70-ročné kamarátky, s ktorými si rozumiem, mám 30-ročné kamarátky, s ktorými si rozumiem. A môj muž je o tých 9 rokov mladší a sme spolu už 20 rokov.
Zalezi od zdrav. stavu vas oboch, ak nemate zdrav. problemy a drzite si kondicku, zdravo sa stravujete nemal by byt problem ale ak jeden z vas zije nezdravo tak v veku cca 50 rokov to citit budete. Ale je mozne ze teraz ste zdravi a jeden z vas vazne ochorie alebo utrpi uraz. No poznam muzov aj zeny co na svoj vek vyzeraju dost vitalne a zdravo a clovek im tipuje aj o desat rokov menej.
Tweety, dakujem ti za prispevok. Mas pravdu, zalezi od ludi a dovod preco sa pytam je, ze som vo veku, ked staci urobit jeden chybny krok a cela moja buducnost je v haji. Je dolezite s kym si zalozim rodinu, aby potom netrpeli hlavne deti. Moj priatel sa teraz javi ako vazny a dostojny clovek, no tiez nie som ziadna naivka, aby som sa bezhlavo rutila do vsetkeho len preto, ze ho milujem. Kolko zien sa uz tak spalilo a potom plakali, "kde som mala hlavu"? Samozrejme, ze budem pocuvat svoj instinkt a casom si priatela "otukavat", len robim jeden vseobecny vyzkum, ci vobec existuju stastne pary s vacsim vekovym rozdielom.
Keby si ho milovala čistým srdcom nepísala by si tu také pochybnosti.
Asi ti za to až tak nestojí hoci je úžastný !!!
MP - máš depku, alebo počúvaš Adamcovú?
Eania, ak by som to brala cisto len vek a vztahy okolo, tak napr. moji rodicia maju rozdiel 8 rokov a bolo to citit v rozdielnych nazoroch na sposob zivota. Osobne, keby sa takto spravali cudzi ludia, tak rovno poviem objektivne, ze si mali hladat partnera s podobnym vekom, len pri vlastnych rodicoch sa to hovori tazsie. Ale zasa poznam i 1 manzelsky par, kde je rozdiel medzi nimi tusim 12rokov a maju 2 pekne deti a vyzeraju ako stastny par.
Taktiez poznam i zname, kt. tiez si v zasade hladaju vzdy starsich muzov, ale tak zial tu to je skor z inych dovodov a dokial sa o nich ti starsi staraju, tak vsetko funguje. Len ktovie, co by sa stalo, keby sa zobrali a zrazu by sa od tych znamych vyzadovali aj nejaku povinnosti :).
Ale osobne si skor myslim, ze podstatne je, aby ste mali podobne nazory na zivot-sposob zitia, sposob travenia volneho casu, pripadne neskor co planujete do buducna... Ak sa v tomto zhodnete, tak neries vekovy rozdiel, ved beztak cas ukaze, ci dokazete spolu fungovat alebo nie :).