chcem sa informovať ako to je s telesnou výchovou na vysokej škole?? .. od základnej školy nemám dobré skúsenosti s telesnou výchovou, niesom žiadny atlét, som trochu pri sebe ale myslím si že to nieje nič strašné. Pri zápise predmetov do druhého ročníka som nemohol prehliadnuť, že zrazu je tam ako povinný predmet telesná výchova, som na technike a nechápem načo je telesná ešte aj na výške? Ja už tej telesnej mám akosi dosť, nejde o cvičenie ale zosmiešňovanie na telesnej.. ťahá sa to so mnou takto už od základnej a mam toho akurát tak už dosť. ďakujem za každé info ..
VŠ - Povinná telesná výchova...
No nad tým som uvažoval, ale myslím si že na turistike mi zosmiesnovanie nejak nehrozí, pri posilňovaní možno aj áno, ale myslím si že tam sa každý stará o seba a posilňuje každý zvlášť. Stolný tenis by som uvažoval len v tom prípade ak by som na to presvedčil aj spolužiaka inak sám sa tam určite nezapisem.
A čo keby ti to zosmiešňovanie konečne prestalo vadiť ..........? To ťa nenapadlo.
No tak ak by sa dala u nás vybrať ta turistika tak by som si ju aj vybral, veľmi rád chodím niekde na túry, ak nie tak skúsim tú posilňovňu alebo možno ešte aj ten spomínaný stolný tenis :)
zápočet je len o dochádzke, ak si bol na všetkých hodinách (myslím, že tri sa dajú vynechať ako všade) tak máš započet spravený ... ja som prvý ročník na VS chodila na ping pong lebo to bola sranda, pritom som bola na to ľavá ale každú hodinu sme sa zabavili a v druhom ročníku na bedmintom kde sme prišli len na uvodnú hodinu dva krát si buchli do košíka a hotovo a potom ešte na turistiku kde za celý semester trebalo ísť tri krát na turu čo bola malina a započet z TV spravený ... určite si vyber čo ti je blízke a neber to ako niečo strašné čo bolo na SS alebo ZS :D
No ako je zaradený medzi povinné predmety alr má len 1 kredit.
No a ten zápočet ma tiež zaujíma ako to bude prebiehať, z čoho budeme vlastne hodnotení. A ešte otázka, ak náhodou nespravím ten zápočet, tak musím potom tú telesnú nejak opakovať o rok? Ten 1 kredit by mi vôbec nechýbal keďže mám z minuleho roka 2 kredity naviac z volitelnych predmetov.
Aj zápočet z telesnej je potrebný. Je rovnocenný s ostatnými zápočtami.
este som nepocula ze by na vysokej skole bola telesna povinna..mozno tak na FTVS...
Na VŠ ešte stále zvykne byť telesná povinná. Je to správne, nech si myslí kto chce čo chce. A že sú tam ulieváci a zašívači? Tak ako všade inde - vždy boli, aj budú. To je ich vec a ich profit. Telesná na VŠ je možnosť dostať sa tam, kam sa inde možno dostaneš, len keď si to zaplatíš, plaváreň, zimný štadión, fitko, lodenica. Alebo sa tam nedostaneš už vôbec. Telesná v škole spája kolektív. Že nejde o cvičenie ale zosmiešňovanie? V každom kolektíve sú osoby, ktoré toto robia, s tým sa nič nedá robiť. kašlať na nich.
Na čo je telesná ešte aj na VŠ technike? Na to, aby si si vyvetral hlavu od tej techniky, ktorej sa budeš maximálne venovať.
My sme na telesnej hrali aj futbal (dievčatá).
neviem o tom, že by niekde vyslovene bola povinná. my sme v stanovách mali, že je, ale realita bola niekde inde. presne ako bolo napísané, že učiteľ príde pomaly až na konci. na strednej sme určite mali horšiu TV :) na VŠ som ocenila hlavne veľký výber.. plávanie, joga, bouldering, kanoistika, každý semester niečo iné.. po celom dni sedenia na prednáškach oceníš pohyb :)
Ja som zažívala presne toto isté, preto som sa dala na strednej v druhom ročníku oslobodiť a problem solved. Na vš som našťastie nemala povinnú, ale niekde je a nedá sa s tým nič spraviť. Ale na vš to už nie je tak hrozné, my sme mali ako voliteľný predmet sa mi zdá a dosť ľudí si aj dávalo, lebo to bola čistá flákarina, si dali posilňovňu a celý semester nič nerobili, vyučujúci im otvoril a odišiel, vrátil sa na konci hodiny. Neboj to prežiješ. Hlavne si nedávaj žiadne kolektívne športy, ak máš tú možnosť daj si posilovňu.