UM a plienočky

Príspevok v téme: UM a plienočky
Bambinabambi

Ahojte mamičky.

Rada by som sa Vás opýtala akú UM ste si vybrali hneď na začiatku? ( zo zdravotných dôvodov dojčiť nemôžem ). Viem všetky detičky sú iné ale rada by som vedela u ktorej ktoré UM vyhovovalo a ešte by som rada vedela ktoré plienočky kupujete - kde a aká značka vám bola naj.

Ďakujem za Vaše odpovede

S pozdravom

vrana80

Ahoj, starsia dcera pila Sunar a mladsia pije stale Amilk Bifido mliecko, to jedine jej zachutilo :-) Plienky sme mali z dm babylove, ja som s nimi bola vzdy spokojna.

Bambinabambi

Ten link si ešte preštudujem Ďakujem. Dom pozerala tie ceny 1 ks stoji medzi 10 az 25 - 40 eur? :O boze veď to stojí ale neskôr ešte pozrem stranky možno niekde najdem lacnejšie

Bubliii

ja ešte nie som mamina :) čítala som ale veľmi dobrý rozhovor na sme.sk, ktorý ma v podstate presvedčil na látkové plienky.. ale už ho neviem ani za nič nájsť na nete :(
tak posielam aspoň tieto dva linky. zle som napísala - prať na 60°C. A látkové sú práveže lepšie pre pokožku ako umelina, to ti povie každý..
-odkaz odstránený-
nanicmama.sme.sk

Bambinabambi

Bublii a tie latkove plienky su ok? Ja si nemyslim ze by na 40 stačilo vyprať pretože by tam lstali potom fleky po kakani a by moc pretiekli a jednorazové ploeky su praktickejšie aj pre pokožku babatka...

Bubliii

Tu na fóre sú dobré skúsenosti s amilf bifido ale ako bolo dole napísané treba vyskúšať.. to už ti bábo dá vedieť, či mu chutí alebo nechutí..
nerozmýšľala si nad látkovými plienkami? teraz zažívajú veľký návrat a mňa to napr. veľmi oslovilo, keďže sa snažím produkovať čo najmenej odpadu a bábo teda tých plienok spotrebuje hodne. našťastie už to nie je ako za starých čias, že sa muselo vyvárať a žehliť, dnes sa látkovky perú klasicky v práčke na 40°C a nežehlia sa, lebo by ich to zničilo. mne osobne to príde oveľa lepšie riešenie ako stále dokupovať a vyhadzovať nové a nové plienky a zároveň tým dietko učíš, že veci treba opakovane používať a nie len vyhadzovať po 1.použití.

Bambinabambi

Ja nebudem môcť dojčiť a prwto sa pýtam ktore UM je dobre pretože neviem ktore mam.potom kúpiť.

Ďakujem

Bubulienka mala

Ja som dojcila oboch od narodenia a casom som presla na UM pri 1na nutrilon-doporucili mi ho kamaratky aj pediatricka. Prechod bol hladky bez problemov akurat mu nechutilo najprv ked si to porovnal s materskym ale trvalo to len 2tyzdne a pri 2nakolko grckal tak som ostala pri nutrilone ale AR. Nemali sme ziadne problemy. Na trhu je vela mliek nie kazdemu babatku sadne hned prve kamoska vyskusala vsetky kt su dostupne kym zistila kt malej sedi.co sa mi osvedcilo pri 1som aplikovala aj pri 2dietati-nutrilon.bepanthen care.bioderma....a tak

Jaja15

Mliečko treba "vyskúšať". Veľký rozdiel (výživový) v značkách nie je. Každé bábo znesie inú značku. Je to ako napr.ako pri konzumácii mrkvy - niekomu chutí sladšia odroda karotky, niekto ju zje a necíti výraznú chuť a niekto ju proste nezje lebo mu nechutí. Lekárka ti odporučí určitú značku - väčšinou Nutrilon alebo starý overený Sunar, je jedno ktorú značku vyberieš, ak nebude chcieť papať alebo mu bude robiť problémy treba ju zmeniť. Každá značka má svoju špecifickú chuť, dobrá je aj Beba, ale je chuťový rodiel Beba kúpená na Slovensku a v Rakúsku. Tá z Rakúska je sladšia, prášok je nažltlý akoby tam bola sušená smotana. Ak raz začneš používať určitú značku a nebude robiť problémy - treba ostať pri jednej značke.