Menštruácia?

Nik_a012

Neboj sa, každým dňom budeš krvácať menej a menej a noci už nebudú také náročné.
Večer sa osprchuj, kus sa uvoľníš, len sa nekúp. Poprípade si zajtra môžeš kúpiť citróny, alebo pomaranče, aj to Ti kus zmierni krvácanie. Na plachtu si daj uterák, ak by si náhodou pretiekla. Ja takýto čas používam poväčšine čierne nohavičky.

Bubliii

Aj mňa vtedy dosť bolievajú nohy. Bude to z toho podľa mňa, ak si nemala inú námahu teraz. Súrodencom by som to asi moc nevysvetlovala, proste sa zavri na WC a urob, čo máš, hlavne dbaj, aby si nezabudla niekde v kupelni vložku alebo neostal po tebe červený toaleťák vo WC a myslím, že si ani nič nevšimnú..

Veronicka13

No ja ked prídem domov zo školy tak som doma sama so súrodencami a mamina je v práci výnimočne niekedy príde skôr alebo má volno
No sestrička má 10 a brat 12
a cítim že ma bolia nohy neviem či to s tym súvisi alebo nie a taktiež aj tam dole

Bubliii

Jessa sú OK, aj ja ich používam. Dajú sa kúpiť aj nočné - mávajú zväčša modrý obal (akože noc) a na ňom veľa kvapiek, tak tie si môžeš kúpiť na noc..
Tá Alicka, čo je v tej téme, čo som ti posielala, mala tiež doma mladšiu sestru.. nejako to zvládla a zvládneš to aj ty, neboj :) pokiaľ sú ešte moc malí nemusíš im to nejako vysvetľovať.

Veronicka13

V našom obchode mala iba nieaké vložka jessa sú dobré?
A áno mám pretečené pyžamo a trolilinku plachtu
A mamke som už povedala že mám ale ona vždy musí ísť na noc do práce tak dnes som zasa sama z mladšími súrodencami včera naštastie neboli doma ale dnes budú tak neviem ako to zvládnem

Bubliii

hrudky sú v pohode, ostatné veci neviem čo myslíš, ale niečo sa dá aj preprať (pyžamo, plachta a pod.), stačí mydlo a STUDENÁ voda (nie teplá, lebo ostanú fľaky). ale to by ti mohla mamina urobiť.
no a na bolesti nejaký paralen alebo pod, lebo deti väčšinou nesmú klasické lieky pre dospelých, alebo aspoň nie také dávky.
poraď sa aj s maminou určite bude vedieť ako ďalej

Veronicka13

No našastie nejdem do školy
Fakt ich mám vyhodiť a čo s ostatními vecami čo trošku pretiekli?
Prečítam
A mám velmi silné bolesti halvne tam dole a v podbrušku
Inak mám tam také hrudky je to vpohode?

Bubliii

Tie špinavé nohavičky vyhoď. Nerieš to, stalo sa to každej z nás. Super je, že už máš aspoň tie vložky a nemusíš ísť do školy. To je normálne, že si ich musíš často meniť. Tak doma oddychuj a môžeš si medzitým prečítať tú tému, čo som ti poslala. Nemáš bolesti?

Veronicka13

No noc bola hrozná
Dal som si 3servítky do nohavičiek a okolo polnoci som sa zobudila a plno krvy bolo mimo vreckovky tak som si zas vymenila a do rána vydržala
A ráno som išla na wc zase celé pretečené nohavičky celé od krvy Otrasné
Hned som volala mamke že nejde do školy lebo toto a hned som bežala do nášho dedinského obchodu a kúpila si vložky tak už teraz je to ako tak dobré
Ale hned pretečiem a plno krvy skoro každú hodinu musím meniť
A čo s tymi nohavičkami
Tieto 3dni nejdem ešte do škoyly
Bublii prosím pomoc