Zdravim ... Chcem sa spýtať váži a meria sa aj na strednej škole ?
Váženie
Ako na ktorej...Viem, že ešte aj moja mamka na strednej mala tak, že sa praktizovalo toto zastarané váženie, teraz to na niektorých stredných je, na niektorých nie. Na mojej základke áno, na iných skoro žiadnych čo som sa pýtala..Možno to je aj učiteľom, čo má najlepšie roky za sebou, výsledky merania sú vážne "presné", možno to robí tá váha zo zlatého sociku, ktorá mne v priemere pridá 3 kg, iným aj 5 a viac...možno tiež to, že meter na dverách je úplne máááličkooo na krivo a preto vám uberie takých tých 3 cm minimálne, pričom keď vám váha pridá 5 kg, tak z atléta je zrazu chalan pri sebe..úúúplneee naaj sú tie kategórie ABCDE, pričom ešte učiteľ mal vo zvyku to hovoriť nahlas(poznámka-A-obézny,B-tučný,C-primeraná výška váhe,D-chudý,E-štíhly), to by sa ešte dalo, lebo sme ho presvedčili, že nám to bude ukazovať na papieriku, ale úplná TOPKA je, keď nás neváži osobitne aspoň tak aby to ostatní nevideli, veď to je osobná vec, ale váha je takmer v strede šatne, takže má na ňu každý pekný výhľad a ak náhodou nie, tak dievča je schopné ako toť nedávno spadnúť z lavičky aby videla aké číslo tam mám ja....Úžasný zvyk toto, jeden z dôvodov prečo sa neskutočne teším do školy...AAA úplná spravodlivosť, že tým čo sú pri sebe sa zlepší známka, aj tým, čo sú chudší, ale tým, čo im váha s výškou súladí sa nič prilepšovať nebude...WOOW...A so sebavedomím to vážne robí divy, lebo aj ja mám z toho nervy a nečudujem sa keď spolužiačka pri sebe totálne slzí keď ide z váhy...ehm...Zrušila by som to, na to tu je predsa doktor a o váhe nemá vedieť učiteľ ale rodič...
Pekný deň.
PS:zistíš ako to je na tvojej pre istotu keď si trošku pri sebe si nedaj cukríky, keď sa aj vážiť nebudete urobíš dobre sebe a keď si z tých chudších a chceš byť ťažšia, tak si ich kľudne daj a pred vážením vypi aspoň pollitra vody o 1 kg máš postarané...:-)