Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Tuk navyše

Príspevok v téme: Tuk navyše
zuzulikk

Dobrý deň :)
Už od útleho detstva som mala nejaké faldíky naviac, doteraz mi to nejak nevadilo, ale postupom času to začína byť horšie. Väčšina oblečenia mi nesadne, lebo mám postavu tvaru hrušky - boky, veľké stehná a brucho. Dosť mi to vadí, hanbím sa chodiť v tesnejších tričkách alebo dvojdielnych plavkách. Športujem tak primerane, ale chcela by som začať aj aktívne doma cvičiť. Chýba mi ale tá pevná vôľa, vždy mi to aktívne cvičenie vydrží tak týždeň a potom som tam, kde som bola. Nemáte nejaké rady, ako sa hecnúť k tomu cvičeniu a lepšej strave? Už som bezradná...
PS: Nechcem nejak hrotiť diéty, nie je to v mojom veku vhodné. Mám 13, meriam okolo 165-168 cm, vážim cez 56-58 kg. Váha to môže byť primeraná, ale naozaj vyzerám ako michelin :D :(
Vďaka za odpovede.

zuzulikk

ella - náhodička :D Preto môžem zo športov jedine plávanie, bicykel a jazdenie, pri väčšine ostatných (napr. volejbal, tanec, basketbal) sa mi mega namáhajú kolená a mám potom celý deň bolesti, tak preto hľadám nejakú domácu aktivitu, ktorá by mi vyhovovala :)

ella811

Dobre zuzi toto je už scary...máš rovnako toľko rokov ako ja, váhu aj výšku, ja som tiež skončila s tanečnou, ale mám od nej blbé kolená, preto ani nebehám...D-I-V-N-É!

zuzulikk

ella - behávať nemôžem, mám zlé kolená kvôli tanečnej s ktorou som už síce skončila, ale behať proste nemôžem.

ella811

No teda možno som už vyššia údaj výšky je dosť z dávna, aj ľahšia možno, ale tak nwm, zistím, keď tak sa opravím. ;-) Zvládneš to.

ella811

Ja mám to podobne. 13 rokov, 168 cm, okolo 58 kg, ale ja narozdiel od teba mám postavu tvaru presýpacie hodiny, čiže to je fajn. Ja už dlhšie cvičím, nejem sladké a slané, každý deň robím drepy, keď jeden deň nerobím, tak na druhý deň raz toľko, ako sa začína školský rok cvičím aj vonku aktívne, no nejdem opisovať čo a ako, ale proste aj vonku a aj do fitka popri tom, pritom zdravá strava a silná vôľa, ktorú som ja nadobudla vlastným presvedčením, že to zvládnem a pôjde to a už aj ide fajn, tak aj ty si ver, keď nemusíš ísť busom, brikou, choď pešo, choď na bike, korčule, veľa choď pešo, cvič aj doma, aj vonku, choď si zabehať(od začiatku menej radšej a pomalý beh)...pôjde to...len sa zatni a hlavne maj pravidelne zdravé a primerané dávky jedla tak 5x denne, ale keď ti stačí 3, tak aj toľko....ale hlavne jedz. ;-)
Veľa šťastia.

lucy484

Zdravím,
ja mám aktuálne 14 rokov, 175 cm, 58 kg a obvod pása 80 cm, a plánujemm ísť za osobným trénerom... Ten ti dodá hlavne tú motiváciu, ktorá aj mne chýba :))