Fľaky na teniskách z brúsenej kože

Príspevok v téme: Fľaky na teniskách z brúsenej kože
AmyDeFleur

Ahojte,
predvčerom sa mi podarilo zničiť nové tenisky. Totižto, šupla som ich do práčky- šetrný program, 30°, 30min. Vytiahla som ich krásne. Dala som ich preschnúť na terasu a aby držali tvar, vypchala som ich novinami. Po čase, ako schli, zistila som, že som to pos*ala- začali sa na nich črtať prvé fľaky. Teraz sú všade- tenisky sú už suché. Vyzerá to, akoby sa na ne niečo vylialo. Ružová brúsená koža a na nej tmavé fľaky. Napadlo mi, že za to môže modrá vnútorná podšívka, ktorá pustila pri praní, alebo tie noviny. Každopádne, po prvotnom šoku som kúsok jazyka skúsila vyčistiť len mäkkou handričkou s trochou mydla na pranie. Dopadlo to ešte horšie. Už nechcem skúšať sama od seba nič, ale keby sa mi podarilo ich aspoň nejak zachrániť

Bubliii

Brúsená koža, to je niečo podobné ako semiš, nie? Aj malé decko vie, že na semiš nesmie ísť voda, už po daždi vyzerá otrasne, takže vo všeobecnosti akékoľvek topánky z takéhoto materiálu - ak ich teda nechceš nosiť v interiéri - je už z princípu blbosť kupovať. Treba trošku premýšľať ako si niečo kúpim. Btw určite na letáku k tomu, čo ti dali, musí byť napísané ako ošetrovať takéto topánky.. ja som nikdy topánky neprala, maximálne textilné papuče za 2e - s tým, že keby sa niečo stane, neni mi ich ľúto..
Toto už podľa mňa nenapravíš, čo si si kúpila, to aj nos.