môžem darovať krv ak užívam železo?

Príspevok v téme: môžem darovať krv ak užívam železo?
Aljaska

Ahojte :)) na začiatku roka som chcela darovať krv, ale napokon na vyradili kvoli nízkým hodnotám železa. Som vegetariánka samozrejme. Začalo sa behanie po doktoroch aa bola to fakt bieda somnou. Chceli mi dať krv so železom a také. A užívam už dlhšie sorbifer durules. Pri poslednej kontrole už mám všetko v norme. Ale ešte mi ho predpísala. Ak by som ho vyradila tak by som mohla v najbližších mesiacoch darovať krv?

vdr4

Ty tomu nerozumie?Prečo ťa vyradili,by ti to chýbalo, veď stale musíš doplnovať.Staraj sa o seba.
Doplň si vitamíny v strave to nevadí že neješ mäso, maš zle nakombinopvanú stravu kedti cýba.Akeho typuvedetarian?Daj si semená a kokos-železo, b vit.D vit teraz je slnko -aj v tini je dobré.Cvikla atď.To by si mala vedieť keď si veget.

medikamentus

Jedz vsetko cervene od cvikly az po maliny. Tuhy hovadzi vyvar-polievku,'nech
su aj okna pekne v nedelu zahmlene v kuchyni. Harmancekovy caj. kuracie
pecienky
Lepsie, ako tabletky, z ktorych sa neda vykakat.
Mozes aj do registra darcov kostnej drene.

Jax

A kde si prisla na to, ze ked beries zelezo nemozes darovat? Bezne po darovani odporucaju doplnit zelezo. Tiez som vegetarian, sem tam si zelezo doplnam a mam striebornu Janskeho... Ak mas hodnoty v norme tak no problem.

WHISPER

pokial si sama anemická a ty sama by si potrebovala transfuziu, tak na čo chceš darovať krv... samu seba daj do kopy..
vegetarianka možeš byť, ale asi sa stravuješ zle, pozri si na nete ake potraviny obsahuju najviac železa a jedz tie...
asi hlavne špenát...