Ahojte,som zena,mam 22 rokov a od 17 sa liecim na depresie a uzkosti.Prisla som sa trochu podelit o svoje prezivanie.Chodim do prace,8 hodin kazdy den.Bojim sa,ze raz to uz nezvladnem,ze proste uteciem.Som casto unavena,casto v uzkostiach a smutku.Viete,aky je to pocit,ked kazdy okolo vas ci uz v praci alebo inde sa zabava,rozprava vtipy a vy sa len tak prizerate...Nehovorim nic,lebo mam zaludok cely stiahnuty a v dusi mam velky smutok a bolest.Kiezby som tam bola sama aby som si mohla poplakat...Nevladzem tie pocity ignorovat,velmi ma nicia a ani lieky nejak moc uz nezaberaju...Nemam ani nejakych dobrych kamaratov,kamaratky s ktorymi sa mozem o tom porozpravat.Kazdy si mysli,ze mozno len nemam zaujem sa rozpravat,ale nevedia,ako vo vnutri bojujem..Nema ma kto uprimne objat.Vela krat si liham sama do postele a velni tuzim mat pri sebe niekoho,kto by ma miloval,koho by som ja milovala...ale potom si poviem,ze s mojimi stavmi by som mu bola len na obtiaz ,nedokazala by som plnit povinnosti manzelky.Citim sa stratena v tomto svete.
Depresia mi bráni žiť ako chcem...
Ked sa depresia v priebehu dna vystupnuje az sa ti chce plakat utiahni sa napr. na wc a v pohode si poplac. Niekedy staci aj menej ako minuta placu a pride velke uvolnenie. Plac je ovela lepsi ako vsetky lexauriny a diazepamy atd.
Mne to všetko príde skôr ako smútok než ako depresia. Keď je človek slabý alebo oslabený, tak sa na neho lepia depresie a pod. Keby si mala ťažkú depresiu, tak by si nemohla ani pracovať a len by si ležala v posteli. Čiže až zle asi na tom nie si, ale možno aj si, to musíš vedieť skôr sama vyhodnotiť. Čo sa týka toho, že či by si mohla mať vzťah, tak ja si myslím, že by si mohla. To, že nad tým premýšľaš svedčí o tvojej zodpovednosti a vyššom IQ.
depresia...? to je kto?
TY jedine TY si brániš žiť tak ako chceš..! žiadna depresia ti nebráni...
nič nepíšeš o tom ako sa liečiš.... či berieš AD... ?
rob so sebou niečo vschop sa, rob čo ťa baví, ak ťa nebaví robota, tak ju zmen, pln si sny, chod za tým, čo chceš...!
lebo ked nič nerobíš a len sa lutuješ a chodis len do roboty ktora ta nebavi a domov a dokola...tak sa necudujem ze mas depresiu...
Ano ano, takto to ma vela ludi, pokym nie su na vyssie spomenute veci skutocne pripraveni. Je to taky zacarovny kruh, ktory sa pretne asi az vtedy, ked sa vratis k "sebe", cize nie smerovat pozornost na druhych, co by ti mohli dat, ale na seba, co by si si ty mohla dopriat a dovolit.