Ja viem,ze tato otazka na taketo forum asi moc nepatri, no neviem uz kde by som sa na to fakt mohla opytat. Viem,ze je tu vela mudrych ludi a poradili mi uz nejeden krat pri vselicom a preto dufam,ze mi poradi niekto aj s tymto aj ked sa to priamo netyka zdravia.
ide o to,ze s priatelom sme dostali od kamaratov pozvanie,aby sme s nimi isli v auguste na par dni do Talianska (do Benátok). Problem vsak spociva v tom,ze priatel nema pas a moj je uz neplatny a akosi sa stale nemozeme dopracovat k tomu ci pas potrebujeme alebo nie. Pytala som sa aj v dvoch cestovkach,v jednej mi povedali,ze nie lebo sme v EU a Taliansko tam tiez spada. V dalsej,ze hej lebo sa na to spoliehat neda a na vonk. hraniciach vraj pas kontroluju. Tak ja uz fakt neviem, nechceme si dat robit zbytocne pas, po prve to nie je najlacnejsie a tak skoro zas niekam nepojdeme ani sme nesnivali,ze by sme niekam isli. Ked som bola na pasovom sa spytat ako to je ci si mam dat urobit pas, policajt mi povedal,ze on nevie ci ho potrebujem,ze mam ist do cestovky...... ja uz fakt neviem.
Prosim preto ak mi viete niekto poradit, ak ste tam uz boli alebo mate 100% info. o tom ci ho potrebujeme alebo nie,dajte mi vediet budem vam velmi povdacna.