Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Da sa sklbit medicina s materstvom?

Príspevok v téme: Da sa sklbit medicina s materstvom?
Sandramt

Ahojte,
najde sa tu niekto, najlepsie nejaka zena, ktora toto riesi/riesila? Myslite si, ze zeny lekarky to maju, co sa tyka materstva a sklbenia atestacii narocnejsie?
Stretla som sa s vela nazormi, ze medicina je len pre zeny, ktore nechcu mat deti, pretoze inak budu neustale "pendlovat" medzi medicinou (a neustalym ucenim na atestacie, ked chcu mat dieta este pred 30r) a svojou rodinou a nic nebudu robit na 100%, kedze sa to neda a treba si vybrat len jedno a podla toho sa zariadit...
Vtedy som tieto nazory neriesila, myslela som si, ze ked sa chce, vsetko sa da... dnes, po istom case to uz vidim inak... nie tak pozitivne, avsak rodinu by som chcela mat a aj sa jej naplno venovat a nezanedbavat ani svoje buduce poslanie...

Aky mate na to nazor vy? Radsej studovat napr. zubarinu, aj ked to nie je 100% to, co chcete, ale budete mat po skole a neskor aj po praci cas na rodinu alebo..? Mate skusenosti s tymto? Prosim, poradte. :/

Sandramt

Johanka25 - dakujem ti velmi pekne za prispevok, uz som myslela, ze sa nikto taky nenajde. :/ :)
Pre mna je medicina tiez nieco, co mi hovori srdce, ale rozum krici: "zubne!!!" :D, prave z tohto dovodu, o ktorom som pisala v uvode. Ja nie som toho nazoru (ak si to tak myslela), ze by zubar nepomohol s takou mierou odbornosti v ramci svojho odboru, ked ma clovek problemy a pride za nim. A ze VL vie za kazdych okolnosti vo vsetkom... to nie je o tom, ale uz o konkretnych ludoch, ich odbornosti, voli pomoct, povedala by som.
Ano, a este "uvodny strasiak" menom atestacie, neustale ucenie, stres, pocit, ze clovek vlastne v nicom nie je dobry, vo vsetkom max "polovicny"... ale celkovo je ten cas taky obmedzeny pre zeny, ktore chcu byt aj dobrymi matkami a manzelkami.. :/
Mam na teba este otazku, co sa tyka tych zaciatkov zubarov, vidis to az tak tazko pre nas, ktori nie sme z extra bohatych rodin? Ako vlastne taky zubar zacina?

Johanka25

Ahoj. Ja som presne pre toto odisla zo
VL a zacinam na zubnom lekarstve. Proste mam strach z toho ,ze raz ostanem sama. Medicinu milujem,aj ked nebudem vystudovana v odbore VL budem sa snazit nalepit na seba co najviac aby som pacientovi pomohla co najpresnejsie. A zasa chcem byt dobrou manzelkou aj matkou raz pre svoje deti..proste nechcela som aby ich mama vecne bola vecer na sluzbe a minala ich ako idu do skoly a pod. A zial zo zaciatku nemam bohateho otca kt by mi kupil sukromnu prax kde by som sa realizovala. Drzim palce