Ahojte potrebujem poradiť od niekoho kto je starý ako moja mama teda vo veku okolo 36 rokov. Moji rodičia sú veľmi starostlivý a strašne sa o mňa boja a mňa to už ubíja v tomto veku keďže som už skoro dospelý. Mám 17 rokov. Na záver prázdnin by som chcel ísť s kamarátmi na chatu - približne 300 km z domu. Nechcú ma tam pustiť. Mám zdravotný problém s mojimi očami iba v tme nevidím dobre a potrebujem pomoc. Taktiež som v minulosti porobil všelijaké hlúposti alkohol a tak. Chcem sa ísť zabaviť s kamarátmi a nemôžem, proste nechce o tom ani počuť hlavne mamina. Čo jej mám povedať alebo z akého pohľadu by ma pustila, veľmi mi na tom záleží lebo ide aj jedno dievča, ktoré by som chcel ľúbiť a aby aj ona mňa a je to super šanca na to...Nechystám sa tam robiť nič zlé. prosím poraďte mi čo mám urobiť lebo som zúfalý. Snažím sa jej to vysvetliť už skoro týždeň. Nikdy ma nepustili iba vždy ak bolo niečo zo školy....
čo s rodičmi ?
Tvoja mama ta mala ako velmi mlada a asi sa boji ze tam nejaku nabuchas a znicis si zivot tak ako si ho znicila ona. Povedz jej, ze si tam beries dostatocnu zasobu gum.
Nuž, tak počkaj rok do 18, vtedy už matka nič nezmôže...Ale hlavne sa musíš od nej odsťahovať. Ja mám už po 70-tke a matka aj teraz nezriedka používa frázu "Pokiaľ bývaš pod mojou strechou, budeš ma rešpektovať", ale našťastie väčšinu dňa už prespí a tak ani neregistruje, že všetky jej príkazy a zákazy sú odignorované.
Tatko mi povedal, že on sa nebude s mamou hádať kvôli tomu a ona o tom nechce ani len počuť. Stále mi len hovorí, že sa jej názor nezmenil a, že nemám už toľko otravovať
Skús prrsvedčiť otca. Matka sa aj tak neriadi rozumom, ale len svojími emóciami, pudmi a pocitmi. Nedovoľ nejakej hlúpej ženskej, aby ti bránila v tvojom šťastí.
Samozrejme,že rodičia majú strach jednak o teba, jednak o to, že už si v minulosti s klamal s alkoholom,nedajbože aby si tam tú dievčinu neoplodnil.Skús rodičov presvedčiť/ak je mama viac proti, presvedči najprv otca a potom aj mamu - bude to ľahšie,dá na neho/ aby ti dali šancu im ukázať,že si zodpovedný a že sa budeš na chate správať podľa ich predstáv.To však aj potom dodrž,zákaz alkoholu je snáď normálne a všetko ostatné,čo im sľúbiš takisto tabu.Povedz im kto všetko tam ide,možno niekoho z kamošov poznajú a povolia ti to.Vedz,ak ti šancu dajú a sklameš,pravda vždy skôr či neskôr vypláva na hladinu,ťažko ti niečo potom v budúcnosti povolia.
,,Chcem ju tam ľúbiť,, čo si asi pod týmto všetci myslíme.. hm...ak o tom vedia rodičia tak dôvod je jasný