Zvracanie po jedle, prečo?

Príspevok v téme: Zvracanie po jedle, prečo?
G49

Dobrý deň,
nie som si istá či môj príspevok patrí do tejto kategórie tak vám vysvetlím môj problém.
Snažím sa jesť pravidelne a relatívne zdravo. Avšak niekedy sa mi stane, že sa mi po jedle - asi tak hodinu po - začne sťahovať žalúdok, začne sa mi veľmi dlho a hlboko grgať, točí sa mi hlava a idú na mňa mdloby. Jediný spôsob ako dokážem odstrániť tento stav je dobrovoľne sa vyzvracať. Stáva sa mi to obzvlášť večer. Stalo sa mi to potom ako som jedla slané lupienky, čokoládu či koláč, kúsok pizze, tak som sa týmto jedlám začala vyhýbať. Večer som vyradila z jedálnička aj pečivo a no už mi bolo zle aj po varenej ryži zo zeleninou. Prechádzam momentálne ťažkým psychickým obdobím, mám pred rozvodom. Neviem kde mám hľadať príčinu môjho problému.
G. 27r

WHISPER

príčinu hladaj v strese... ja mam tiez teraz vela toho a nadrapuje ma na zvracanie hlavne ked sa ponahlam, ani cukrik neznesiem v ustach , pri umyvani zubov mam problem a čo ja som naučená na ranajky, tak zrazu mám problem aj 1 hryz do rozka urobit , zle mi je..
takze stres...

Gima

Nesmieš konzumovať viac jedal v rovnakom čase. Zo sladkostí stupa žaludočná kyselina a tá spôsobuje vracanie. Kyseliny v žaludku znižuje acidofilné mlieko, cmar a kysané podmáslí. Alebo jesť obsahovo menšie porcie jedla.