Dobrý deň, rada by som sa s vami podelila a svoje momentálne pocity a veľmi rada by som prijala skutočne rozumné rady.
Mám 18 a s priateľom sme spolu 3 roky. Má 2 súrodencov, starších (on má 21) a narodili sa im pred nedávnom bábätka. On veľmi túži byt otcom a ja matkou. Veľmi túžim mat bábätko. Som o ňom presvedcena, že bude skvelým otcom. A ja? Dlhu dobu opatrujem aj malé bábätka. On má dobrú prácu a je finančne zabezpečený a momentálne si prerábame maly domček. Vlastne už je prerobený, ale chce to ešte nejaké úpravy. So školou mám možnosť si dokončiť 1 rok externe a brigadujem, takze bez príjmu nie som, i keď nie je stabilný. Rada by som si prečítala vás názor, či to nie je skoro. Rozhodnem sa sama, ale rada by som si prečítala aspoň nejaké názory, aby sme sa nerozhodli prirýchlo. Vopred Vám ďakujem za rozumne rady.
Veľmi túžim po bábätku
Ahoj, nehnevaj sa, ale myslím, že si ešte na dieťa dosť nevyzretá. Už len to, ako si formulovala tento príspevok. Na jednej strane sa chceš rozhodovať sama, ma druhej strane chceš radu od ľudí. Ženy, čo plánujú dieťa, sa nepýtajú cudzích ľudí či áno alebo nie. Lebo už samy vedia, že áno.
Osobne si myslím, že u teba ide o klasickú detskú horúčku. V okolí sú malé milé bábätká, je to všetko krásne voňavé zlatučké. Ale dieťa je záväzok na 20 rokov (minimálne) a tak by sa k tomu malo pristupovať aj trochu logicky. Si presvedčená, že tvoj priateľ je ten pravý? Tak sa vezmite a priveďte dieťa do úplnej rodiny. Dostavajte dom a potom premýšľajte o dieťati.. za rok naplánuješ svadbu, rok-dva si pobývate, uvidíte, ako vám to klapne..
Nikde nepíšeš názor priateľa, aj on sa už cíti na to, byť otcom? Dom ste platili z čoho, z hypotéky? Nie každý chlap je nadšený z toho, aby niekoľko rokov podporoval ženu na materskej + hypo.. má také zamestnanie, aby to utiahol? A čo tvoja a jeho rodina? Poznajú sa? Pomohli by so starostlivosťou o dieťa? Predpokladám, že ešte chodia všetci do práce, tak asi len v obmedzenej miere. A ty? Si pripravená odložiť všetky svoje plány, túžby, aby si bola niekoľko rokov doma? hodne žien príde o kontakty, kamarátky, jednoducho sú už v živote inde a ťažko nachádzajú spoločné témy. Nevravím, že neexistuje život po dieťati, ale je to s ním ťažšie. Aj na organizáciu, aj finančne. Napríklad len takú prácu si nájsť. Aby si neľutovala o pár rokov.
Toto sú otázky, ktoré si treba položiť a nie hrr do postele.
Pokiaľ máš už v hlave všetko urovnané a si dostatočne trpezlivá, tak OK. Ale ak máš po decku neustále vrieskať, chýtať záchvaty zúrivosti pri plači dieťaťa ako dnešné mladé pipky, tak si to radšej rozmysli...
Nemám potrebu sa niečim chváliť, ani vlastne nemám čím, sme normálni ľudia, ale skôr som chcela povedať, že mame kde byt v prípade, ak by sme naozaj mali dieťa takto skoro. Chcem iba poukázať na to, že by sme ho vychovávali spolu a že by to nemuselo byt až takého zložité. :) myslím si, že ak potrebujem radu, mala by som objasniť, ako to s nami skutočne je. Ale ďakujem za radu :)
Len tip, keď budeš druhýkrát zakladať tému, tak také detaily ako že si staviate menší rodinný dom, že máte peniaze, že priateľ je manažér a pod. radšej vynechaj, lebo ti neporadí nikto - ha, ha. Keby si sem uviedla, že sa vyvážate na Maseratti, tak ti neporadím ani ja:-D
www.youtube.com
Na tom byť mladou mamou nie je nič zlé a je to dokonca aj rozumné. Deti budú mať mladú mamu veľmi dlho a budú len radi.